تولید انتخابی گوساله‌های ماده پرتولید با تکنیکی جدید در ایران + تصاویر

پژوهشگران مرکز رشد فناوری سلامت ابن‌سینا، تکنیکی برای تولید جنین تعیین جنسیت شده گاو ارائه کردند که با استفاده از این تکنیک می‌توان از یک گاو پرتولید، سالانه حدود 60 گوساله ماده تولید کرد.

محمد مهدی نادری، مدیر عامل شرکت دانش بنیان ارائه دهنده این تکنیک در گفت‌وگو با خبرنگار علمی ایسنا با اشاره به این که با کمبود آب و کاهش محصولات کشاورزی و جیره غذایی دام‌ها از یک سو و افزایش فزاینده جمعیت از سوی دیگر، ارائه راهکارهایی برای افزایش محصولات لبنی ضروری است، اضافه کرد: در وضعیت عادی یک گاو به طور معمول روزانه حدود 30 کیلوگرم شیر تولید می‌کند ولی این میزان برای گاوهای پرتولید که به لحاظ ژنتیکی دارای خصوصیات بارزی هستند به 50 تا 60 کیلوگرم شیر در روز بالغ می‌شود.

وی با اشاره به تعداد زایمان‌ها در طول عمر هر گاو خاطرنشان کرد: در حالت عادی یک گاو در طول عمر خود سه تا پنج بار زایمان می‌کند که معمولا نیمی از زایمان‌ها گوساله ماده و نیمی دیگر نر می‌شوند.

این محقق با تاکید بر این که برای گاوداری‌های شیری، تولید گوساله ماده که می‌تواند در سیکل تولید شیر قرار گیرد، اهمیت خاصی دارد، ادامه داد: با توجه به اهمیت این مساله در مطالعات اخیر خود تکنیکی را ارائه دادیم که با استفاده از آن یک گاو پرتولید می‌تواند در سال حدود 50 تا 60 گوساله ماده تولید کند.

این محقق اساس این تکنیک را استحصال تخمک گاو با استفاده از سونوگرافی عنوان کرد و ادامه داد: برای تولید جنین گاو پرتولید، بهترین سلول‎های تخمک از گاوهای پرتولید با استفاده از سونوگرافی گرفته و در آزمایشگاه با بهترین اسپرم لقاح داده شده و جنین ممتاز تشکیل می‌شود. پس از تشکیل جنین، جنین‌ها فریز می‌شوند و در نهایت جنین‌های فریز شده به گاوهای گیرنده منتقل خواهند شد.

تکنیک نوین محققان کشور برای تولید جنین ماده گاو

لینک کوتاهلینک کپی شد!
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

6  ×    =  18