سابقه ۱۶ میلیون ساله حضور اجداد اچ‌آی‌وی در پستانداران

بر اساس تحقیقات جدید، ویروس‌هایی که با ویروس اچ‌آی‌وی خویشاوندی نزدیکی داشته‌اند، نخستی‌سانان آفریقا را حدود 16 میلیون سال پیش آلوده کردند.

به گزارش سرویس علمی ایسنا، ویروس‌های آهسته‌گستر که با ویروس‌های نقص ایمنی میمونی (SIV) مدرن خویشاوندی نزدیک دارند، در آفریقا وجود داشته‌ و اجداد نخستی‌سانان cercopithecine را آلوده کرده‌اند.

ویروس SIV در واقع عامل به وجود آمدن ویروس اچ‌آی‌وی بود که خود به دو نوع HIV-1 و HIV-2 تقسیم می‌شود. به نظر می‌رسد که هر دو ویروس HIV-1 و HIV-2 در اصل متعلق به نخستی‌سانان مرکز آفریقا بوده و در اوایل قرن بیست به بدن انسان منتقل شده‌اند.

محققان کالج بوستون که به تاریخ ویروس‌های آهسته‌گستر علاقه‌مندند، تکامل یک ژن ضدویروسی موسوم به TRIM5 را در میمون‌های آفریقا بررسی کردند.

ژن TRIM5 بخشی از گروه ژن‌های ضدویروسی موسوم به مولفه‌های محدودیت است که این مولفه‌ها برای محافظت از سلول‌های میزبان عفونت توسط ویروس‌ها تکامل یافته‌اند.

نسخه انسانی TRIM5 در عملکرد اچ‌آی‌وی مداخله نمی‌کند اما بسیاری از میمون‌ها که دارای متغیرهای TRIM5 هستند اچ‌آی‌وی را بی‌ضرر کرده‌اند و بنابراین در مقابل این ویروس و در نتیجه ایدز مصون هستند.

جزئیات این یافته‌ها در مجله PLOS Pathogens ارائه شد.

انتهای پیام

لینک کوتاهلینک کپی شد!
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

  −  1  =  3