صنعت پرداخت بدون اصلاح کارمزد، دوام نمی‌آورد

میزان اطمینان پذیری به شبکه پرداخت، حفظ پایداری فعلی و توسعه های آینده نیاز به هزینه دارد.

به گزارش پایگاه خبری بانکداری الکترونیک به نقل از ایلنا علیرضا موسوی مدیرعامل شرکت کارت اعتباری ایران کیش با اشاره به اصلاح نظام کارمزد از سوی بانک مرکزی گفت: فرهنگ و مدل جدید نظام کارمزد تاثیر بسزایی در شبکه پرداخت دارد.

وی ادامه داد: دارنده کارت، پذیرنده ای که سرویس را دریافت می کند، نظام بانکی و شبکه پرداخت که ارائه کننده این سرویس است به عنوان بازیگران یک تراکنش شناخته می شوند، اما تا پیش از اصلاح اخیر نظام کارمزد، تمام فشار ناشی از کارمزد به صورت یکسویه روی شبکه بانکی بود، این فشار، فشار سنگینی است و تاثیرات تورمی و کارمزدی خودش را دارد و از طرفی موجب میشد تا شبکه پرداخت از بعد کیفی و امنیتی کوچک و کوچکتر شود. از همین رو سال ها بود که نیاز به تغییراین نظام احساس می شد و معتقدیم تغییر اخیر، دیرهنگام رخ داده اما بازهم آن را به فال نیک می گیریم.

موسوی افزود: درآمدهای حاصل از شبکه پرداخت صرف توسعه زیر ساخت ها، ابزار های پذیرش و نگهداری سرمایه های انسانی می شود. هزینه هایی که بیشتر آن ها دلاری است. اطمینان پذیری امروز به شبکه پرداخت به واسطه تمام هزینه هایی است که صرف  زیر ساخت و ابزارهای پذیرش شده است اما این هزینه ها، روز به روز بیشترمی شوند و تداوم این روند بدون اصلاح نظام کارمزد منجربه کاهش اطمینان پذیری در شبکه پرداخت خواهد شد.

مدیر عامل شرکت ایران کیش با اشاره به 4.2 میلیارد تراکنش در ماه که حدود 2100 تراکنش در ثانیه را نشان می دهد گفت: این امنیت تراکنش و تعامل مالی باعث شده مردم کسب و کارشان را پشت این زیر ساخت ها قراردهند. زیرساخت هایی که حفظ و ارتقایشان هزینه دارد و اگرهزینه آن فراهم نشود به مشکلات عدم انطباق ها و مسائل امنیتی بر می خوریم .

موسوی خاطر نشان کرد: میزان اطمینان پذیری به شبکه پرداخت، حفظ  پایداری فعلی و توسعه های آینده نیاز به هزینه دارد. باید گفت در حال حاضر زیر ساخت های ما قدیمی است و احتیاج به توسعه و نوآوری داریم، همانطور که تکنولوژی به توسعه نیاز دارد با اصلاح نظام کارمزد، دست بانک ها و مجموعه شاپرک را در توسعه و به روزرسانی زیرساخت ها و ابزارها  باز می گذاریم.

مدیرعامل ایران کیش افزود: مدل کارمزدی پیشین به شدت غیر متعادل بود و با آنچه شرکت ها در دنیا پیاده سازی کردند متفاوت است. در دنیا حتی دارندگان کارت نیز کارمزد پرداخت می کنند و یا پذیرنده در هزینه “رول” و ” EM” نقش دارد.  آنچه امروز در اصلاح نظام کارمزد پیاده سازی شده، حداقل خواست ما بوده است. در ایران تمام سرویس ها رایگان ارائه می شد. اصلاح این مدل سطح سرویس را ارتقا میدهد. ازسویی زمانی که یک پذیرنده بابت دریافت یک خدمت، کارمزد (هرچند بسیار اندک) می پردازد، مطالبه گری هم می کند. این موضوع، باعث ارتقای کیفیت و نو آوری می شود.

موسوی اظهار کرد: وقتی شبکه پرداخت برای توسعه عادی خود دچار مشکل بوده و در نقطه سر به سری باشد، قطعا روبه اقداماتی برای کاهش هزینه خواهد آورد،  کاهش هزینه هایی که گریبان سرمایه انسانی یا ابزارهای پذیرش را می گیرد و مانع نوآوری خواهد شد، نوآوری هزینه دارد. ازاین بابت تغییردر روش پیشین از سوی حاکمیت شبکه پرداخت الزامی بود. درحال حاضربرخی ابزارهای شبکه پرداخت فاقد استانداردهای امنیتی هستند و مدام شرایطشان درحال تغییر است. فراهم کردن استانداردها و امنیت این موارد نیاز به هزینه کرد و به روز رسانی ناوگان شبکه پرداخت دارد و با ایجاد در آمد برای شبکه پرداخت می توان هربار استانداردها را بیشتررعایت کرده و کیفیت را ارتقا داد. از سویی با توجه به عدم اصلاح نظام کارمزد درگذشته، شبکه پرداخت برای کسب درآمد به سمت فعالیت های دیگری به غیر از psp (فعالیت های حوزه پرداخت) رو آورده بود و این باعث عدم تمرکز از صنعت و شبکه پرداخت شد. از همین رو باید روش های جدید پرداخت را عملیاتی کنیم و به این بخش، درآمد تزریق شود.

مدیرعامل ایران کیش با تاکید برنقش قابل توجه فرهنگسازی دراجرای نظام کارمزدی جدید گفت: باید درک کنیم که با نظام جدید به زودی با خدماتی با اطمینان بالاتر مواجه خواهیم بود. البته باید گفت در نظام کارمزدی جدید حداقل خواسته های ما رعایت شده است و ما توقعات بیشترازاین داشتیم، ولی از نظام جدید تمکین می کنیم و امید داریم تا تغییرات در این زمینه بیشتر شود. باید درک متقابل وجود داشته باشد، تاکید می کنم که فراموش نکنیم اگرمی خواهیم  سرویس های ویژه در شبکه پرداخت ایجاد کنیم، نیازبه پرداخت هزینه داریم و برای این هزینه باید ساختار درآمدی و کارمزدی تغییر پیداکند. اعتقاد اصلی من این است که در نظام کارمزد باید فرهنگ و درک این تغییرات ایجاد شود.

موسوی افزود: تلاش داریم تا درشبکه پرداخت بهترین خدمات را ارائه دهیم. ابزار پذیرش به روز رسانی شود و شاهد نوآوری های خاص باشیم و تمام این ها نیازمند یک نظام کارمزدی متفاوت بود.

لینک کوتاهلینک کپی شد!
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

2  ×    =  4