عقبگرد قیمت‌ها در بازار طلا در سایه افت بهای انس/ بازار پرنوسان دلار

بررسی تحولات بازار ارز و سکه در هفته گذشته

بازار ارز در حالی که همچنان در انتظار معرفی رئیس‌کل جدید بانک مرکزی است، سومین هفته پرنوسان خود را طی کرد و طی این هفته، دامنه نوسان معاملات دلار به هزار تومان و یورو به حدود یک هزار و ۲۰۰ تومان رسید.بازار سکه و طلا نیز به نسبت هفته پیش، روند نزولی داشت و به استثنای روزهای سه شنبه و چهارشنبه که شاهد افزایش اندک قیمت‌ها بود، در دیگر روزهای هفته کاهش قیمت سکه در بازار قابل توجه بود.

به گزارش پایگاه خبری بانکداری الکترونیک، معاملات بازار ارز هفته ای که گذشت در حالی آغاز شد که به اعتقاد تحلیلگران در هفته پیشین، انتظارات تورمی تحت تاثیر خبر مخالفت با ورود مدیرکل سازمان بین‌المللی انرژی اتمی، رافائل گروسی، به ایران و نگرانی از صدور قطعنامه ضد ایرانی در شورای حکام این سازمان به شدت تقویت شده بود و قیمت دلار با گذر از سطح مقاومتی ۲۷ هزار و ۳۰۰ تومان به دیگر سطح مقاومتی خود یعنی ۲۷ هزار و ۸۰۰ تومان رسیده بود. بنابراین انتظار گروهی از تحلیلگران فنی، گذر بازار در هفته جدید از این سطح و ورود بهای دلار به کانال ۲۸ هزار تومان و رشد تا محدوده ۲۸ هزار و ۳۰۰ تومان بود.

با این وجود معاملات اولین روز هفته تحت شعاع خبری از وال‌استریت ژورنال در ساعات بامدادی روز شنبه مبنی بر احتمال بالای ورود گروسی به تهران تا پیش از برگزاری نشست آتی شورای حکام، آغاز شد و به همین دلیل متقاضیان ارز در انجام خرید مردد شدند و روند افزایشی قیمت ارز متوقف شد. البته گروهی از کارشناسان اقتصادی علاوه بر این از تاثیر بازارساز و عرضه زیاد ارز صورت گرفته نیز در جلوگیری از روند افزایشی قیمت صحبت به میان می‌آورند. بنا بر آمار و اطلاعات منتشر شده، عرضه ارز در بازار در اولین روز هفته ۳۹ درصد بیشتر از عرضه در روز پنج شنبه پیشین و ۵۵ درصد بالاتر از متوسط سال بود.

در ادامه و با آغاز روز دوم هفته که همزمان با ورود مدیر کل آژانس بین المللی اتمی به تهران بود، فضای تردید از میان رفت و تحلیل‌های مثبت میان معامله‌گران بازار تقویت شد تا جایی که در بعد از ظهر روز یکشنبه با انتشار توییت معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا که به استقبال از توافق صورت گرفته میان ایران و آژانس اتمی رفته بود، روند نمودار معاملات دلار در بازار آزاد به شدت نزولی شد و در ساعات ابتدایی معاملات روز دوشنبه دلار در کانال ۲۶ هزار تومانی خریداری و فروخته شد. همچنین در این روز یورو نیز به کانال ۳۱ هزار تومان بازگشت و بر این اساس قیمت ارز در بازار به محدوده‌های قیمتی ارز در حدود یک ماه پیش، بازگشت.

استقبال بازار از توافق فوری انجام شده میان دولت ایران و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اما به معنای رفع کامل نگرانی‌ها در خصوص سرنوشت نشست شورای حکام و آینده مذاکرات هسته‌ای نبود و به باور تحلیلگران، بازار همچنان در برابر کاهش قیمت دلار از کف ۲۶ هزار و ۸۰۰ تومان مقاومت دارد و به همین دلیل از روز سه‌شنبه روند نزولی در بازار متوقف شد و بازار شاهد اصلاح قیمت‌ها و صعودی شدن نمودار به صورت موقت بود. البته روز چهارشنبه  تحت تاثیر انتشار برخی اخبار، قیمت دلار دوباره کاهش یافت.

