هشدار ورشکستگی بانک‌ها با تسهیلات تکلیفی

با ادامه مشکلات موجود در دریافت وام، دولت و بانک مرکزی بار دیگر به بانک‌ها در راستای تسهیل و تسریع پرداخت وام‌های خرد هشدار دادند. با این وجود به‌زعم مدیرعامل اسبق بانک صادرات تکالیف سنگینی که بر دوش بانک‌ها قرار داده شده، علت اصلی ناتوانی آنها در پرداخت وام است و این موضوع می‌تواند تبعات جبران‌ناپذیری از جمله ورشکستگی بانک‌ها را در پی داشته باشد.

به گزارش پایگاه خبری بانکداری الکترونیک به نقل از تجارت‌نیوز، اگر شما هم در ماه‌های اخیر، برای دریافت وام‌های خرد به بانک‌ها مراجعه کرده باشید، به احتمال زیاد در این مسیر با مشکل مواجه شده‌اید. زیرا در حال حاضر، بخش عمده بانک‌های کشور به بهانه‌های مختلفی پرداخت تسهیلات به مشتریان خود را به تعویق می‌اندازند. این در حالی است که سهولت در دریافت تسهیلات خرد مثل وام‌های ازدواج و فرزندآوری، یکی از مواردی بوده که دولت سیزدهم همواره بر آن تاکید داشته است اما به نظر می‌رسد که بانک‌ها توانایی عمل کردن به این موضوع را ندارند.

دولت و بانک مرکزی در این مدت، بارها سعی کرده‌اند با صدور بخشنامه‌های گوناگون و هشدارهای متعدد، وضعیت فعلی را تغییر دهند و این اقدامات در روزهای اخیر بار دیگر در دستور کار این دو نهاد قرار گرفته است.

امروز بانک مرکزی با صدور بخشنامه‌ای خطاب به شبکه بانکی، علاوه بر تاکید بر اهمیت و اولویت تسهیلات ازدواج و ضرورت تعيين تکليف متقاضيان در صف دريافت این تسهيلات، بسته‌ای جدید تحت عنوان بسته نظارتی‏ – اعتباری تسهیل و تسریع وام ازدواج را ابلاغ کرد. بسته‌ای که تفاوت چندانی با ابلاغیه‌های پیشین بانک مرکزی در این راستا نداشته و بار دیگر به موضوعاتی از جمله انجام فرآیند تعیین شعبه طی مدت ۱۵ روز، واریز مبلغ وام ظرف ۱۰ روز و ممنوعیت بانک‌ها برای دریافت بیش از یک ضامن تاکید کرده است. این در حالی است که این موارد پیش‌تر هم به بانک‌ها ابلاغ شده بودند اما رعایت نمی‌شدند.

از سوی دیگر روز ۱۹ خرداد ماه، احسان خاندوزی، وزیر امور اقتصادی و دارایی نیز به موضوع اعتبارسنجی برای پرداخت تسهیلات خرد اشاره و مدیران بانکی متخلف در زمینه پرداخت این تسهیلات را تهدید به برکناری کرد. خاندوزی پیرامون این موضوع گفت: درباره اعتبارسنجی برای وام‌های خرد تکلیف مشخص است اما بعضا گزارش می‌رسد که در استان‌ها موارد متعدد بر خلاف این آیین‌نامه عمل می‌شود که به قصور همکاران در شبکه بانکی باز می‌گردد که چهره شبکه بانکی دولت را مخدوش می‌کند و این قابل قبول نیست.

وی افزود: از معاون جدید امور بانکی، بیمه و شرکت‌های دولتی وزارتخانه هم خواستم هر موقع که افراد این شرایط را احراز داشتند و توانستند از این مجموعه مصوبات استفاده کنند، شبکه بانکی درنگ نکند و رئیس شعبه متخلف را برکنار کنند؛ چرا که باعث بی‌اعتباری ابلاغیه و مصوبات می‌شود.بانک‌ها و مدیران بانکی در حالی از سوی دولت و بانک مرکزی اولتیماتوم‌باران می‌شوند که به نظر می‌رسد در این ماجرا مقصر اصلی نیستند. چرا که به عقیده کارشناسان بانکی، یکی از مهم‌ترین عوامل ناتوانی بانک‌ها در پرداخت وام، همین اقدامات دولت و بانک مرکزی و وام‌های متعددی است که به بانک‌ها تکلیف می‌شود.

تجارت‌نیوز برای بررسی این موضوع و پاسخ به این سوال که چرا بانک‌ها وام نمی‌دهند و مقصر این موضوع چه کسی است، با احمد حاتمی‌یزد، مدیرعامل اسبق بانک صادرات به گفتگو پرداخت.

لینک کوتاهلینک کپی شد!
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

3  +  1  =