شبکه ملی اطلاعات ضامن رشد اقتصاد دیجیتال کشور است

آذری جهرمی:

مرکز داده مادر شبکه ملی اطلاعات با هدف حمایت از خدمات پایه و ایجاد زیرساخت‌ها برای ارائه‌دهندگان این خدمات در کشور با نام سردار سلیمانی راه‌اندازی شد.

به گزارش پایگاه خبری بانکداری الکترونیک، به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، محمد جواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در مراسم افتتاح مرکز داده مادر شبکه ملی اطلاعات شهید حاج قاسم سلیمانی با اشاره به هزینه ۴۰۰ میلیارد تومانی این مرکز داده، گفت: ۲۰ هزار میلیارد تومان برای هسته شبکه ملی اطلاعات هزینه شده که ظرفیت این شبکه به ۲۰ هزار گیگابیت بر ثانیه رسیده و ۴ مرکز IXP راه اندازی شده و هزار میلیارد تومان نیز برای امنیت گذرگاه های بین المللی و ۱۰۰ هزار میلیارد تومان هم توسط بخش خصوصی برای ایجاد شبکه های دسترسی هزینه شده است.

وی افزود: با تمام این هزینه ها، اگر روزی شرکت هایی به ما خدمات ندادند مانند حال حاضر که به دلیل تحریم ها به شرکت های ایرانی خدمات ارائه نمی شود، مردم از ما سوال نمی کنند که زندگی ما چه می شود؟

آذری جهرمی با اشاره به حذف اپلیکیشن  های ایرانی و تحریم شرکت های داخلی، گفت: قطعا از کشوری که در ۳ سال گذشته حجم اقتصاد دیجیتال آن از دو و نیم به ۶ درصد افزایش یافته، نمی گذرند و حتما تحریم های بیشتری در این حوزه وضع می کنند.

وی با بیان اینکه در ۲ سال گذشته مشکلات بسیاری در این حوزه داشتیم، افزود: ۴۰۰ میلیارد تومان برای پایداری و استقلال شبکه در برابر حجم سرمایه گذاری انجام شده عددی نیست.

وزیر ارتباطات با اشاره به اینکه برای همین ۴۰۰ میلیارد بیش از ۲۰ بار پله های سازمان مدیریت را طی کرده است، تصریح کرد: با این حال این مرکز ضامن رشد اقتصادی جوانان ما است.

مادر همه شبکه‌ها

وی افزود: کسانی که می گویند با شبکه ملی اطلاعات قرار است اینترنت ملی شود به نظر من خائن هستند و از لفظ مجعول اینترنت ملی استفاده می کنند.

آذری جهرمی تاکید کرد: شبکه ملی اطلاعات مادر همه شبکه هاست و اینترنت هم یکی از سرویس های آن است.

وی با بیان هرگونه حمله سایبری احتمالی در سال ۹۶ به نقطه‌ای در اصفهان می‌توانست کل ارتباطات عادی از تهران تا اصفهان را مختل کند، افزود: از زمانی که شبکه ملی اطلاعات پیاده شده است سهمگین ترین حملات بر بستر اینترنت وارد می شود اما شبکه سالم کار می کند.

وزیر ارتباطات با بیان اینکه شبکه ملی اطلاعات ضامن رشد اقتصاد دیجیتال در کشور است، گفت: خدمات پایه ای برای این شبکه تعریف شده که بازدارندگی ما در مقابل دشمن است و در مواقع لازم نیاز حداقلی در کشور را تامین می کند.

وی افزود: این مرکز برای حمایت از خدمات پایه راه اندازی شده و تاکنون نیز ۳ ایمیل بومی و ۳ پیام رسان ایرانی در این مرکز مستقر شده اند.

از ۲۳ جز شبکه ملی اطلاعات، ۳ جز باقی مانده‌است

آذری جهرمی با اشاره به ۲۳ جز  زیرساختی که وظایف آن برعهده وزارت ارتباطات بوده، تصریح کرد: ۲۰ جز زیرساختی استقرار دارد و پیگیر اجرای ۳ جزیی که برخی از آنان در سند اخیر آمده است، هستیم.

وی با اشاره به اینکه پیام رسان ها برای رشد نیاز به خدمات دارند، افزود: من از تمام دستگاه هایی که بر اساس مصوبات شورای عالی فضای مجازی وظیفه حمایت از پیام رسان ها را دارند درخواست می کنم به وظایف خود عمل کنند.

وزیر ارتباطات تاکید کرد: پیام رسان ها باید امکان پرداخت و ارائه سرویس های دولت الکترونیک را داشته باشند و بخشی از فعالیت های رسانه ای نیز باید در این پیام رسان ها انجام شود و از حمایت های حقوقی و قضایی نیز برخوردار باشند.

وی با بیان اینکه ما از تمام ظرفیت های کشور برای توسعه در این حوزه استفاده می کنیم به پیشنهاد ستاد کل نیروهای مسلح در حوزه موتورهای جستجو اشاره کرد و افزود: در توسعه برخی از زیرساخت های موتور جستجو از کمک این ستاد استفاده می کنیم البته در حوزه پیام رسان نیز این ستاد اعلام آمادگی کرده است.

قصد داریم تا پیان دولت شبکه ملی اطلاعات را کامل کنیم

آذری جهرمی تصریح کرد: در ۷ سال گذشته اقدامات بسیاری در این حوزه انجام شده و در تلاش هستیم بخش های باقیمانده برای ارائه خدمات حیاتی را تا پایان این دولت به سرانجام برسانیم و صد در صد برنامه های مربوط به زیرساخت شبکه ملی اطلاعات را تکمیل کنیم.

