رونمایی از مرکز تبادل اطلاعات دستگاه‌های دولتی

علاوه بر رونمایی از درگاه ملی خدمات دولت هوشمند، پروژه مرکز ملی تبادل اطلاعات (GSB) به‌عنوان مرکز تبادل اطلاعات دستگاه‌های دولتی و ارتباط پایگاه‌های اطلاعاتی دستگاه‌های اجرایی رونمایی شد.

به گزارش پایگاه خبری بانکداری الکترونیکروز گذشته، در مراسمی فاز اول پروژه دولت الکترونیک با رونمایی از درگاه ملی خدمات دولت هوشمند توسط وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات افتتاح شد. این درگاه (www.iran.gov.ir) به‌عنوان درگاه ارائه خدمات دولت الکترونیک سرویس‌های مربوط به دولت الکترونیک را به مردم ارائه خواهد کرد. در این شبکه، ارتباطات دستگاه‌های اجرایی با یکدیگر دیده شده است تا علاوه بر کاهش زمان دریافت خدمات و کاهش اتلاف وقت مردم، خدماتی امن در بستر شبکه ملی اطلاعات به مردم ارائه شود.

در این مراسم که روز گذشته به مناسبت روز جهانی ارتباطات برگزار شد، علاوه بر رونمایی از درگاه ملی خدمات دولت هوشمند، پروژه مرکز ملی تبادل اطلاعات (GSB) به‌عنوان مرکز تبادل اطلاعات دستگاه‌های دولتی و ارتباط پایگاه‌های اطلاعاتی دستگاه‌های اجرایی رونمایی شد. از دیگر پروژه‌های رونمایی شده در این مراسم، رونمایی از مرکز تبادل ترافیک شبکه ملی اطلاعات (NIX) بود که از پروژه به‌عنوان بستر یکپارچه تبادل ترافیک شبکه اطلاعات در نظر گرفته شده است. براساس آنچه در مراسم رونمایی از این پروژه اعلام شد این مرکز به‌عنوان گذرگاه خدمات دولت شناخته خواهد شد و در راستای پاسخگویی به اهداف بند (ب) ماده ۴۶ قانون برنامه پنجم توسعه و ضوابط فنی و اجرایی توسعه دولت الکترونیک مصوب شورای عالی فناوری اطلاعات به اجرا درآمد.

افتتاح دولت الکترونیک، آرزوی دولت‌

در مراسم رونمایی از پروژه‌های حوزه ارتباطات که روز گذشته در وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات برگزار شد، محمود واعظی، وزیر ارتباطات، یکی از آرزوهای دولت‌های گذشته و همچنین دولت فعلی را افتتاح پروژه دولت الکترونیک اعلام کرد و گفت: در اولین صحبت‌هایی که با رئیس‌جمهوری داشتم، یکی از خواسته‌های ایشان از وزارت ارتباطات این بود که تمام تلاش برای راه‌اندازی هرچه سریع‌تر دولت الکترونیک به کار گرفته شود. وی در ادامه افزود: در ابتدای کار فکر می‌کردیم با در نظر گرفتن زیرساخت‌های لازم و سرمایه‌گذاری، پروژه دولت الکترونیک به راحتی راه‌اندازی می‌شود. اما حالا که به این مرحله رسیدیم متوجه شدیم که راه‌اندازی این پروژه به هیچ‌وجه هم آسان نبوده است چرا که ما و سازمان مدیریت باید با التماس از دستگاه‌های دولتی بخواهیم اطلاعات خودشان را روی درگاه دولت الکترونیک قرار دهند.

