راه‌اندازی سامانه جدید سرآمد از اول آبان/کاهش ضرر مالی ناشی از جرایم پولی و بانکی با سرآمد

مدیر ارشد امنیت اطلاعات بانک مرکزی تاکید کرد که سامانه سرآمد، باعث کاهش قابل توجه ضرر و زیان مالی ناشی از جرایم پولی و بانکی برای مردم شده است.

به گزارش پایگاه خبری بانکداری الکترونیک به نقل از ایبنا، با توجه به جایگاه مهم و محوری سامانه سرآمد در رسیدگی به انواع جرائم و تخلفات پولی و مالی کشور، امین مهاجر، مدیر ارشد امنیت اطلاعات بانک مرکزی با حضور در شرکت کاشف، به‌طور مستقیم در جریان آخرین وضعیت عملیاتی سازی و مراحل انتقال به نسخه جدید سامانه سرآمد قرار گرفت.

بر اساس این گزارش، در روند حضور و بازدید مدیر ارشد امنیت اطلاعات بانک مرکزی از کاشف، با هدف رونمایی از نسخه جدید سامانه سرآمد، وی ضمن قدردانی از زحمات دست اندرکاران توسعه و عملیاتی‌سازی این سامانه، به تشریح راهبردها، مسیر بلوغ خدمات، ظرفیت‌های سرآمد و نقش مرکز «واکنش سریع به عملیات مشکوک حوزه بانکی (وسعت)» در واکاوی و رسیدگی به عملیات مشکوک حوزه پولی و بانکی کشور پرداخت.

مهاجر با بیان اینکه سامانه سرآمد در عمر چهارساله‌اش، کمک شایانی به بهبود فرآیند‌های رسیدگی به عملیات مشکوک بانکی کرده است، گفت: این سامانه نقش محوری و اساسی در کاهش زمان رسیدگی و پی‌گیری پرونده‌های قضائی و افزایش سرعت کشف جرایم حوزه بانکداری از سوی مراجع و ضابطان قضائی از یک طرف و مجریان دستور‌های قضائی شامل بانک‌ها و موسسات اعتباری و شرکت‌های ارائه دهنده خدمات پرداخت از طرف دیگر شده است که همین امر منتج به کاهش قابل توجه ضرر و زیان مالی ناشی از جرایم پولی و بانکی برای مردم شده است.

سرآمد دوباره سرآمد شد

مدیر ارشد امنیت بانک مرکزی افزود: یکی از عارضه‌های نسخه قبلی سامانه سرآمد، با توجه به حجم قابل توجه زیردستور‌های ارجاعی، کندی روند رسیدگی در ساعات اوج کاری بود که در نسخه جدید با توسعه ظرفیت‌ها و تغییر معماری سامانه این معضل مرتفع شده و همین امر کاهش قابل توجه هزینه‌های نیروی انسانی را در روند ثبت و رسیدگی دستورات قضائی در پی خواهد داشت. به این ترتیب پیش‌بینی می‌شود که مجریان دستور‌های قضائی عملکرد بهتری در مطابقت با تعهدات و توافقات سطح خدمت (SLA) تعیین شده خواهند داشت.

وی همچنین گفت: مهمترین اقدام آتی برنامه ریزی شده برای توسعه سرآمد، اتصال این سامانه به سامانه سیاق بانک مرکزی است تا پاسخ تعداد قابل توجهی از دستور‌های قضائی به صورت برخط و بدون دخالت نیروی انسانی، دراختیار ثبت‌کنندگان دستور‌های قضائی قرار گیرد.

رسیدگی به دستورهای قضائی با سرآمد

حسین قرائی، مدیرعامل کاشف، با اشاره به قابلیت‌ها و ظرفیت‌های در نظر گرفته شده برای سامانه جدید سرآمد و همچنین تبیین مسیر حرکت کاشف با هدف دستیابی به اهداف و تأمین راهبرد‌های ترسیم شده، اظهار امیدواری کرد که نسخه جدید سامانه سرآمد بتواند به نحو مؤثر و مطلوب، پاسخگوی نیازمندی‌ها و مطالبات در حال رشد بهره‌برداران بوده و خدمات شایسته‌ای را در اختیار بانک مرکزی، مراجع قضائی و انتظامی و نظام بانکی و پرداخت کشور قرار دهد.

وی همچنین افزود: با تلاش بی‌وقفه و همدلانه همکاران کاشف طی ماه‌های گذشته، سامانه جدید سرآمد با قابلیت‌های ارتقا یافته و ظرفیت‌های فناورانه بهبودیافته، روز دوشنبه اول آبان‌ماه راه‌اندازی شد و در اختیار کاربران و بهره‌برداران سامانه قرار گرفت.

مدیرعامل کاشف  با بیان اینکه سامانه سرآمد در چهار سال گذشته بستر ثبت و رسیدگی به هزاران پرونده و بیش از ۶ میلیون زیردستور قضائی بوده است، اظهار داشت: سرآمد به‌عنوان اولین سامانه ارائه خدمات دولت‌به‌دولت (G۲G) به‌صورت ساخت‌یافته و مبتنی بر توافقات سطح خدمت (SLA) در کشور میان نظام بانکی و پرداخت و نظام قضائی و انتظامی کشور، نقش محوری خود در تسریع و تسهیل فرایند ثبت، ره‌گیری و رسیدگی به دستور‌های قضائی را ایفا کرده است.

قرائی همچنین اعلام کرد: در نسخه جدید سامانه سرآمد، علاوه بر ارتقای ظرفیت‌های عملیاتی در ثبت و پاسخگویی سریع به حجم بالای دستور‌های قضائی، توابع شاخصی همچون ثبت و پاسخگویی گروهی به دستور‌های قضائی، ارتباطات ماشین به ماشین در قالب واسط‌های API و ارتقای ویژگی‌های مدیریتی نیز ایجاد شده است.

در ادامه سجاد طرهانی، مدیر توسعه خدمات شرکت کاشف نیز به تشریح ویژگی‌ها و قابلیت‌های کارسازی‌شده یا ارتقاءیافته در نسخه جدید سامانه سرآمد پرداخت و نحوه پوشش نیازمندی‌های از پیش تعریف شده بانک مرکزی و سایر ذی‌نفعان سامانه، ازجمله مباحث مربوط به خودکارسازی برخی فرآیندها، امکان ثبت و پاسخگویی گروهی به دستور‌های قضائی، توسعه واسط‌های ارتباطی ماشین به ماشین بین سامانه‌های مرتبط در بانک مرکزی و سایر موجودیت‌های بانکی و قابلیت‌های گزارش‌گیری منعطف و جامع سامانه را تشریح کرد.

طرهانی درخصوص مراحل مهاجرت از سامانه قبلی به سامانه جدید گفت: در مرحله اول مهاجرت به سامانه جدید، از ساعت ۱۴ روز دوشنبه، یکم آبان‌ماه، سامانه جدید سرآمد از طریق آدرس Saramad.kashef.ir در دسترس کاربران است.

لینک کوتاهلینک کپی شد!
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

6  +  4  =