اهداف و برنامه های وزارت نفت از قول وزیر

ایبنا – وزیر نفت آخرین خبرها درباره خرید بنزین ونزوئلا، متمم بودجه واردات بنزین، جابجایی مدیران وزارت نفت، لایحه هدفمند کردن یارانه ها و اولویتهای سرمایه گذاری وزارت نفت را تشریح کرد.

به گزارش پایگاه خبری بانکداری الکترونیک سید‌مسعود میرکاظمی امروز در حاشیه همایش ملی راهکارهای تأمین، نگهداشت، انتقال و توزیع فرآورده‌های نفتی اظهار داشت: یکی از اهداف پیش روی صنعت نفت به منظور برون رفت از معضل تحریم یا تهدیدات بنزینی، توسعه دامنه خرید است.

وی ادامه داد: در این راستا هر کشوری که بنزین تولیدی آنها از کیفیت و قمیت مناسب برخوردار باشد هدف خرید ما خواهد بود، امضای تفاهم نامه با کشور ونزوئلا به منظور تأمین بنزین مورد نیاز کشور در زمان بحران در زمان حضور چاوز در ایران کیلد خورد که در صورت عقد قرارداد ونزوئلا متعهد خواهد شد روزانه 20 هزار بشکه بنزین به ایران صادر کند.

وی افزود: البته در این خصوص تفاهمات اولیه محقق و ادامه روند توافق‌نامه به آینده‌ای نزدیک موکول و مشروط به تأیید و توافق طرفین بر روی قیمت و کیفیت بنزین خریداری شده، شد. نکته حائز اهمیت، قرار گرفتن ادامه روند تفاهم صورت گرفته با این کشور در دستور کار است ضمن آنکه در خصوص دیگر کشورها نیز توجه به شاخص‌هایی مانند قیمت و کیفیت در اولویت مذاکرات قرار دارد.

وزیر نفت از طرح هدفمند کردن یارانه‌ها به عنوان یکی از موضوعات مورد توجه در جهت پیگیری یاد و تأکید کرد: در شرایطی که مصرف به سرعت از تولید پیشی گرفته و منابع صرف هزینه‌های جاری می‌شود نیاز است که با صرفه‌جویی در بخشی از منابع و هزینه، از آن در جهت افزایش تولید فرآورده‌های نفتی به منظور صادرات و نیز تأمین نیاز داخل استفاده کنیم، این طرح می‌تواند در مسیر اصلاح الگوی مصرف و بهینه هزینه نمودن منابع کشور تعریف شود.

وی تصریح کرد: باید پروژه‌های در دستور کار را با توجه به محدودیت‌ منابع اولویت‌بندی کنیم، تمام طرح‌هایی که ارزش افزوده بیشتر و به زمان کمتری برای بهره‌برداری نیاز دارند باید در دستور کار به منظور تعریف زنجیره ارزش قرار گیرند و بر اساس اولویت‌بندی که صورت می‌گیرد به آنها منابع مورد نیاز را تخصیص دهیم.

وی متذکر شد: بحث خودکفایی، ارتقاء دانش و مهارت‌ها از جمله موضوعاتی است که مد نظر بخش نفتی کشور قرار دارد، برای اینکه بتوانیم در فرآیند بهینه‌سازی تا بهره‌برداری موفق در عرصه ظاهر شویم مسلزم بهره‌مندی از نظام بهبود مستمر هستیم بدین مفهوم که باید تمام هزینه‌های اضافی و هدررفت‌ها را به حداقل کاهش و از ماحصل این فرآیند تأمین اعتباری در به نتیجه راساندن پروژه‌های نیمه‌کاره کنیم.

وی در خصوص دلیل کاهش تولید 16 میدان نفتی، گفت: در میدان‌ها کاهش تولید به منظور تعمیرات مورد نیاز و در راستای توسعه ذخیره‌سازی در دستور کار قرار گرفته بود که با گذر این مرحله حجم تولیدات مجدد افزایش و روند رو به رشد خود را دنبال می‌کند.

میرکاظمی خاطرنشان کرد: تعدادی از میادین ایران با دیگر کشور‌های همسایه مشترک است که برای برداشت از منابع و رقابت با کشورهای برداشت کننده نیاز ملزم به سرمایه‌گذاری در میادین مذکور خواهیم داشت بدین سبب باید تلاش کنیم که از منابع بیشترین بهره‌وری را داشته باشیم به عبارتی اگر قرار باشد منابع در بالادستی هزینه شود سرمایه‌گذاری در میادین مشترک از اولویت زیادی برخوردار است چرا که حفظ منافع ملی بر تمامی مباحث ارجعیت دارد، در این راستا پارس جنوبی از اولویت ویژه‌ای در قیاس با دیگر پروژه‌های برخوردار است.

وی در خصوص جابجایی‌ مدیران نفتی و سیاست اتخاذی خود در این خصوص گفت:‌ طی چند جلسه گذشته سیاست‌های خود را اعلام کرده‌ام بدین سبب مدیرانی که با سیاست‌های اتخاذ شده همراه شوند و در ادامه مسیر از صلاحیت لازم برخوردار باشند، ادامه فعالیت خواهند داد، طی ارزیابی‌های آتی به تناسب علاقه‌مندی مدیران بخش‌های مختلف به همکاری و حضور در حوزه فعالیتی و در صورت احراز شایستگی آنها از سمت ما گزینش‌ها صورت خواهد گرفت.

وی ضمن تکذیب اعتبار 6.5 میلیارد دلاری که عنوان می‌شد مورد درخواستی وزارت نفت در قالب متمم است، تصریح کرد:‌هنوز در خصوص حجم اعتبارات لازم به منظور جبران کسری‌های پیش‌رو، محاسبات نهایی صورت نگرفته است‌ اما اگر بررسی و تصویب طرح هدفمندکردن یارانه‌ها زودتر مصوب شود، می‌توان حجم اعتبار مورد نیاز را کاهش داد.

وی ادامه داد: در صورتی که لایحه هدفمند کردن یارانه‌ها اتفاق می‌افتاد متوسط بنزین شارژی در کارت‌های رانندگان بین 55 تا 60 لیتر می‌شد بدین مفهوم که ما بقی بنزین مورد نیاز مردم باید به قیمت تمام شده عرضه می‌شد یعنی بین 750 تا 800 تومان به قیمت امروز ، بدین واسطه هزینه‌های تورمی مازاد تورم فعلی بین 11 تا 15 درصد بر اساس محاسبات صورت گرفته به طور مستقیم یا غیر مستقیم به هزینه زندگی مردم اضافه می‌شد، این افزایش هزینه در تولید حداقل هشت درصد و برای دولت حدود 11 درصد افزایش هزینه بود که در بودجه بدین منظور اعتباری لحاظ نشده است.

وی افزود: با لحاظ میزان رکود بازار و در صورت عدم حمایت از دهک‌های پایین جامعه به صورت نقدی، دولت اجرای هدفمند کردن یارانه‌ها را در دستور کار قرار داد اما از آنجا که بررسی‌ها در این خصوص با تأخیر زیادی مواجه بود با ارائه متمم سعی در رفع مشکل قانونی حادث شده داشتیم که البته محاسبات اعتباری از سوی وزارت نفت اعلام نشده است بدین سبب اعتبار 6.5 میلیارد دلاری منتشر شده در رسانه‌ها نمی‌تواند اعتبار درخواستی وزارت نفت تلقی شود.

منبع:تابناک

لینک کوتاهلینک کپی شد!
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

5  ×    =  25