کارمزد پذیرنده ها احتمالا ۱۰۰-۱۵۰ تومان / گزارش تخلفات را به بانک مرکزی ارسال کنید

مدیرکل فناوری اطلاعات بانک مرکزی :

با اعلام خبردریافت کارمزد از پذیرنده‌های دستگاه‌های کارتخوان از آبان بسیاری از فروشنده‌ها به مردم اعلام کرده اند که فقط پول نقد قبول می کنیم و درصورت تصویب این طرح کارمزد از مردم کم می شود اما بانک مرکزی پاسخ جدی برای این گروه دارد.

به گزارش پایگاه خبری بانکداری الکترونیک،هفته قبل بود که خبری مهم برای مردم و فروشنده ها به نقل از قادری مدیرعامل شاپرک در رسانه ها منعکس شد و در سطح جامعه و امور روزمره مردم واکنش هایی را به همراه داشت.

خبر این بود که فروشگاه ها باید از ابتدای آبان ماه نسبت به تراکنش های فروشگاهی کارمزد پرداخت کنند به این صورت که به ازای هر عملیات فروش و کشیدن کارت در دستگاه های کارتخوان فروشگاهی مبلغی تحت عنوان کارمزد از این گروه کسر می شود.

بعد از انتشار این خبر شاهد واکنش هایی از فروشگاه ها بودیم که از قبل پیش بینی آن را می کردیم و البته این پیش بینی ها را هم با مدیرعامل شاپرک گوش زد کردیم ولی قادری با جدیت از طرح جدید نظارتی شاپرک گفت و تاکید کرد ممانعت فروشگاه ها از قبول کارت به ازای خریدهای مردم دوام چندانی نخواهد داشت.

اما با گذشت چند روز از اعلام این خبر گویا بازاری ها بیشتر از قبل با هم هماهنگ می شوند که نسبت به اجرای این سیاست بانک مرکزی واکنش نشان دهند؛ مراجعه ای به فروشگاه ها نشان می دهد که فروشنده ها می گویند با اجری این تصمیم از قبول کارت به ازای خریدهای مردم خودداری کرده و فقط پول نقد قبول می کنیم.

همین سیاست موجب شده تا مردم برای خریدهای روزمره خود مجبور به مراجعه حضوری به عابربانک‌ها باشند و همین اتفاق هم البته صف هایی را مقابل خودپردازها ایجاد خواهد کرد.

برای پیگیری این موضوع گفت‌وگویی با مدیرکل فناوری اطلاعات بانک مرکزی انجام دادیم.

* رقم کارمزد چیزی نیست/ گزارش تخلفات را به بانک مرکزی ارسال کنید

ناصر حکیمی در گفت‌وگو با  تسنیم در ارتباط با واکنش فروشنده ها و اصناف به اعلام خبر دریافت کارمزد از پذیرنده های دستگاه های کارتخوان فروشگاهی ، اظهار داشت: رقم این کارمزد چیزی نیست که فروشگاه ها ترجیح بدهند برای ممانعت از پرداخت آن از مردم بابت خریدهایشان پول نقد دریافت کنند.

مدیرکل فناوری اطلاعات بانک مرکزی با تأکید براینکه رقم کارمزد پذیرنده های دستگاه های کارتخوان فروشگاهی قابل توجه نیست، گفت: اگر گزارشی از تخلف در سطح فروشگاه ها دارید به بانک مرکزی ارسال کنید.

وی افزود: هم اکنون نیز دو تا سه برابر مبلغ در نظر گرفته شده برای کارمزد پذیرنده ها در رند کردن مبلغ تراکنش از سوی فروشگاه اعمال می شود.

* پایانه فروشگاه های مختلف جمع می شوند

حکیمی در پاسخ به این پرسش که بانک مرکزی با فروشگاه هایی که از قبول کارت به ازای خرید های مردم خودداری کرده و به آنها می گویند فقط پول نقد قبول می کنیم، چه برخوردی خواهد کرد؟ افزود: احتمالاً پایانه های این فروشگاه ها جمع خواهد شد.

این مقام مسئول در بانک مرکزی با تأکید براینکه هنوز رقم کارمزد پذیرنده ها نهایی نشده است، گفت: این رقم خیلی کم خواهد بود؛ کارمزد کمتر از قیمت تمام شده و در حد 50-60 درصد آن است.

* کارمزد پذیرنده ها احتمالا 100-150 تومان تعیین شود

وی ادامه داد: فعلاً در حال محاسبه قیمت تمام شده هر تراکنش هستیم که حدود 200-250 تومان است؛ بنابراین 100-150 تومان کارمزد نباید موجب اعتراض فروشگاه ها شود.

مدیرکل فناوری اطلاعات بانک مرکزی با تأکید براینکه رقم ناچیز کارمزد اثر قابل توجهی در تراکنش ها نخواهد داشت، تصریح کرد: در مقابل باید این راهم در نظر بگیرید که تجهیزات در حال فرسودگی هستند و اگر شرکت‌ها نتوانند درآمدی کسب کنند به تدریج پایانه ها از کار خواهد افتاد و این به معنای این است که شبکه با مشکل جدی روبه رو خواهد شد.

