اولین مناظره ۸ کاندیدای ریاست جمهوری

روحانی: در شعار سیاسی ، شعار مقاومت می دهیم اما در اقتصاد اینگونه نیست. در بخش اقتصاد، اعلام نیاز می کنیم اما در سیاست اعلام بی نیازی می کنیم./ محسن رضایی: در طرحی که ما تدوین کرده اند مردم 70 درصد هزینه خرید خانه را وام می دهیم. مسکن مهر را ادامه می دهیم اما مشکلات را حل می کنیم.

به گزارش پایگاه خبری بانکداری الکترونیک از عصر ایران – نخستین مناظره همزمان 8 کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری 1392 ساعت 16 جمعه از شبکه یک سیما آغاز شد.

این جلسه مناظره در موضوعات اقتصادی برگزار می شود.

هم اکنون 8 کاندیدا وارد استدیوی محل مناظره شده اند و تا دقایقی دیگر مناظره را آغاز می کنند.

8 کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری یعنی سعید جلیلی ، غلامعلی حدادعادل، محسن رضایی، حسن روحانی ، محمدرضا عارف ، سیدمحمد غرضی ، محمدباقر قالیباف ، علی‌اکبر ولایتی در این جلسه مناظره حاضر هستند.

مهمترین بخش های مطرح شده در این مناظره به این شرح است:

– مرتضی حیدری مجری این مناظره است.

کاندیداهای انتخابات یازدهم ریاست جمهوری

– سوال اول : برای اشتغال چه برنامه ای دارید؟

– با قرعه کشی، غرضی اولین نفر پشت تریبون قرار گرفت و سخنان خود را در پاسخ به سوالی درباره اشتغال آغاز کرد. او سابقه ارزش ریال ایران مقابل دلار آمریکا را از قبل از رضا شاه تا هم اکنون بیان کرد. او گفت که بدون مقابله با تورم و کاهش ارزش ریال، اشتغال مصنوعی است و هزینه اداره کشور بالا می رود. او مهمترین کار دولت را مقابله با گرانی و تورم دانست.

– با قرعه کشی، قالیباف سخنانش را درباره اشتغال بیان کرد. او گفت که با رشد اقتصادی، اشتغال نیز افزایش می یابد و هم اکنون ایران در وضعیت رکود تورمی قرار دارد.

– حدادعادل از نبود متولی برای اشتغالزایی انتقاد کرد.

– ولایتی: تولید را باید مردمی کرد. براساس اصل 44 قانون اساسی به طور جزئی اجرا شد. باید از کشاورزی حمایت کرد. خرید محصولات کشاورزی باید تضمین شود.

– رضایی: تورم و اشتغال دو موضوع جدا از هم هستند. جلیلی: ما داری مزیت هایی مانند موقعیت شغلی، صنعت نفت و

– عارف:  نقدینگی باید به سمت تولید هدایت شود. جذب سرمایه های داخلی وخارجی باید برای تولید انجام شود نه برای واسطه گری هزینه شود. باید فضای کسب و کار دارای رونق شود.

– روحانی: اشتغال مهمترین دغدغه جامعه ایرانی است.  راه حل اصلی این مسئله بهبود شرایط محیط کسب و کار است که متاسفانه قانون بهبود مستمر محیط فضای کسب و کار در مجلس تصویب شد اما ائیین نامه های آن تصویب نشده است. آموزش نیروی ماهر ، ایجاد فرصت شغلی پایدار نیز می توان

– غرضی : غفلت از تورم باعث شده همه این راه حل ها  بی اثر شوند. رقیب ما ترکیه و چین و هند است .

+ نگاه و برنامه شما برای نظام تصمیم گیری کشور و تعامل با سایر قوا و نهادهای نظارتی کشور چیست؟

– عارف: حضور برخی از نظامیان در امور اقتصادی که فضا را برای بخش خصوصی و خصوصی سازی تنگ کرده است. 5 تا 15 درصد از خصوصی سازی به بخش خصوصی واگذار شد ولی بقیه به بخش شبه دولتی واگذار شد.

– حدادعادل: عارف گناه مشکلات را به گردن اصولگرایان انداختند که در 8 سال گذشته کل قدرت را در دست داشتند اما در دوره 8 ساله اصلاح طلبان هم همینطور بود. باید از همه نیروهای کارآمد استفاده کرد.

– روحانی: دولت باید فراجناحی اداره شود. باید سازمان های مهمی مثل سازمان مدیریت و برنامه ریزی احیا شودند ، باید آزادی بیان و نقد آزاد را داشته باشد. اگر نظام تصمیم گیری کشور دچار اشتباه شود در فضای نقد آزاد می توان اشکالات کار را فهمید.

– ولایتی:  باید قوه مجریه قانون گرا باشد. تفکیک قوا باید رعایت شود. کابینه باید از وزیران باسابقه و باتجربه تشکیل شود که هر کدام در حوزه خود دارای اختیارات ریاست جمهوری باشند.

– رضایی: باید از عارف بپرسیم که شما نوع تعامل شما با مجلس اصولگرا چگونه خواهد بود؟

– جلیلی : آقای عارف می دانند که در دوره اصلاحات، مبانی . باید در خود دولت هماهنگی باشد. در خود دولت نباید بین وزارتخانه اختلافات باشد.