وی با اشاره به ظرفیت بالای مرکز داده مادر شبکه ملی اطلاعات، افزود: این مرکز امکان حمایت از خدمات آموزشی را نیز دارد و ما آمادگی خود را برای کمک به وزارت علوم و دانشگاه‌ها و وزارت آموزش و پرورش برای ارائه زیرساخت خدمات پیشرفته در آموزش مجازی اعلام کردیم.

بر اساس این گزارش، مرکز داده مادر شبکه ملی اطلاعات ظهر یک‌شنبه با حضور محمد جواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات، ابوالحسن فیروزآبادی دبیر شورای عالی فضای مجازی، اکبری رئیس کمیسیون صنایع و جمعی از نمایندگان مجلس در بومهن افتتاح شد.

این مرکز داده برای حمایت از خدمات پایه شبکه ملی اطلاعات با اعتباری بالغ بر ۴۰۰ میلیارد تومان توسط شرکت ارتباطات زیرساخت به بهره برداری رسید.

گوگل سرویس‌هایش را روی ایرانیان بسته است

ابوالحسن فیروزآبادی دبیر شورای عالی فضای مجازی در مراسم افتتاح دیتاسنتر مادر شبکه ملی اطلاعات که در بومهن تهران با نام سردار شهید سلیمانی افتتاح شد، اظهار کرد: دیتاسنترهای «های‌تک»از موارد زیرساختی در کشور محسوب می‌شوند که از آخرین تکنولوژی با قدرت پردازش مناسب استفاده می‌کنند که بستری برای توسعه کشور است.

وی تصریح کرد: برخی پروژه‌ها باید در آغاز کار مورد حمایت قرار می‌گرفتند مانند: پیام‌رسان‌ها، موتور جستجو و ایمیل که شاید امروز به نوعی بومی‌سازی می‌شدند.

فیروزآبادی تاکید کرد: ما به دنبال گوگل ملی هستیم ، حدود ۶۰-۷۰ سرویس در گوگل به روی ما بسته است باید بتوانیم در داخل جای خالی این خدمات را پر کنیم و بخش مهمی از استقلال را در فضای مجازی داشته باشیم.

ضرورت توسعه پلتفرم‌های پیام رسان بومی

دبیر شورای عالی فضای مجازی درباره پیام‌رسان‌ها نیز توضیح داد: با توجه به مصوبه شورای عالی فضای مجازی باید نیازهای اطلاعاتی شهروندان ایرانی در داخل کشور رفع شود  اما پیام رسان‌های فعال خارجی با مدلهای مختلف نیز در کنار آنها وجود داشته باشد و پلتفرم‌هایی برای ارایه خدمات عمومی به مردم فعال باشند.

فیروآبادی افزود: این مدل در  کشورهایی مانند: چین و کره جنوبی نیز این مدل را پیاده‌سازی کرده‌اند، ما نیز باید پلتفرمی داشته باشیم .

دبیر شورای عالی فضای مجازی تأکید کرد: حمایت از سه پیام‌رسان تا رسیدن به ظرفیت پنج میلیون کاربر باید از آنها حمایت کنیم و مدل کسب و کارها را خودشان ساماندهی کنند البته اگر بخش خصوصی نیرومند یا شرایط اقتصادی مناسبتری داشتیم نیازی به حمایت اولیه هم نداشتیم.

فیروزآبادی خاطرنشان کرد: از وزارت ارتباطات به عنوان مجری پروژه شبکه ملی اطلاعات و دولت درخواست کردیم که از پیام‌رسان‌های بومی و سایر خدمات‌دهندگان پایه و عمومی پرکاربرد حمایت کنند.

وی تاکید کرد: مرکز داده نباید فقط یک مرکز خاص با تکنولوژی متوسط باشد بلکه باید پیشران تکنولوژی و اپلیکیشنها و پلتفرمهای مورد نیاز باشد.

مجلس موانع دست و پاگیر قانونی را رفع کند

حمید فتاحی معاون وزیر ارتباطات و مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت در این مراسم گفت: پس از صدور فرمان پنج ماده‌ای رهبر معظم انقلاب در زمینه تسریع در اجرای شبکه ملی اطلاعات و تصویب سند معماری این شبکه، موضوع حمایت از خدمات پایه و ایجاد زیرساخت برای ارائه‌دهندگان این خدمات در دستور کار قرار گرفت.

وی افزود: طی این مدت زمان کم، تیم‌های مربوط به ایجاد این زیرساخت‌ها در شرکت ارتباطات زیرساخت فعال شدند و هم‌اکنون شاهد بهره‌برداری از دیتاسنتر مادر شبکه ملی اطلاعات برای ارائه خدمات پایه و پلتفرم‌هایی که در این شبکه فعال می‌شوند، هستیم.

مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت ادامه داد: برای راه اندازی مرکز داده مادر شبکه ملی اطلاعات با برخی موانع به دلیل تحریم و بودجه مواجه بودیم و از کمیسیون صنایع نیز می‌خواهیم که برخی موانع دست و پاگیر قانونی را برای توسعه اهداف مد نظر در شبکه ملی اطلاعات تسهیل کند.

وی گفت: مرکز داده مادر شبکه ملی اطلاعات با ظرفیت هزار رَک برای ارائه خدمات رایگان به پیام‌رسان‌ها و موتورهای جستجوگر بومی در بومهن تهران راه‌اندازی شده است.

لینک کوتاهلینک کپی شد!
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

  +  27  =  37