* پول کارمزد ها به حساب بانک مرکزی و بانک‌ها نمی رود

حکیمی ضمن اشاره به اینکه رقم کارمزد به حساب بانک‌ها یا بانک مرکزی نمی رود، گفت: این مبلغ به شرکت هایی داده می شود که پایانه را می خرند و نگهداری می کنند.

وی با طرح این پرسش که کجای دنیا و مملکت یک شرکت باید دستگاه 700 هزار تومانی را مجانی وارد بازار و ماهی 10-20 هزار تومان هم خرج نگهداری آن کند ولی هیچ چیزی بابت این خدمات دریافت نکند؟ اظهار داشت: باید توجه کنیم که این شرکت ها دیگر از بانک‌ها چیزی دریافت نمی کنند و باید روی پای خودشان بایستند.

* پول این کارمزدها تا کنون از بیت‌المال پرداخت می شد

این مقام مسئول در بانک مرکزی افزود: تا الان به این شرکت‌ها یارانه داده می شد؛ این سوبسید (یارانه) به مغازه دارها از کجا می آمد؟ از بیت المال. چراکه اکثر این سوبسیدها توسط بانک‌هایی داده می شد که  متعلق به دولت و مردم هستند.

حکیمی با تأکید براینکه درست نیست از جیب هشتاد میلیون به دو میلیون مغازه یارانه پرداخت شود، گفت: اگر سیاست جدید بابت دریافت کامزد از پذیرنده ها اجرا نشود با شبکه ای فرسوده و خراب روبه رو خواهیم شد که همه مردم گرفتار آن خواهند شد.

لینک کوتاهلینک کپی شد!
ممکن است شما دوست داشته باشید
بدون نظر
  1. دارنده کارت می گوید

    راه حل جمع کردن پوز هم از آن حرفها است . با اين کار عملا پرداخت الکترونيکی جای خودش را به پرداخت نقدی می دهد و يک عقب گرد به دوران صفهای پشت خودپرداز خواهد بود .
    در فروشگاههايي که به نوعی انحصار وجود دارد و رقابت وجود نداشته باشد اين روش به نتيجه نمی رسد .
    ظاهرا دوستان تجربه چند سال پيش را فراموش کرده اند که فروشگاهها به بهانه کارمزد ، چند برابر مبلغ کارمزد را روی قيمت جنس می کشيدند و از مردم می گرفتند .
    اين تصميم هم مثل ماليات ارزش افزوده است که فشارش فقط به مردم وارد شد و مشخص شده است که در برخی موارد به ناحق از مردم گرفته شده است و فروشگاه از آن سود برده است .
    هر جا کارمزدی اخذ می شود برای ارائه خدمت يا ارزش افزوده ای به مشتری است . در اين مورد قرار است از اين به بعد مشتری چه تغييری ببيند ؟ آيا مثلا اگر سيستم قطع بود می توان خريدها تا سقف معينی را قبول کرد و بعدا از حساب مشتری کسر کرد ؟
    در مورد کسر کارمزد جهانی فکر می کنيم ولی در مورد خدمت رسانی به مشتری همچنان اندر خم يک کوچه ايم ؟
    فکر همه جا می شود به جز دارنده کارت

  2. پذیرنده می گوید

    آقای مسوول محترم
    مغازه دار سیستم را مجبور به راه اندازی و نصب دستگاه نکرده که هزینه آن را متقبل باشد حرف کارشناسی زدن بهتر از پناه بردن به الفاظ بیت المال است ! درآمد حاصل از گردش و انباشت پول در سیستم بسیار بالاتر از تصور است که به مجانی بودن آن و خرج از بیت المال اشاره میکنید نگاهی به جوایز رقابتی در پذیرنده های مختلف خود مشخص میکند قیمت دستگاه را هم چند برابر اعلام کردید در کل ظاهرا منافع شاپرک اولویت دارد نه بار روی شتاب و دیگر پذیرنده ها ، تقریبا اکثر پذیرندگان دارای مالکیت بانکی شده اند

  3. ناشناس می گوید

    این آقا همچنان از موضع قدرت بانک مرکزی اش حرف می زند! غافل از اینکه فروشندگان خرد قدرتشان بسیار بسیار بیشتر از بانک مرکزی و این آقا است. پایانه های فروشگاه های متخلف را جمع می کنیماین آقا با طرز فکری که دارد مثلا چه تمهیدی برای این امر اندیشیده است؟! همین الان فروشنده خودش را برای این مطلب آماده کرده است. وقتی فروشنده به مشتری می گوید پول نقد بده، یعنی خود به خود پایانه فروش را کنار گذاشته است. این هم شد راهکار؟!!!
    آقای حکیمی، منتظر نمایش اقتدار از طرف بازار باشید. بازار حکومت طاغوت را هم به پایین کشید، بانک مرکزی و شما که جای خود دارید! آن زمانی که بانک ملت و بانک ملی به پشتوانه منابع مالی عظیم و همان بیت المالی که شما دم از آن می زنید، کارمزدهایشان را صفر کردند و شما صدایتان در نیامد، باید فکر این روزها را هم می کردید. باز هم یک بی تدبیری دیگر از سوی مدیران عالی کشور…

ارسال یک پاسخ

54  ⁄  18  =