توضیح فیس‌بوکی ظریف درباره مذاکره با اعراب

وزیر خارجه ایران که حالا بعد از حل موضوع هسته‌ای، دست به کار ترمیم روابط ایران با کشورهای حاشیه خلیج فارس شده است، دیروز از سفری دو روزه به کویت، عمان و قطر بازگشت. سفری که ظریف معتقد است با حل اختلافات سال های اخیر ایران با این کشورها، می تواند به امنیت و آرامش بیشتر در خلیج فارس منجر شود.

به گزارش پایگاه خبری بانکداری الکترونیک،از مجله مهر وزیر خارجه ایران که حالا بعد از حل موضوع هسته‌ای، دست به کار ترمیم روابط ایران با کشورهای حاشیه خلیج فارس شده است، دیروز از سفری دو روزه به کویت، عمان و قطر بازگشت. سفری که ظریف معتقد است با حل اختلافات سال های اخیر ایران با این کشورها، می تواند به امنیت و آرامش بیشتر در خلیج فارس منجر شود.

محمد جواد ظریف امروز در صفحه فیس بوک خود توضیحاتی درباره این سفر داد و از برنامه های آینده اش برای سفر به امارات و میزبانی از نخست وزیر عراق گفت. ظریف نوشت: ساعت 5 و 20 دقیقه صبح سه شنبه است.

دیشب از سفر دو روزه به کویت، عمان و قطر برگشتم. سفر لازم و بسیار خوبی بود و سران و وزرای امورخارجه این کشورها با گرمی استقبال کردند. همه از تحولات اخیر ابراز خرسندی نمودند و آمادگی خود برای گسترش روابط با ایران را مورد تأکید قرار دادند.

به دنبال سفر هفته گذشته وزیر امورخارجه امارات به تهران، انشاءالله فردا هم به امارات خواهم رفت و با مقامات عالی این کشور همسایه در ابوظبی و دبی دیدار خواهم داشت. امیدوارم در این سفر بتوانم نشستی هم با ایرانیان مقیم داشته باشم.

نوری المالکی، نخست وزیر عراق هم فردا به تهران می آید و با مقامات عالی کشور دیدار خواهد کرد. بنده هم پس از بازگشت از سفر امارات، در تهران به دیدار ایشان خواهم رفت. برای رایزنی و گفتگو با مقامات عربستان سعودی هر زمان که برادران در عربستان سعودی آمادگی داشته باشند آماده ایم و آن را به نفع دو کشور، منطقه و جهان اسلام می دانیم.

کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس برای امنیت و توسعه ایران بسیار با اهمیت هستند و نباید اجازه بدهیم در دام دروغ ها و وحشت آفرینی های تندروها و جنگ طلبان گرفتار شوند. برای ایران امنیت و آرامش در خلیج فارس یک اولویت همیشگی بوده و خواهد ماند. امنیت این منطقه یک پارچه و غیرقابل تفکیک است و به دست آوردن امنیت از طریق حذف و یا ناامن سازی دیگران محکوم به شکست است و لذا روش های رقابتی و بلوک بندی های گذشته نمی تواند برای هیچ یک از کشورها امنیت ایجاد کند.

ایران به عنوان کشور قدرتمند منطقه باید در مسیر اعتمادآفرینی و نزدیک کردن کشورهای خلیج فارس به خود و به یکدیگر پیشگام باشد که آینده ما و دیگر کشورهای منطقه در همکاری فراگیر و سازنده است.

امروز بعدازظهر هم قرار است در دانشگاه تهران در مورد سیاست خارجی سخنرانی کنم. تلاش خواهم کرد چارچوبی را برای درک مبانی سیاست خارجی مورد نظر دولت تدبیر و امید ارائه دهم. امیدوارم این جلسه زمینه ساز یک تبادل نظر و گفتگوی سازنده و منطقی در این حوزه مهم شود.

برای همه شما آرزوی روزی خوب و فردایی بهتر دارم.

لینک کوتاهلینک کپی شد!
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

5  +  1  =