– قالیباف: بحث اقتصادی آغاز شد اما سیاسی شد. این یک مشکل اساسی است و جوابگوی بیکاری مردم نیست.

– غرضی:  اینکه جمهوری اسلامی را به دو گروه این طرف و آن طرف یا احزاب تقسیم کنیم صحیح نیست.

– عارف: اگر مبانی برنامه چهارم توسعه مشکل داشت چرا مجلس اصولگرا تصویب کرد. بدون توسعه سیاسی توسعه اقتصادی امکان پذیر نیست.

برنامه شما برای مسکن و مهار قیمت آن چیست؟

محسن رضایی: باید مردم را وارد اقتصاد کرد. مسکن مهر طرح خوبی بود ولی اگر مسکن مهر با چاپ پول انجام نمی شد بهتر بود. این طرح را ادامه می دهم. مقررات درباره محدوده شهرها براساس معماری ایرانی اسلامی بازنگری می شود. مسکن تبدیل به کالای اقتصادی و سرمایه گذاری شده است. با کاهش تورم می توانیم وام های بیشتری می دهیم.

– قالیباف: با به روز سازی بافت فرسوده در تهران، دیگر نیازی به ساخت خانه در بیابان ها و رفتن به پرند نیست. ساختن خانه در بیابان ها گرچه هزینه کمتری دارد اما هزینه های زیادی برای زیرساخت بر کشور تحمیل می کند.

– غرضی: نگاهی بخشی دولت به کشور خوب نیست.

– جلیلی: مسکن مهر درست است و باید ادامه پیدا کند. بخشی از تقاضا در بخش مسکن، تقاضای واقعی نیست بلکه بورس بازی است. سرمایه ها باید از

عارف: مهمترین دغدغه جوانان است. مسکن مهر طرح خوبی است اما به دلیل مشکلاتی و ورود نقدینگی به جامعه، باعث تورم شد.

– روحانی: مسکن مهر اصلش کار پسندیده ای بود. در ابتدا قرار بود 20 هزار واحد در مدت 10 سال ساخته شود اما تعداد این واحدها گسترش یافت و همراه با عیوب زیادی است.

ولایتی:  مسکن مهر کار خوبی است اما محدود کردن آن به دولت صحیح نبود. ساخت مسکن مهر در مناطق اطراف شهر ، کار خوبی است چون مانع از مهاجرات از روستاها به شهرها می شود.

رضایی: مشکل در نبود معماری ایرانی اسلامی است. تا این موضوع انجام می شود مشکل حل نمی شود. شهرهای مهم محدوده های آنها چگونه خواهد بود؟ در طرحی که ما تدوین کرده اند مردم 70 درصد هزینه خرید خانه را وام می دهیم. مسکن مهر را ادامه می دهیم  اما مشکلات را حل می کنیم.

عدالت اقتصادی به این معناست که هرچیزی در جای خودش قرار بگیرد. تولید باید در جای خودش قرار بگیرد. در شرایط امروز، به جای کمک به تولید داخلی ، به مسیر واردات روی آورده ایم. عدالت این است که در شرایط فشار دشمن، بر تولید اضافه کنم. شعارهای سیاسی با عملکرد ما مطابق نیست. در شعار سیاسی ، شعار مقاومت می دهیم اما در اقتصاد اینگونه نیست. در بخش اقتصاد، اعلام نیاز می کنیم اما در سیاست اعلام بی نیازی می کنیم. کارخانه کفش ملی که روزی افتخار منطقه بود امروزه به پارکینگ سایپا تبدیل شده است. پارس الکتریک به انبار پرندگان تبدیل شده است.

جلیلی: عدالت بر همه چیز و از جمله پیشرفت اولویت دارد. عدالت باید به طور ساختاری، شکل بگیرد. عدالت باید در توزیع منابع در دولت دیده شود.  در بهره برداری از منافع تولید باید با عدالت همراه باشد.

– غرضی: اولین بخش عدالت این است که دولت دستش را از جیب مردم دربیاورد. تورم اغنیا را قوی تر و فقرا را ضعیف تر می کند. 100 سال است که ارزش پولش ثابت مانده است.  اول باید ارزش پول را تثبت کرد بعد به سراغ دیگر مسائل رفت.

لینک کوتاهلینک کپی شد!
ممکن است شما دوست داشته باشید
بدون نظر
  1. ناشناس می گوید

    ی کاش به دیار باقی شتافته بودم و این مناظره را نمی دیدم. از آقایان بعید بود که تن به چنین مذلتی بدهند. کجای دنیا یک نامزد ریاست جمهوری را می نشانند تا مانند دبستانی ها تصاویر تراکتور و قایق و سبزه میدان و ساعت را تعریف کند؟ واقعاً شرمنده ام از خودم، از فرزندم که تماشاگر این صحنه های دلخراش و جانکاه بود، از عباس آقا بقال سر کوچه که محال است از این کارها بکند، از مادربزرگم که دلش به حال صندلی ریاست جمهوری سوخت، از حامد کرزای…

ارسال یک پاسخ

7  ×  1  =