همانطور که از نمودار تحولات بازار مشخص است، در این ایام بازار درگیر نوسان‌های‌ فراوانی است که به صورت ویژه به اخبار پیرامون مسئله تحریم‌ها و مذاکرات هسته‌ای مربوط است. البته تحلیلگران بازار از تاثیرگذاری عوامل دیگری همچون ممنوعیت معاملات ارزی در برخی کشورهای همسایه به عنوان عواملی برای افزایش تقاضای خرید ارز نیز یاد می‌کنند، اما به اذعان اکثریت این کارشناسان، در حال حاضر مهم‌ترین عامل موثر بر تحولات ارزی، پیرامون نگرانی فعالان اقتصادی و معامله‌گران بازار از آینده تحریم‌ها قرار دارد.

در این شرایط دو دسته از معامله‌گران در بازار وجود دارند، برخی به از سرگیری مذاکرات هسته‌ای امیدوار هستند و معتقدند این مذاکرات می‌تواند باعث کاهش انتظارات تورمی شود. اما گروه دیگری معتقد هستند حتی در صورت از سرگیری این مذاکرات، تورم بالا و مزمن موجود در اقتصاد کشور، در بازه میان مدت، از روند صعودی در بازار پشتیبانی خواهد کرد.

به هر ترتیب در روزهایی که بازار با حساسیت بالا هرگونه اقدام و تصیم از سوی مسئولان کشور را در خصوص مذاکرات هسته‌ای و آینده تحریم‌ها با دقت رصد می‌کند، نباید از تاثیر انتخاب رئیس‌کل جدید بانک مرکزی و سیاست‌هایی که متعاقب آن بازارساز در آینده بازار اعمال خواهد گرفت نیز غافل ماند. به اعتقاد کارشناسان ارزی، در صورت بروز تحولات مثبت در جهت کاهش تحریم‌ها، سیاست‌گذاری اصولی بازارساز، می‌توان به بازگشت دلارهای خانگی به معاملات و ایجاد تعادل در بازار ارز امیدوار بود.

عقبگرد قیمت‌ها در بازار طلا در سایه افت بهای انس و کاهش تقاضا

بازار سکه و طلا در هفته‌ای که گذشت، به نسبت هفته پیش، روند نزولی داشت و به استثنای روزهای سه شنبه و چهارشنبه که شاهد افزایش اندک قیمت‌ها بود، در دیگر روزهای هفته کاهش قیمت سکه در بازار قابل توجه بود.

بر همین اساس در بازار سکه، در روز شنبه (۲۰ شهریور) سکه تمام بهار آزادی طرح جدید در حدود قیمت ۱۲ میلیون و ۵۰ هزار تومان معامله شد که این قیمت در روز یکشنبه با کاهش ۴۰ هزار تومان به ۱۲ میلیون و ۱۰ هزار تومان رسید.

در روز دوشنبه قیمت سکه طرح جدید با ۲۱۰ هزار تومان کاهش وارد کانال ۱۱ میلیون تومان شد و در حدود قیمتی ۱۱ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان داد و ستد می‌شد. این قیمت در نوسان ۴۰ هزار تومان تا روز چهارشنبه ادامه داشت و در آخرین روز هفته ۱۳۰ هزار تومان کاهش پرونده معاملات با قیمت حدود ۱۱ میلیون ۷۱۰ هزار تومان بسته شد.

این روند در بازار طلای خام و آب شده نیز حاکم بود. یک گرم طلای ۱۸ عیار پس از قیمت یک میلیون و ۱۷۰ هزار تومان در روز شنبه که اوج قیمت بود روند نزولی داشت و در پایان هفته به نرخ یک میلیون و ۱۴۶ هزار تومان رسید. هر مثقال طلا هم در طول هفته بین محدوده قیمت چهار و پنج میلیون تومان رفت و برگشت داشت به این صورت که در ابتدای هفته هر مثال طلا حدود پنج میلیون و ۷۳ هزار تومان معامله می شد در طول هفته روند نزولی داشت و در اواسط هفته به رقم چهار میلیون و ۹۲۰ هزار تومان رسید. اما دوباره رشد داشت و روز چهارشنبه هر مثقال طلا برابر پنج میلیون و ۱۶ هزار تومان داد و ستد می شد و در پایان هفته دوباره به کانال چهار میلیون تومان عقبگرد کرد و پرونده معاملات آن با نرخ حدود چهار میلیون و ۹۶۷ هزار تومان بسته شد.

