طعم سفره‌های افطاری سیاسیون امسال

سفره‌های افطاری سیاسیون مهیای پهن شدن است.

به گزارش پایگاه خبری بانکداری الکترونیک از خبرآنلاین، دیگر اصلاح‌طلب و اصولگرا هم ندارد، دو جناح سال‌هاست که پابه یکدیگر سفره پهن می‌کنند و گرد هم می‌نشینند تا در محفلی با رنگ و بوی مذهب سیاست کشور را هم رصد کنند.
انتخابات ریاست جمهوری یازدهم به پایان رسید و این حسن روحانی دبیر سال‌های دور شورای عالی امنیت ملی و نایب رییس مجلس بود که سکاندار پاستور برای 4 سال آینده شد. روزهای پرهیاهو و پر اضطراب انتخابات ریاست جمهوری یازدهم این روزها جای خود را به تب و تاب کابینه روحانی داده است. 

چه آنکه رییس جمهور منتخب از همان آغازین روزهای اعلام حضورش تا پایان تبلیغات انتخاباتی دائما بر واژه «اعتدال» تاکید و از تشکیل دولتی فراجناحی سخن گفت، دولتی که بنا به گفته او قرار است متخصصان و متعهدان و نخبگان جامعه از همه جریانات سیاسی را گرد هم آورد.

در این میان گرچه رسانه‌ها با برگزاری مناظره‌ها و مصاحبه با سیاسیون محفلی مناسب برای بیان دیدگاه‌ها و نظرات پیرامون کابینه یازدهم شده‌اند اما فرا رسیدن ماه رمضان و برپایی مراسم‌های افطاری که بی‌شک سیاسیون پای ثابت آن طی سال‌های گذشته بودند، شاید محفلی مناسب‌تر را برای اینگونه مباحث فراهم سازد تا اگر افطاری‌های مرداد ماه سال گذشته سیاسیون طعمی انتخاباتی داشت، افطاری‌های تیرماه امسال وزرای دولت روحانی را محور اصلی مباحث خود ببیند.

در این میان اما شاید سفره‌های سیاسی امسال اصولگرایان مکانی برای کنار هم قرار گرفتن برادران اصولگرا گرد هم باشد تا به دور از هیاهوهای انتخاباتی اتفاقات یک ساله‌ای که بر این جریان گذشت را مرور کنند. امری که شاید در سفره‌های افطاری اصلاح طلبانه نیز دنبال شود تا اصلاحات بازگشت نصف و نیمه خود به سیاست را با قدم‌ها و گام‌های مدیریت شده و حساب‌شده‌تری محکم کنند.

مروری بر مهمترین افطاری های سیاسی!
به طور حتم خاطره‌انگیزترین مراسم افطاری که همگی چهره‌های سیاسی و مدیران دولتی در آن حضور داشتند به مراسم افطار حضرت امام یکسال پیش از وفات ایشان باز می‌گردد. در این مراسم همه چهره‌های سیاسی کشور، اعضای کابینه، نمایندگان مجلس و سران قوه قضاییه حاضر بودند. تصاویر باقیمانده از مراسم افطار حضور چهره‌های متفاوتی را در کنار هم به ثبت رسانده است. 

آیت‌الله هاشمی رفسنجانی، سید محمدخاتمی، محمود احمدی‌نژاد روسای جمهوری بودند که یکی بعد از دیگری سفره‌های افطار را در سال‌های ریاست جمهوری‌شان پهن می‌کردند. گرچه سفره‌های افطاری محمود احمدی‌نژاد با رنگ و بویی متفاوت‌تر خصوصا در سال‌های نخستین برگزار می‌شد و بیش از سیاسیون ایتام و فقرا پای ثابت سفره‌های افطار رییس دولت‌های نهم و دهم بودند.

سفره‌های افطاری رییس دولت اصلاحات بعد از پایان دوران ریاست جمهوری و تا پیش از سال 88 به شکلی عمومی برگزار می‌شد اما در سه سال گذشته این سفره با حضور وزرای کابینه اصلاحات برگزار و تنها به جلسات بنیاد باران اکتفا شده است.

آیت‌الله هاشمی رفسنجانی نیز که تا سال‌ها قبل سه سفره افطاری معروف؛ اولی سفره پیش روی وزرای دولت پنجم و ششم، دومی اعضای مجمع تشخیص مصلحت و سومین سفره هم به افتخار کارمندان مجمع را پهن می‌کرد، طی سال‌های اخیر به یک مراسم افطاری محدود بسنده کرده است.

رسم افطاری دادن‌ها اما فقط به روسای جمهور سابق و فعلی ختم نمی‌شود و احزاب و تشکل‌های سیاسی چون حزب موتلفه، مجمع روحانیون مبارز، جامعه مهندسین و مردمسالاری همپای چهره‌های سیاسی سفره‌های افطاری خود را پهن می‌کنند. از اصولگرایان افرادی چون محمدرضا باهنر، محسن رضایی، محمدباقر قالیباف و علی‌اکبر ناطق نوری شلوغ‌ترین سفرهای افطار را دارند. شهرت افطار ناطق نوری در اردوگاه اصولگریان بیش از دیگران است که به سنت سال های قبل استانداران دوران وزارت کشور خود در دهه 60 و برخی از مدیران دولت‌های قبلی را به صرف افطار به باشگاه وزارت کار دعوت می‌کند.

در جناح مقابل نیز مصطفی کواکبیان، احمدپورنجاتی، قدرت‌الله علیخانی، عبدالله نوری، علی اکبر محتشمی‌پور، سیدهادی خامنه‌ای و احمد مسجد جامعی از جمله شخصیت‌هایی اصلاح‌گرایی هستند که در دوران پس از اصلاحات و هرساله مراسم افطاری را با حضور سیاسیون برگزار می‌کنند.

مجلس؛اولین سفره افطاری را برای رییس جمهور منتخب پهن می‌کند؟
حجت الاسلام حسن روحانی؛ رییس جمهور منتخب اما در اولین مراسم رسمی با بهارستان نشینان میهمان سفره افطاری آنها خواهد بود. دیداری که چندین بار به تعویق افتاد و حال گویا براساس اخبار اعلام شده از سوی هیات رییسه مجلس قرار است یکشنبه آینده مجلس اولین سفر افطاری را برای رییس جمهور منتخب پهن کند [ایــنــجـــا] تا اینگونه مجلس گام‌های تعاملی خود برای دولت را بردارد و شاید پایه گذار رویه‌ای جدید دیگر بین دو قوه باشد رویه‌ای که تاکنون به شکلی مرسوم بین دو قوه وجود نداشته است که رییس جمهور میهمان افطار نمایندگان باشد یا نمایندگان مهمان افطار رییس جمهور!

حسن روحانی آیا به رسم روسای جمهور قبل خواهد رفت و سفره‌های افطارش را با طعم سیاست پهن می‌کند یا نه؟

لینک کوتاهلینک کپی شد!
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

  +  70  =  80