پیش‌بینی بانک مرکزی از آینده تورمی اقتصاد ایران در سال ۹۴

معاون اقتصادی بانک مرکزی مطرح کرد:

آینده تورم اقتصاد ایران به آینده سیاست‌ها بستگی دارد از همین رو نمی‌توانیم از هم اکنون عدد و رقم مشخصی برای تورم در سال 94 اعلام کنیم.

به گزارش پایگاه خبری بانکداری الکترونیک،پیمان قربانی در ارتباط با پیش‌بینی بانک مرکزی از آینده تورمی ایران در سال 94، اظهار داشت: نوسانات تورمی بستگی به تحولات اقتصادی، قانون بودجه و سیاست‌های سایر بخشهای اقتصاد دارد.

وی با بیان اینکه ارائه تحلیل درباره آینده تورم منوط به دریافت نتایج آماری است، گفت: تورم مانند رشد اقتصادی از برآیند سیاست‌های اقتصادی به وجود می‌آید.

معاون اقتصادی بانک مرکزی همچنین تأکید کرد: عزم دولت بر مهار تورم و انضباط پولی و مالی در اقتصاد است؛ امیدواریم بتوانیم مسیر مهار تورم را به‌نحو مطلوب ادامه دهیم.

قربانی ادامه داد: آینده تورم اقتصاد ایران به آینده سیاست‌ها بستگی دارد از همین رو نمی‌توانیم از هم اکنون عدد و رقم مشخصی برای تورم در سال 94 اعلام کنیم.

وی با تأکید بر اینکه تغییرات تورمی به مشخص شدن نتایج بودجه مربوط می‌شود، در ارتباط با تورم پایان سال 93، تصریح کرد: امسال تورم کمتر از 15.8 درصد و احتمالاً در محدوده 15.6 درصد خواهد شد.

معاون اقتصادی بانک مرکزی در ارتباط با چگونگی تحقق رشد اقتصادی 3.6 درصدی 9 ماهه سال 93، اظهار داشت: رشد اقتصادی همیشه به صورت فصلی بررسی می شود که البته احتمال دارد ارقام هر فصل در ماه‌های آتی مورد تجدید نظر نیز قرار می‌گیرد.

وی با بیان اینکه این احتمال وجود دارد که ارقام فصولات قبلی توسط بانک مرکزی تعدیل شود، افزود: رشد اقتصادی سال 93 در 12 ماه بعد از استخراج کامل ارقام و انجام محاسبات استاندارد در خردادماه 94 اعلام خواهد شد.

معاون اقتصادی بانک مرکزی در پاسخ به این پرسش که رشد اقتصادی مثبت 3.6 درصدی با وجود گله شدید بخش تولید مبنی بر راکدبودن این بخش و عدم پرداخت یارانه تولید به معنای این است که حال تولید کشور خوب است؟ گفت: ارقام نشان می‌دهد بعد از 8 فصل نزول مستمر تولید ناخالص اقتصاد شروع به بازیابی توان از دست رفته خود کرده است از همین رو انتظار می‌رود این رویه ادامه پیدا کند تا شاهد شکوفایی اقتصاد باشیم.

قربانی با بیان اینکه اقتصاد در مسیر درست قرار گرفته است، گفت: سیاست‌های دولت در بخش اقتصاد با موفقیت همراه بوده که مؤید آن کاهش تورم به زیر 16 درصد و رشد مثبت سه فصل به صورت مستمر است.

وی اضافه کرد: هدایت منابع مالی به سمت ظرفیت خالی اقتصاد نقش مثبت در رشد اقتصادی داشته است که در اینجا بد نیست اشاره‌ای به پرداخت 60 درصد تسهیلات بانکی به سرمایه در گردش تولید داشته باشیم.

معاون اقتصادی بانک مرکزی تأکید کرد: اما رشد مذکور به این معنا نیست که در همه بخش‌ها مشکل حل شده است چرا که باید با گذشت زمان در صدد رفع ایرادات برآمد.

منبع :تسنیم

لینک کوتاهلینک کپی شد!
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

61  −    =  56