قیمت انس جهانی در هفته گذشته همچون بازار سکه وطلا در داخل روند نزولی داشت. قیمت انس جهانی طلا در روز شنبه یک هزار و ۷۸۸ دلار بود و این رقم در روزیکشنبه که بازار جهانی تعطیل بود ثابت ماند. این رقم در طول هفته نوسان داشت و در روز چهارشنبه به یک هزار و ۸۰۰ دلار رسید اما دوباره در آخرین روز هفته افت قیمت چهار دلاری داشت.

نائب رییس اتحادیه طلا و جواهر تهران درباره تحولات بازار سکه و طلا و در هفته گذشته گفت: قیمت انس جهانی در هفته گذشته از  یک هزار و ۷۸۵ دلار تا یک هزار و ۸۰۵ دلار در نوسان بود در واقع به طور متوسط حدود ۲۰ دلار نوسان داشت.

«محمد کشتی آرای» افزود: انس جهانی طلا روز پنجشنبه با کاهش قیمت تا یک هزار و ۷۸۰ دلار به طور متوسط پنج دلار کاهش قیمت داشت و این در حالی است که تا اواسط هفته تا یک هزار و ۸۰۵ دلار افزایش یافت و موجب افزایش قیمت سکه و طلا شده بود.

وی اضافه کرد: قیمت جهانی طلا با کاهش همراه بود و براین اساس پایان هفته به طور متوسط کاهش قیمت پنج دلاری را ثبت کرد.

نائب رییس اتحادیه طلا و جواهر تهران با بیان اینکه قیمت انس جهانی طلا و نرخ ارز تعیین کننده بهای سکه و طلا است، گفت: از طرفی با کاهش قیمت ارز که دلار آمریکا شاخص قیمت‌گذاری آن است، شاهد کاهش نرخ سکه و طلا در بازار بودیم.

وی افزود: عامل دیگر افت قیمت سکه و طلا در بازار، کاهش شدید تقاضا و داد و ستدها در بازار طلا است که موجب شد در هفته اخیر شاهد سیر نزولی بهای طلا و سکه باشیم.

کشتی آرای گفت: کاهش تقاضا موجب کاهش حباب انواع سکه شد و قیمت‌ها را نسبت به ابتدای هفته با کاهش همراه کرد. به طوری که سکه طرح قدیم با ۲۰۰ هزار تومان کاهش قیمت به ۱۱ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان رسید.

وی ادامه داد: سکه طرح جدید با ۳۰۰ هزار تومان کاهش به ۱۱ میلیون و ۷۴۰ هزار تومان، نیم سکه با ۱۵۰ هزار تومان کاهش هفتگی به پنج میلیون و ۹۵۰ هزار تومان، ربع سکه با ۱۵۰ هزار تومان کاهش هفتگی به سه میلیون و ۵۵۰ هزار تومان، سکه یک گرمی بانک مرکزی با ۵۰ هزار تومان کاهش هفتگی به دو میلیون و ۲۵۰ هزار تومان داد و ستد می‌شد.

نائب رییس اتحادیه طلا و جواهر تهران گفت: هر مثقال طلا نیز با ۱۰۰ هزار تومان کاهش در روز پنجشنبه به چهار میلیون و ۹۷۵ هزار تومان رسید. هر گرم طلای ۱۸ عیار با ۲۲ هزار و ۵۰۰ تومان کاهش هفتگی به یک میلیون و ۱۴۸ هزار تومان تغییر قیمت داشت.

وی با بیان اینکه حباب سکه به طور متوسط ۱۰۰ هزار تومان کاهش داشته است، گفت: حباب سکه در حال حاضر ۴۸۰ هزار تومان است و قسمتی از این کاهش حباب مربوط به کاهش تقاضا و داد و ستدهاست که اتفاق افتاده است.

کشتی آرای گفت: هفته ای که گذشت، هفته کاهشی قیمت طلا، سکه و ارز بود و بازار طلا هم از رکودی برخوردار بوده که رکود کم سابقه‌ای است و معاملات را به حداقل خود رسانده است.

وی با بیان اینکه هفته آینده با توجه به اتفاقات پیش روی، پیش بینی می شود که قیمت‌ها در این سطح باشد، گفت: احتمالا تغییر چندانی در بازار نخواهیم داشت.

لینک کوتاهلینک کپی شد!
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

2  +  5  =