حذف گام به گام نسخه فیزیکی بیمه نامه ثالث

پیشنهاد شبکه فروش به بیمه مرکزی

نمایندگان بیمه می گویند شبکه فروش انتظار دارد بیمه مرکزی برای اجرائی کردن حذف نسخ فیزیکی ثالث جلسات مذاکره ای با مشارکت بیمه گر و شبکه فروش برگزار کرده و منافع کلیه ذینفعان را در نظر بگیردضمن اینکه اجرائی شدن این فرآیند نیازمند حرکت گام به گام است تا بر اساس آن شبکه فروش بتواند خود را تطبیق داده و از طرفی شرکت‌های بیمه نیز زیرساخت‌های آی تی خود را به مرور تقویت کنند.

به گزارش پایگاه خبری بانکداری الکترونیک، به نقل از ریسک نیوز، رییس کل بیمه مرکزی به شرکت های بیمه ای ابلاغ کرد که به منظور تسهیل دسترسی بیمه‌گذاران بیمه شخص ثالث به اطلاعات بیمه‌نامه‌های خود و ارائه خدمات بیمه‌ای به آنها بدون نیاز به ارائه نسخه فیزیکی بیمه‌نامه، از ابتدای خردادماه سال جاری اقدامات چهار گانه زیر را انجام دهند:

این ابلاغیه شرکت های بیمه ای راموظف کرده است تا زیرساخت‌های لازم برای دسترسی و اخذ الکترونیکی کلیه اطلاعات بیمه‌نامه شخص ثالث صادره را با حفظ امنیت اطلاعات شخصی اشخاص، برای بیمه‌گذاران خود فراهم نمایند.

رییس شورای عالی بیمه همچنین به شرکت های بیمه ای تاکید کرده است که کلیه بیمه‌نامه‌های شخص ثالث خود را پس از دریافت کد یکتا از بیمه مرکزی ایران صادر نموده و لینک دریافت نسخه قابل چاپ بیمه‌نامه را از طریق ارسال پیامک، کد یکتا، آدرس الکترونیکی صفحه استعلام اصالت بیمه‌نامه از بیمه مرکزی ایران و نیز از آن شرکت را به بیمه‌گذاران خود اعلام نمایند.

سلیمانی در این ابلاغیه اعلام کرده است که شرکت های بیمه ای کلیه فرآیندهای صدور و پرداخت خسارت بیمه‌نامه شخص ثالث از جمله فروش و تمدید بیمه‌نامه، اعمال تخفیف عدم خسارت و رسیدگی و پرداخت خسارت را بدون نیاز به ارائه بیمه‌نامه فیزیکی انجام دهند.

اما این ابلاغ بیمه مرکزی اعتراضاتی را نیز از سوی شبکه فروش به دنبال داشته مبنی بر اینکه در این ابلاغیه منافع نمایندگان بیمه به عنوان یکی از ذینفعان صنعت در نظر گرفته نشده و این اقدام یکباره می تواند در دوران کرونا آثار نامطلوبی بر این صنف داشته باشد.

در این راستا برخی نمایندگان شبکه فروش اظهاراتی اذعان داشته اند.

تامین منافع کلیه ذینغعان

رامین جهانگیر مدیرعامل انجمن صنفی نمایندگان بیمه ایران در تهران، در این خصوص می گوید: ما موافق حذف نسخه فیزیکی بیمه نامه ثالث هستیم اما به شرطها و شروطه‌ها.

وی با بیان اینکه در شرایط بحران کرونا این اقدام می تواند تبعات منفی در شبکه فروش به دنبال داشته باشد، تصریح می کند: فروش بیمه نامه یک کاربر اختصاصی می خواهد چرا که در هر لحظه نیاز به تغییر و اصلاح وجود دارد سوال این است آیا زیرساخت‌های آی تی شرکت‌های بیمه برای این اقدام مهیا است؟

وی اذعان می دارد: صدور بیمه نامه ثالث یک امر تخصصی محسوب می شود و با فعالیت‌هایی مانند صدور بلیط هواپیما و … قابل مقایسه نیست.

جهانگیر عنوان داشت: در تمامی بیمه نامه ها و از جمله ثالث سه ذینفع بیمه گر، بیمه گذار و نماینده وجود دارد که باید در تمامی تصمیمات منافع کلیه ذینفعان در نظر گرفته شود.

