ویترین۲۰۲۴ فناوری

در نمایشگاه CES۲۰۲۴ از آخرین دستاوردهای شرکت‌های فناوری رونمایی شد

ژانویه هر سال فرصتی برای رصد ابزارهای فناورانه‌ای است که ظرف یک سال آینده پا به عرصه وجود در دنیای دیجیتال خواهند گذاشت. فرصتی که با برگزاری نمایشگاه (CES( Consumer Electronics Show در اختیار دوستداران فناوری قرار می‌گیرد و شرکت‌ها در رویدادی ویژه، از آخرین دستاوردهای خود رونمایی می‌کنند. برگزاری دور جدید این نمایشگاه از نهم ژانویه در لاس‌وگاس آمریکا آغاز شد و سرانجام روز گذشته به کار خود پایان داد. بخش اعظم جذابیت این رویداد ناشی از مصرفی بودن ابزارها و فناوری‌هایی است که در آن معرفی می‌شوند و این باعث می‌شود تحولات فناورانه در ملموس‌ترین حالت خود، پیش چشم بازدیدکنندگان قرار بگیرد. وسعت برگزاری این نمایشگاه و تعدد حضور شرکت‌ها در آن، باعث می‌شود به سادگی نتوان‌ آن را در قالب کلمات محدود یک گزارش گنجاند. اما بدون شک مرور بخشی از محصولاتی که بیش از دیگران بلندپروازانه، کاربردی یا عجیب بوده‌اند، خالی از لطف نیست.

به گزارش پایگاه خبری بانکداری الکترونیک به نقل از دنیای اقتصاد گذشته از حضور پررنگ‌ شرکت‌های نام‌آشنایی مانند ال‌جی، MSI، انویدیا و‌… شرکت‌های کمتر شناخته شده‌ و حتی استارت‌آپی نیز در این رویداد حضور پررنگی دارند. تحولات چشمگیر هوش مصنوعی در یک سال اخیر باعث شد که شرکت‌ها نیز تمرکز قابل‌توجهی روی این فناوری داشته باشند و رگه‌هایی از آن، در بسیاری از محصولات معرفی شده مشهود باشد. محصولاتی که معطوف به صنعت خاصی نیستند و پیش‌بینی می‌شود که ورود هوش‌مصنوعی، به زودی باعث تحول حوزه‌های مختلف، از سلامت و آشپزی تا خودروسازی شود. نمود یافتن هوش مصنوعی در صنعت خودروسازی به قدری جدی بود که کارشناسان اذعان می‌کنند احتمالا به زودی شاهد تحولی اساسی در صنعت خودرو‌ خواهیم بود و عصر جدیدی در این صنعت آغاز خواهد شد.

 

آغاز عصر خودروهای پرنده و سخنگو؟

بلندپروازی‌های فناورانه مرزی ندارد و همین باعث شد تا در نمایشگاه CES امسال، حتی از دو خودروی پرنده جدید رونمایی شود. مفهوم خودروی پرنده چشم‌اندازی از وسایل نقلیه‌ای است که می‌توانند محدودیت‌های فعلی را زیر پا بگذارند و در کنار رانندگی در جاده‌ها، به حالت پرواز تغییر وضعیت دهند. در همین راستا نیز شرکت اکس‌پنگ (Xpeng) از یک خودروی پرنده مفهومی عمودپرواز و همچنین یک خودروی شاسی‌بلند ماژولار که آن را «ناو هواپیمابر زمینی» (Land Aircraft Carrier) می‌نامد، رونمایی کرد. اگرچه به دلیل وزن بالای نمونه‌های اولیه ساخته‌ شده از این خودروهای مفهومی، هنوز امکان عملیاتی شدن ساخت آنها چندان نزدیک نیست، اما نمی‌توان از هیجان مواجهه با آن چیزی که تا پیش از این تنها در فیلم‌های علمی تخیلی مشاهده می‌شدند، چشم پوشید.

در کنار رونمایی از خودروهای مفهومی، خودروسازان نام‌آشنایی مانند فولکس واگن، مرسدس بنز و بی‌ام‌دابلیو نیز از اضافه شدن قابلیت‌های جدیدی به خودروهایشان خبر دادند که وسایل نقلیه امروزی را یک گام دیگر به هوشمندسازی کامل نزدیک می‌کند. در همین راستا، شرکت فولکس واگن اعلام کرد که اواخر سال جاری میلادی، نسخه‌ای از ChatGPT را در خودروهای خود عرضه خواهد کرد. اضافه شدن این قابلیت نتیجه همکاری این شرکت با شرکت نرم‌افزاری Cerence است و به نوعی مقدمه‌ای بر فراگیر شدن خودروهای سخنگو خواهد بود. طبق اعلام این شرکت خودروسازی، با ارائه این قابلیت، رانندگان برای کمک گرفتن از قابلیت‌های چت‌بات هوش مصنوعی محبوب، نیازی به انجام اقدامات اضافه نخواهد داشت و در نهایت باعث می‌شود ChatGPT با دستیار صوتی کنونی خودرو هماهنگ شود. در کنار اینها، اخبار منتشر شده از نمایشگاه حاکی از آن است که شرکت‌های آمازون و بی‌ام‌و نیز به دنبال همکاری برای ساخت یک روبات گفت‌وگوگر سفارشی با استفاده از دستیار هوشمند الکسا، به عنوان یک جایگزین برای دفترچه راهنمای خودرو هستند.

