سرانه مصرف دیتای کشور به ۱۷.۵گیگابایت در ماه رسید

گزارش عملکرد چهار ساله رگولاتوری؛

بر اساس گزارش چهار ساله رگولاتوری سرانه میانگین مصرف دیتای کشور در سال ۹۹ به ۱۷.۵ گیگابایت در ماه رسیده است. همچنین سرعت مصرف به طور میانگین برای هر شخص ۵۳.۹ کیلوبیت بر ثانیه بوده است.

به گزارش پایگاه خبری بانکداری الکترونیک، رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی از انتشار گزارش عملکرد چهار ساله این نهاد خبر داد. در این گزارش که برای عموم قابل دریافت است، به مسائلی از قبیل وضعیت شاخص‌های ارتباطی، اهداف کلیدی رگولاتوری، دستاوردها، چالش‌ها و راهکارها و در نهایت به مدیریت بحران‌ها و شرایط ویژه چهار سال اخیر پرداخته شده و آمار و ارقام رسمی در این خصوص ارائه شده‌اند.

بر اساس گزارش رگولاتوری ۲.۵ برابر شدن حجم بازار به رغم محدودیت افزایش هزینه‌های حوزه ICT، دسترسی تمام روستاهای بالای ۲۰ خانوار به خدمات ارتباطی (قریب به چهل هزار روستا) و افزایش پوشش جاده‌ای و ریلی با الزام اپراتورها به خدمات رومینگ از جمله مهم‌ترین دستاوردهای این نهاد طی چهار سال گذشته بوده‌اند.

در ادامه چکیده‌ای از مطالب عنوان شده در گزارش چهار ساله رگولاتوری را مرور خواهیم کرد.

وضعیت شاخص‌های ارتباطی

بخشی از گزارش چهار ساله رگولاتوری به وضعیت شاخص‌های ارتباطی کشور پرداخته که در دو بخش مجزای شاخص‌های کلیدی رگولاتوری و شاخص‌های کلیدی بخش ICT بررسی شده‌اند. یکی از مهم‌ترین آمار ارائه شده در این بخش، مربوط به توسعه خدمات ارتباطی در روستاهاست که بر این اساس دسترسی به خدمات ارتباطی در روستاها از ۴۵ درصد در سال ۹۶، حالا به ۱۰۰ درصد در سال ۱۴۰۰ رسیده است.

در ادامه گزارش وضعیت پوشش جاده‌ای کشور بر حسب کیلومتر مورد بررسی قرار گرفته است. بر اساس آمار اعلام شده پوشش جاده‌ای اینترنت نسل چهارم از ۲۴۱۸۶ کیلومتر در سال ۹۶، به ۳۴۷۵۵ کیلومتر در سال ۹۹ رسیده است. بیشترین پوشش جاده‌ای نیز مربوط به ارتباط ۲G با قریب به هشتاد هزار کیلومتر است.

افزایش ترابردپذیری شماره همراه یکی دیگر از اهداف رگولاتوری در چهار سال اخیر بوده است. طبق گزارش منتشر شده تا پایان خرداد ۱۴۰۰ تعداد ۲۳۳۴۸ شماره تلفن از ترابردپذیری استفاده کرده‌اند. بیشترین میزان ترابردپذیری در کشور هم مربوط به همراه اول و میزبانی این اپراتور بوده است.

بر اساس گزارش، میزان زمان لازم برای رسیدگی به شکایات طی چهار سال اخیر به میزان ۷۵ درصد کاهش پیدا کرده هر چند تعداد شکایات ۳۰۰ درصد افزایش نشان داده‌اند. در همین مدت، تعداد سامانه‌های رگولاتوری ۲۷۵ درصد افزایش پیدا کرده‌اند.

از سال ۹۶ تا سال ۹۹، تعداد مشترکین پهن باند سیار در کشور به ۸۴ میلیون نفر رسیده و ضریب نفوذ پهن‌باند سیار نیز تا پایان ۹۹ میزان ۱۰۰.۱۹ درصد بوده است. مشترکین پهن‌باند ثابت به بیش از ۱۰ میلیون نفر رسیده است و تعداد مشترکین تلفن همراه تا پایان سال ۹۹ مقدار ۱۳۱.۰۵۴.۷۴۰ مشترک اعلام شده است.

بر همین اساس ضریب نفوذ تلفن همراه در کشور تا پایان سال ۹۹ به ۱۵۵.۹۵ درصد رسیده است. بر اساس گزارش رگولاتوری، تعداد خطوط تلفن ثبت منصوبه در کشور از سال ۹۶ تا ۹۹ با کاهش مواجه بوده و به ۲۹ میلیون خط رسیده است. این یعنی ضریب نفوذ تلفن ثابت در کشور هم با کاهش مواجه بوده و از ۳۸ درصد در سال ۹۶ به ۳۴ درصد در سال ۹۹ رسیده است.

ترافیک مرسولات پستی در سال ۹۹ به کمترین مقدار خود طی چهار سال اخیر رسیده است اما تعداد مشترکین اینترنت پهن باند با افزایشی قابل توجه حالا به عدد ۹۵ میلیون مشترک نزدیک شده است.
بر اساس صورت‌های مالی ارائه شده به رگولاتوری، شرکت مخابرات ایران در سال ۹۹ بالغ بر ۱۰ درصد از درآمد عملیاتی کل ارتباطی کشور را به خود اختصاص داده است. اما بیشترین درآمد عملیاتی مربوط به اپراتور همراه اول با ۴۱.۸ درصد از درآمد عملیاتی کل بوده و در رتبه بعدی ایرانسل با ۳۰.۲ درصد از درآمد عملیاتی کل قرار گرفته است.

از میان سرویس‌دهندگان اینترنتی هم های وب بیشترین آمار را به خود اختصاص داده است.

بر اساس گزارش چهار ساله رگولاتوری سرانه میانگین مصرف دیتای کشور در سال ۹۹ به ۱۷.۵ گیگابایت در ماه رسیده است. همچنین سرعت مصرف به طور میانگین برای هر شخص ۵۳.۹ کیلوبیت بر ثانیه بوده است.

برای مطالعه گزارش کامل می‌توانید فایل پی دی اف مرتبط با آن را از دریافت فایل دریافت کنید.

لینک کوتاهلینک کپی شد!
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

1  +  7  =