وی در ادامه به سوالی اشاره می کند و می گوید: چرا بیمه مرکزی جهت حذف نسخ فیزیکی بیمه نامه ها از اولین و سهل الوصول ترین بیمه نامه یعنی ثالث استفاده می کند؟ این خود جای سوال دارد که چرا از بیمه نامه هایی مانند مسئولیت، بدنه و … آغاز نمی کند؟

این عضو شبکه فروش در ادامه تصریح می کند: با حذف یکباره فیزیک این بیمه نامه ارتباط مستقیم شبکه فروش با بیمه گذاران به مرور کاهش و در نتیجه بازاریابی سایر بیمه نامه ها نیزبا کاهش محسوس روبر خواهد شد.

جهانگیر اذعان می دارد: در شرایط فعلی و بحران ویروس کرونا یکی از دلایل برای حذف نسخه فیزیکی ثالث، کاهش مراجعات مردم به نمایندگی ها عنوان شده است این در حالی است که بیمه گذاران حضورفیزیکی در دفاتر نمانیدگی ندارند و همه کارها به صورت تلفنی و با ارسال فیزیک انجام می شود؛ از طرفی ما شاهد تردد و تمرکز مردم در سایر مراکز مانند پیشخوان خدمات هستیم در حالیکه کار نماینده یک فعل تحصصی است که نیازی به رفت و آمد ندارد.

وی در پاسخ به این سوال که پیشنهاد شبکه فروش چیست، متذکر شد: تاکید می کنم در صورتیکه منافع سه ضلع بیمه گر، بیمه گذار و نماینده تامین شود، شبکه فروش هیچ مخالفتی با خذف فیزیک ثالث ندارند و چه بسا استقبال هم می کنند.

وی پیشنهاد داد: شبکه فروش انتظار دارد بیمه مرکزی برای اجرائی کردن حذف نسخ فیزیکی ثالث جلسات مذاکره ای با مشارکت بیمه گر و شبکه فروش برگزار کرده ومنافع کلیه ذینفعان را در نظر بگیرد.

وی معتقد است، اجرای این فرایند نیازمند حرکت گام به گام و یک نقشه راه منسجم می باشد تا بر اساس ان شبکه فروش بتواند مرحله به مرحله خود را تطبیق داده و از طرفی شرکت‌های بیمه نیز زیرساختهای آی تی خود را به مرور تقویت کنند، ضمن اینکه این مسیر نیازمند تداوم اموزش حرفه ای شبکه فروش است.

وی تاکید می کند: در آیین نامه 75 اشعار دارد که شرکت بیمه باید زیر ساخت فروش الکترونیکی توسط نماینده را ایجاد کند سوال این است که آیا شرکت‌های بیمه این امکان را برای نمایندگان خود عملیاتی کرده اند؟

به گفته وی آیین نامه 75 حاکم بر قرارداد شرکت بیمه و نماینده بیمه است و وقتی در این آیین نامه تاکید شده که بیمه گر باید منافع نماینده را تامین کند با این دست اقدامات بکباره و در شرایط فعلی و که بحران کرونا وجود به منافع شبکه فروش آسیب وارد می آید.

وی در نهایت بر ایجاد جلسه تعاملی با بیمه مرکزی، ایجاد بستر بابت فروش الکترونیک توسط شبکه فروش و تامین منافع ذینفعان تاکید کرد.

بحران کرونا زمان مناسبی برای حذف نسخ فیزیکی نیست

جهانشاه محرابیان از دیگر فعالان شبکه فروش نیز می گوید: به نظر می رسد شرایط فعلی که با شیوع ویروس کرونا کسب‌وکارهای مختلف و از جمله فروش بیمه با وقفه روبرو شده موقعیت مناسبی برای این کار نباشد چرا که بسیاری از پروژه های عمرانی و کارگاهی تعطیل شده و از طرفی بسیاری از کسب‌وکارها با وقفه در فعالیت و رکود روبرو شده اند و همه اینها بر فروش بیمه نامه های مختلف تاثیر گذاشته است و خودبخود فعالیت نمایدگان را تحت تاثیر قرار داده است.

به گفته وی بهتر بود این اقدام در زمانی مناسب و برنامه ریزی و پلن راهبردی با همفکری شبکه فروش انجام می شد.

این فعال شبکه فروش معتقد است، با حذف فیزیکی این بیمه نامه ارتباط مستقیم شبکه فروش با بیمه گذاران به مرور کاهش می یابد، در نتیجه بازاریابی سایر بیمه نامه ها نیز با وقفه روبرو می شود که بدون شک کاهش صدور بیمه نامه ها بر افزایش ضریب نفود بیمه اثر می گذارد.

لینک کوتاهلینک کپی شد!
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

38  −  30  =