 

تجاری شدن آینه افسانه‌ای سفیدبرفی

ابزارهای مرتبط با سلامت نیز یکی دیگر از بخش‌های جذاب نمایشگاه CES امسال بودند و مانند خودروسازی، حضور هوش مصنوعی در این ابزارها نیز ملموس بود. ابتکار به کار رفته در ابزارهای دیجیتال مرتبط با سلامت حقیقتا چشمگیر است و به واسطه کاربردی بودن آنها در زندگی بشر، به سادگی نمی‌توان از کنار آنها عبور کرد. یکی از هیجان‌انگیزترین ابزارهای هوشمندی که امسال معرفی شد، آینه‌ای با نام BMind Smart Mirror است که مانند آینه افسانه سفیدبرفی، با شما سخن می‌گوید. این آینه هوشمند از سوی شرکت باراکودا رونمایی شده و در واقع ابزاری برای بررسی سلامت روان افراد است که با تشخیص تغییرات خلقی و استرس کاربر، پیشنهادهایی برای بهبود خلق او ارائه می‌کند. آینه باراکودا با بهره‌گیری از هوش مصنوعی مولد و پردازش زبان طبیعی، سعی می‌کند نیازهای کاربر را بر اساس صدا، وضعیت بدن و سایر عوامل قابل‌مشاهده‌ تشخیص دهد. قیمت گجت هوشمند باراکودا از حدود ۵۰۰ دلار آغاز می‌شود و آن‌طور که در بیانیه مطبوعاتی شرکت سازنده آن اعلام شد، اواخر امسال به بازار می‌آید.

یکی دیگر از ابزارهای مبتکرانه‌ای که در نمایشگاه CES امسال معرفی شد، کلاه هوشمندی است که با بهره‌گیری از واقعیت مجازی، برای حمایت روانی از فضانوردان، خصوصا آنان‌که ممکن است مسافر مریخ شوند طراحی شده است. این کلاه که از سوی شرکت فرانسوی کوریود اسپیس (Coreod Space) عرضه شده، ادعا می‌شود عصرجدیدی از ذهن‌آگاهی فضایی را آغاز خواهد کرد و به آرامش و حفظ سلامت فضانوردان در سفرهای فضایی طولانی و دوری از خانه کمک می‌کند.

پرونده‌های کاملا ‌به‌روز از سلامت کاربران

در کنار ابزارهایی که بر سلامت روان متمرکز بودند، محصولات خلاقانه دیگری نیز معرفی شدند که بیش از روان بر جسم کاربر متمرکز بودند. ابزارهایی که با رویکرد پایش و تحلیل فرآیندهای جسمی کاربر طراحی شده‌اند و می‌توانند به تشخیص زودهنگام تغییرات جسمی کمک کنند. یکی از این ابزارها، حلقه هوشمند آمازفیت (Amazfit) است که با رصد دقیق پارامترهای مرتبط با سلامت افراد، پارامترهای سلامت مرتبط با هر فرد از جمله ضربان قلب، فشار خون، وضعیت خواب و‌… را جمع‌آوری و تحلیل می‌کند. این حلقه هوشمند بیشتر بر اساس نیازهای ورزشکاران توسعه یافته و با ارائه برنامه‌های ریکاوری حرفه‌ای، باعث بهبود عملکرد فرد می‌شود. آمازفیت با داشتن حسگرهای ویژه، امکان نظارت بر احساسات کاربر را نیز داراست و در کنار ریکاوری جسمی، سلامت روان افراد را نیز مورد توجه قرار می‌دهد. شرکت زپ‌هلث در کنار رونمایی از این حلقه هوشمند، از یک سمعک پیشرفته نیز رونمایی کرد که تقریبا نامرئی است و می‌تواند پاسخگوی نیاز کاربرانی باشد که از اختلالات شنوایی در سطوح مختلف رنج می‌برند.

در کنار خانگی شدن بخش زیادی از سرویس‌هایی که تا چندی پیش در خارج از خانه برآورده می‌شدند، یک شرکت فرانسوی حالا کاری کرده است که پزشک نیز در خانه شما مستقر باشد. شرکت Withings در نمایشگاه CES امسال از دستگاه جدیدی به نام BeamO رونمایی کرده که می‌تواند ورژن خانگی معاینات پزشکی را در اختیار کاربر بگذارد. این دستگاه کوچک، در عرض چند دقیقه می‌تواند دمای بدن کاربر را اندازه‌گیری کند، میزان اکسیژن خونش را بسنجد، وضعیت سلامت قلب و ریه او را بررسی کند و حتی از کاربر نوار قلب بگیرد. بر اساس اعلام سازندگان این دستگاه، BeamO با داشتن طیف وسیعی از ابزارهای پزشکی از جمله الکتروکاردیوگرام، اکسیمتر، گوشی پزشکی و دماسنج، می‌تواند به یکی از جذاب‌ترین ابزارهای پزشکی در سال‌های پیش‌رو بدل شود. گفته می‌شود قیمت این دستگاه 250 دلار است و از اواسط سال میلادی جاری وارد بازار خواهد شد.

از دیگر محصولات سلامت‌محور نمایشگاه امسال می‌توان به دستگاه هوشمند توزیع ‌داروی استارت‌آپ My Memo اشاره کرد که می‌تواند کنترل دقیقی روی مصرف دارو توسط کاربر داشته باشد و با یادآوری زمان مصرف، از مصرف بی‌رویه دارو توسط افراد مسن جلوگیری کند. دستکش‌ها و جلیقه‌های هوشمندی که می‌تواند به کنترل بهتر عضلات مبتلایان به پارکینسون یا بیماران آسیب‌دیده از سکته مغزی کمک کند نیز از جمله محصولاتی بود که پیش‌بینی می‌شود خیلی زود بتوانند جای خود را در حوزه بازیابی سلامت باز کنند.

لینک کوتاهلینک کپی شد!
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

9  ⁄  1  =