دفاعیه ۹ بندی بهمنی در ۹ شهریور ۹۲/ نظام‌پرداخت و بانکداری الکترونیک طی این سالها رشد چشمگیری را تجربه کرد

گزارش ‌پنج ساله رئیس سابق بانک مرکزی:

محمود بهمنی در ارائه گزارش ‌عملکرد پنج ساله خود در بانک مرکزی در قالب 9 بند به بیان کارنامه خود پرداخت/ بانک‌ مرکزی در سال‌های اخیر موفق شد با تغییر سبد ارزی میلیاردها دلار سود نصیب ذخایر کشور نماید/در چند سال اخیر توانستیم بدهی‌های خارجی بالقوه و بالفعل را از رقم حدود 853/41میلیارد دلار به 171/14 میلیارد دلار کاهش دهیم/

سرمایه بانک‌مرکزی از رقم 11200میلیارد ریال در سال 1386 با رشد 176درصد به رقم 31000میلیارد در پایان سال 90 افزایش یافت/   با تخصیص خطوط اعتباری مناسب به مسکن مهر،/شرکت‌های تعاونی اعتبار، صرافی‌ها، موسسات اعتباری و صندوق‌های قرض‌الحسنه به صورت فراگیر ساماندهی شدند./ایجاد سامانه‌های متعدد و توسعة ابزارهای پرداخت، سبب شدکه شاخص‌های پرداخت الکترونیک بهبود یابد.

به گزارش پایگاه خبری بانکداری الکترونیک،مراسم معارفه ولی الله سیف و تودیع محمود بهمنی با حضور اسحاق جهانگیری معاون اول رییس جمهور، علی طیب‌نیا وزیر امور اقتصادی و دارایی ، محمدباقر نوبخت معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور و مدیران ارشد شبکه بانکی در بانک مرکزی برگزار شد.
در این مراسم، بهمنی با بیان این که در دقایق پایانی خدمت خویش در بانک مرکزی، خداوند کریم را شاکرم که به بنده  توفیق عنایت فرمود تا پس از قریب نیم قرن فعالیت در نظام بانکی کشور، ایام و برهه‌ای پرفراز و نشیب را در بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران پشت سر گذاشته و اینک برای خداحافظی و قدردانی بابت همراهی و همیاری‌تان در خدمت‌تان باشم ؛ به ارایه گزارش پنج سال خدمت خویش  در بانک مرکزی پرداخت.

افزایش قابل توجه ذخایرِ ارزی و طلای کشور
وی ضمن اشاره به این که ایران اسلامی به پشتوانة استحکام اقتصادی و افزایش قابل توجه ذخایرِ ارزی و طلای کشور و همچنین افزایش موجودیِ حسابِ صندوق توسعة ملی توانست تا حدود زیادی فشار تحریم‌ها را کنترل کند و در این شرایط حساس، موجودیِ صندوق توسعة ملی بالغ بر 32 میلیارد دلار می‌باشد، خاطرنشان کرد: افزایش ذخایر ارزی و طلای کشور در چند سال اخیر، نقطة اتکای بانک مرکزی در مقابله با تحریم‌ها و مقاومت در برابر فشارهای بین المللی بوده است که همانا این امتیاز ارزشمندی برای کشور عزیزمان به شمار می‌رود.

کنترل بر مصرف ‌ارز، واردات و صادرات
بهمنی‌ افزود: بانک‌ مرکزی در سال‌های اخیر موفق شد با تغییر سبد ارزی میلیاردها دلار سود نصیب ذخایر کشور نماید. در همین راستا، پورتال ارزی و مرکز مبادلات ایجاد گردید تا با کنترل بر مصرف ‌ارز، واردات و صادرات کاملاً تحت نظر قرار گیرد.

کاهش بدهی‌های خارجی
وی با بیان این که با وجود تحریم‌ها و فشارهای اقتصادی بر بانک‌ مرکزی در چند سال اخیر توانستیم با کاهش 5/27میلیارد دلار بدهی‌های خارجی بالفعل و بالقوة کشور، این بدهی‌ها را از رقم حدود 853/41میلیارد دلار به  171/14 میلیارد دلار کاهش دهیم، تصریح نمود: این درحالی  بود که بدهی‌های کشورهای منطقه به طور متوسط بیش از  100 و 150 میلیارد دلار است و این امر، قدرت اقتصادی ایران اسلامی را نشان می‌دهد.

