چه کسی به بانک مرکزی می رود;سیف یا نیلی؟

گزینه احتمالی رئیس کلی بانک مرکزی انتخابش به عنوان رئیس کل بانک مرکزی را گمانه‌زنی رسانه‌ها خواند;در این میان درحالی که کمتر از چند ساعت به مراسم تحلیف هفتمین رئیس جمهور ایران و اعلام اسامی پیشنهادی کابینه یازدهم به مجلس باقی مانده، منابع مطلع از تقویت حضور مسعود نیلی در بانک مرکزی خبر میدهند.

به گزارش پایگاه خبری بانکداری الکترونیک،به نقل از تسنیم عصر امروز 13 مردادماه مراسم تحلیف حسن روحانی هفتمین رئیس جمهور ایران در مجلس شورای اسلامی با حضور سران داخلی و خارجی برگزار خواهد شد.

پیشتر اعلام شده بود که در این مراسم قرار است از کابینه رئیس جمهور در دولت یازدهم رونمایی و اسامی پیشنهادی به علی لاریجانی رئیس مجلس تقدیم شود. براساس اخبار دریافتی تسنیم از نزدیکان آقای روحانی تقریباً وزرای دولت تدبیر و امید مشخص شده‌اند و مانده است یکی دو تن از اعضای کابینه که آنها هم نیازی به رأی اعتماد مجلس ندارند از همین رو در لیست پیشنهادی نامی از آنها نیامده است.

رئیس کل بانک مرکزی دولت یازدهم یکی از علامت سوال‌های اصلی رسانه‌ها است و این روزها گمانه زنی‌ها و اخبار مختلفی به نقل از نزدیکان آقای روحانی برای نشستن بر صندلی طبقه شانزدهم ساختمان میرداماد بانک مرکزی مطرح می شود که از جمله آنها مجید قاسمی، مسعود نیلی و ولی اله سیف است.

طی روزهای اخیر اعلام شد که احتمال حضور مجید قاسمی در بانک مرکزی منتفی شده است؛ اما آخرین اخبار دریافتی تسنیم تا روز قبل حاکی از این بود که ولی سیف برای بانک مرکزی تقریباً نهایی شده است ولی امروز و همزمان با نزدیک شدن به مراسم تحلیف باخبر شدیم که نظر تیم اقتصادی آقای روحانی درباره مدیریت بانک مرکزی تغییر کرده است.

از نزدیکان آقای روحانی خبر دار شدیم که هم اکنون گزینه اول دولت برای ریاست بانک مرکزی مسعود نیلی است. اما هنوز این خبر از سوی منابع رسمی تایید نشده است.

مسعود نیلی متولد 1334 در همدان و استاد دانشگاه صنعتی شریف و یکی از اقتصاددانان ایرانی است. او از سال 1379 تا 1390 سرپرست دپارتمان اقتصاد دانشکدهٔ مدیریت و اقتصاد دانشگاه شریف بوده است. از او تا کنون 7 جلد کتاب و تعداد زیادی مقاله در حوزه‌های مختلف اقتصاد کلان و اقتصاد سیاسی منتشر شده است. از کتاب‌های منتشرشده او می‌توان اقتصاد ایران، اقتصاد ایران ومعمای توسعه نیافتگی، تجربه توسعه صنعتی در جهان را نام برد. زمینه علمی مورد علاقه او اقتصاد سیاسی و اقتصاد کلان است.

نیلی 3 سال در دوران ریاست جمهوری هاشمی رفسنجانی معاون سازمان برنامه و بودجهٔ ایران بود. پس از آن در تهیه و تدوین اولین و سومین برنامهٔ 5 سالهٔ توسعهٔ کشور ایفای نقش کرد. وی مدتی نیز در رأس شورای اقتصاد کشور مشغول به کار بود. در دوران ریاست جمهوری محمد خاتمی مجدد به عنوان معاون سازمان برنامه و بودجه و سرپرست کمیتهٔ خصوصی‌سازی برگزیده شد.

نیلی همچنین رئیس موسسه عالی پژوهش در برنامه ریزی و توسعه و استاد این موسسه بوده‌است. از مهمترین فعالیت های وی می‌توان به تدوین سند استراتژی توسعه صنعتی کشور در زمان وزارت اسحاق جهانگیری در دوران ریاست جمهوری محمد خاتمی در سال 1382 نام برد.

،ولی الله سیف در گفت‌وگو با فارس در مورد اخبار مطرح درباره انتخابش به عنوان رئیس کل بانک مرکزی، اظهار داشت: این گمانه‌ زنی‌‌ها را در رسانه‌ها دیده‌ام اما هنوز فرد مورد نظر برای بانک مرکزی قطعی نشده است.

وی در پاسخ به این سوال که در صورت انتخاب شما به عنوان رئیس کل بانک مرکزی رویکردها و اولویت‌های اصلی شما در این حوزه چه خواهد بود، گفت: فعلا قصد صحبت کردن در این باره را ندارم و در صورتی که موضوع مشخص شد، رویکردها را اعلام می‌کنم.

اظهارات سیف در حالی است که برخی خبرها از قطعی شدن وی برای ریاست بر بانک مرکزی حکایت دارد.

ولی الله سیف متولد 1331 و دارای دکترای حسابداری و امور مالی از دانشگاه علامه طباطبایی است. از سوابق مدیرعامل فعلی بانک کارآفرین می‌توان به عضو در هیات مدیره بانک سپه، رئیس هیات مدیره و مدیر عامل بانک ملت، معاون اقتصادی و برنامه ریزی بنیاد مستضعفان و جانبازان، معاون بازرگانی و بین الملل بنیاد مستضعفان و جانبازان، رئیس هیات مدیره و مدیرعامل بانک صادرات، رئیس هیات مدیره و مدیرعامل بانک سپه، رئیس هیات مدیره و مدیرعامل بانک ملی ایران، رئیس هیات مدیره و مدیرعامل فیوچر بانک در بحرین، عضو هیات مدیره و مدیرعامل بانک کارآفرین، عضو شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی، عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی، مؤسس شورای فقهی بانک ملی ایران و عضو شورای فقهی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران اشاره کرد.

 

لینک کوتاهلینک کپی شد!
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

  ⁄  2  =  2