همکاری با وزارت‌ دفاع در ۱۲۰۰ پروژه تحقیقاتی/ایجاد ۵۰ آزمایشگاه مرجع در دانشگاه‌ها

وزیر علوم اعلام کرد:

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری از ایجاد 50 آزمایشگاه مرکزی در دانشگاه‌های کشور و برنامه‌هایی برای بازسازی آزمایشگاه‌ها خبر داد و گفت: بودجه 120 میلیارد تومانی مصوب برای بازسازی آزمایشگاه‌های دانشگاه‌ها به هیج وجه کافی نیست.

به گزارش سرویس علمی ایسنا دکتر فرهادی در گفت‌و‌گو با پایگاه اطلاع‌رسانی دولت، سهم ایران در تولید علم جهان را 1.63 درصد دانست و گفت: تعداد پارک های علم و فناوری در سال 89، از 28 در سال 92 و شروع به کار دولت یازدهم، به 33 پارک رسید و هم اکنون در کشور 36 پارک علم و فناوری داریم و سه پارک علم و فناوری نیز تا پایان امسال تاسیس و بر تعداد موجود اضافه می‌شود.

وی با اشاره به این که در حال حاضر هیچ پارک علم و فناوری در عرصه محصولات هنری نداریم گفت: بزودی شاهد تاسیس این پارک نیز خواهیم بود.

فرهادی در تشریح برنامه‌های علمی و فناوری وزارت علوم اظهار کرد: برنامه‌های ما همان برنامه‌های رئیس‌جمهور است که در عرصه علم و فناوری بیان کردند. ماموریت اصلی دانشگاه‌ها تولید علم، دانش و تحقیقات با توجه به اسناد بالادستی، سند چشم‌انداز و سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری است. در زمینه علم و فناوری این‌ها اصول کاری ما هستند. برنامه‌هایی هم که به مجلس اعلام کردیم، در همین راستاست.

وی با اشاره به تدوین سند راهبردی گفتمان توسعه نظام آموزش، پژوهش و فناوری در کشور به تشریح برخی اقدامات انجام شده در راستای این سند پرداخت و گفت: در این سند چالش‌های تحقیقات و فناوری مشخص شده و بر اساس آن چالش‌ها، راهبردها و برنامه عملیاتی داریم. از جمله چالش‌های اصلی آموزش عالی آن است که عرضه محور است و در پاسخگویی به نیاز بازار و نیازهای جامعه ضعف دارد. ارتباط با صنعت را باید جدی‌تر گرفت. در همین راستا هم، فرصت های مطالعاتی هیات علمی در بخش‌های صنعتی از امسال شروع شده است. حضور دانشجویان مقاطع تحصیلی تکمیلی در محیط های صنعتی هم بیشتر می‌شود. پروژه‌هایی از صنعت به دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی می‌آید. برای مثال، بین دانشگاه ها و پژوهشگاه‌های ما با وزارت نفت 9 قرارداد برای بهره‌وری و استحصال نفت منعقد شده است. ظرف پنج سال هزار میلیارد تومان قرارداد بسته شده است. همین طور تا کنون با وزارت دفاع یکهزار و 200 پروژه تحقیقاتی قرارداد منعقد شده است.

به گفته وی، یکی از کارهای خوبی که در این دولت انجام شده، تاسیس دفاتر انتقال فناوری در دانشگاه های برتر است. تا الان چهار مرکز تحت عنوان T.T.O ایجاد شده است. در این مراکز ایده های فناورانه به سمت تحقیق و نمونه‌سازی می‌روند و در قالب شرکت‌های دانش بنیان مطرح می‌شوند. تعداد این دفاتر در حال افزایش است. از سوی دیگر دفاتر ارتباط با صنعت این بار نه در دانشگاه ها بلکه در وزارت صنعت، معدن و تجارت شکل گرفته چون آنها بهتر میتوانند رابط باشند و انتقال دهند. این کار هم از امسال و از این دوره شروع شده است. این دفتر فعال شده و سفارش‌های تحقیقاتی و پژوهشی و یا تحقیق و توسعه را بر حسب ضرورت و نیاز به دانشگاه ها می‌دهند. برای مثال در عرصه خودروسازی قرار شد خودروهای برقی را با همکاری دانشگاه امیرکبیر و ایران خودرو و خودروهای هیبریدی با همکاری دانشگاه شریف ساخته شود.

وی در ادامه با اشاره به برنامه‌های وزارت علوم در زمینه دیپلماسی علمی، مأموریت‌گرا کردن دانشگاه ها، افزایش سرمایه‌گذاری‌ها بر روی تحقیق و فناوری، تکمیل آزمایشگاه‌های موجود و تاسیس آزمایشگاه های مرکزی گفت: مقرر است 50 آزمایشگاه مرکزی در 50 دانشگاه کشور شکل بگیرد که اینها آزمایشگاه مرجع می‌شوند. برای مثال همکاری دانشگاه فردوسی مشهد و سازمان پژوهشی علمی صنعتی اکنون عملی شده است.

فرهادی خاطرنشان کرد: امسال برای اولین بار در بودجه ردیف متمرکز تجهیز و بازسازی آزمایشگاه پیشنهاد داده‌ایم و 120 میلیارد تومان برای آن تصویب شده که این میزان اصلا کافی نیست ؛ چون کل این بودجه تخصیص داده نمی‌شود. ما فکر می کنیم چیزی در حدود یک میلیارد دلار لازم داریم تا آزمایشگاه ها بازسازی، نوسازی، تکمیل و تجهیز شوند. تجهیزات آزمایشگاه های نو در علوم جدید به خصوص میان رشته ای و بین رشته ای باید خریداری شود.

ادامه دارد…

لینک کوتاهلینک کپی شد!
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

7  +    =  16