توسعه سرمایه گذاری
وی درخصوص توسعه سرمایه گذاری عنوان نمود: بانک مرکزی در بخش نفت و گاز از طریق قراردادهای فاینانس و انتشار اوراق مشارکت ارزی در بازار سرمایة بین‌المللی اقدامات شایسته‌ای انجام داد.

افزایش سرمایه بانک
بهمنی با اشاره به سرمایه بانک مرکزی از گذشته تاکنون تصریح کرد: سرمایه بانک‌مرکزی از رقم 11200میلیارد ریال در سال 1386 با رشد 176درصد به رقم 31000میلیارد در پایان سال 90 افزایش یافت  و در سال جاری این رقم بالغ بر 40.000 میلیارد ریال خواهد شد.

تامین اعتبار مسکن مهر
وی در ادامه افزود: بانک مرکزی با تخصیص خطوط اعتباری مناسب به بخش‌مسکن به خصوص مسکن مهر، توانست نیازهای اقشار متوسط و ضعیف جامعه را تامین کند.

ساماندهی بازار غیرمتشکل پولی
ساماندهی بازار غیرمتشکل پولی و ایجاد سازمان نظارتی در استان ها جهت نظارت هرچه بیشتر بر بازار پول و ساماندهی موسسات اعتباری اقدام دیگری بود که بهمنی به آن اشاره نمود و افزود: در سه سال گذشته شرکت‌های تعاونی اعتبار، صرافی‌ها، موسسات اعتباری و صندوق‌های قرض‌الحسنه به صورت فراگیر ساماندهی شدند.

توسعه بانکداری الکترونیک
رییس کل سابق بانک مرکزی با بیان اینکه پس از سال‌ها تلاش، صندوق ضمانت سپرده‌ها تاسیس شد تا دیگر در کشور نگران ورشکستگی بانکها و موسسات اعتباری نباشیم، اضافه نمود: نظام‌پرداخت و بانکداری الکترونیک طی این سالها رشد چشمگیری را تجربه کرد. ایجاد سامانه‌های متعدد و توسعة ابزارهای پرداخت، سبب شدکه شاخص‌های پرداخت الکترونیک بهبود یابد.

در حال حاضر جایگاه ایران به رتبه برتر در منطقه ارتقاء یافته و به استانداردهای جهانی نزدیک شده‌است؛ لذا بانک مرکزی و شبکه بانکی کشور طی سالهای اخیر با مجموعه‌ای از محدودیت‌های خارجی به‌دلیل عوامل سیاسی و اقتصادی خارج از کنترل سیاست‌گذاران پولی و مالی روبه‌رو بوده‌اند؛ با این وجود توانستیم با اجرای سیاست‌های پولی و ارزی مناسب آثار این محدودیت‌ها را به حداقل برسانیم.

تشکر از همکاران بانک مرکزی
وی در پایان با تشکر از همکاران سابق خویش در بانک مرکزی عنوان کرد: همکاران عزیزم و کارکنان خدوم بانک مرکزی؛ خداوند منان را شکر می‌گویم که در کنار شما همکاران توانمند، متخصص، ساعی، همراه و همدل این مجموعه عظیم و مهم، روزهایی را سپری کردم  که سراسر تجربه‌اندوزی و همدلی و مهربانی بود.

اکنون فرصت را مغتنم می‌شمرم و به پاس همکاری، لطف، همدلی، کوشش و تلاشی که طی این مدت در مسیر اهداف عالیه بانک مرکزی و نظام مقدس جمهوری اسلامی انجام شد که انشاا… موجب خوشنودی و رضایت حق‌تعالی گردد، از عمق دل و با تمام وجود تشکر و قدردانی نمایم.
بی‌شک عبور از فراز و نشیب‌ها و شرایط سخت و خطیر این سال‌ها میسر نبود الا مدد حق تعالی و تلاش و همفکری بی‌شائبه، خالصانه و صادقانه همکاران شریف بانک مرکزی.

از یک به یک شما سپاسگزارم و خاطرات خوبتان را تا پایان عمر با خود خواهم داشت، برای سلامتی و سربلندی‌تان دعا خواهم کرد، از شما دور نیستم و دلتنگ شما خواهم بود.

موفقیت شما در راهی که در پیش دارید، من را به هدفم می رساند و اعتلای نام بانک مرکزی و شبکه بانکی برای من سربلندی و افتخار به همراه می‌آورد.

از شما سپاس فراوان دارم، زیرا در سال‌هایی که گذشت درس‌های بسیاری به من آموختید و خاطره‌های بی‌شماری برایم به یادگار گذاشتید که همواره با من خواهند بود.

لینک کوتاهلینک کپی شد!
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

21  +    =  26