وزیر ارتباطات اعلام کرد راه‌اندازی بخشی از پروژه دولت الکترونیک در اختیار و وظایف وزارت ارتباطات است و بخش دیگر آن مربوط به اتصال دستگاه‌های مختلف و گذاشتن اطلاعاتشان روی سامانه هوشمند (شامل برنامه‌ها و خدماتشان) است. به گفته وی هم اکنون ۶۰ دستگاه اطلاعات خود را روی این شبکه قرار داده‌اند. واعظی تاکید کرد که این درگاه هوشمند ابتدای راه است و باید تمامی دستگاه‌ها با سرعت بیشتری بتوانند به‌صورت آنلاین با مردم ارتباط برقرار کنند تا علاوه بر تسهیل مراجعات مردمی، شفافیت و جلوگیری از تبعیض در فعالیت‌های دولتی نیز به وجود آید. واعظی در ادامه یکی دیگر از پروژه‌هایی که وزارت ارتباطات به دنبال اجرای سریع آن است را شبکه ملی اطلاعات عنوان کرد و گفت: راه‌اندازی این سه پروژه ارتباطی تنها بخش‌هایی از پازل شبکه ملی اطلاعات است و براساس آنچه پیش از این برخی به اشتباه تبلیغات کرده‌اند، شبکه ملی اطلاعات باعث هیچ محدودیتی در دسترسی کاربران به شبکه اینترنت نمی‌شود. واعظی سرعت گرفتن راه‌اندازی پروژه شبکه ملی اطلاعات را مدیون آرامشی دانست که بعد از روی کار آمدن ابوالحسن فیروزآبادی به‌عنوان دبیر شورای عالی فضای مجازی، بین بازیگران مختلف این حوزه ایجاد شده و تاکید کرد با همکاری و هماهنگی که مرکز ملی فضای مجازی به وجود آورده امیدواریم اوایل نیمه دوم سال جاری فاز نخست این شبکه نیز افتتاح شود.

افزایش کیفیت و کاهش اختلال‌ اینترنت

بعد از مراسم رونمایی از پروژه‌های وزارت ارتباطات، محمود واعظی در یک نشست خبری پاسخگوی سوالات خبرنگاران شد. وزیر ارتباطات در پاسخ به سوال «دنیای اقتصاد» درخصوص کاهش توجه وزارت ارتباطات به موضوع کیفیت اینترنت به‌عنوان یکی از وعده‌های اصلی دولت یازدهم گفت: اینکه وزارتخانه کمتر درخصوص کیفیت اینترنت صحبت می‌کند به این خاطر است که مشکلات اختلالی نسبت به چند سال گذشته به شدت کاهش پیدا کرده است. البته قبول دارم که همواره کاربران مطالباتشان بیشتر می‌شود و این به معنی این نیست که ما در این زمینه تلاش نمی‌کنیم اما اگر انصاف را در نظر بگیریم آیا وضعیت اینترنت با 32 ماه پیش یکسان است؟ وی در ادامه با اشاره به افزایش تعداد کاربران سرویس اینترنت در کشور افزود: در زمان شروع به کارمان در وزارت ارتباطات تعداد کاربران اینترنت ثابت نزدیک به 3 میلیون بود اما حالا این تعداد به 30 میلیون نفر رسیده است. همچنین در بخش موبایل نیز تعداد کاربران اینترنت همراه از 200 هزار نفر به 20 میلیون نفر رسیده است. بنابراین از نظر فنی تجهیزات عظیمی نیاز داشتیم تا جوابگوی این میزان تقاضا باشیم. همچنین در گذشته تنها 10 درصد کاربران از محتوای داخلی استفاده می‌کردند و 90 درصد ترافیک اینترنت مربوط به خارج از کشور بود اما حالا میزان ترافیک داخلی به 40 درصد رسیده است. واعظی میزان اختلال‌های اینترنتی در گذشته را زیاد و وحشتناک دانست و اعلام کرد با پروژه‌های مختلف وزارت ارتباطات اختلال شبکه اینترنتی نیز کاهش قابل توجهی داشته است و این را مشترکان این سرویس نیز احساس می‌کنند.

سامانه‌ای برای شفاف‌سازی اختلال‌های اینترنت

یکی از مشکلات اصلی حوزه اینترنت که باعث شکایت بسیاری از کاربران هم شده،‌ عدم شفافیت در معرفی سر منشا اختلالات در شبکه اینترنت کشور است. چرا که هیچ‌ وقت به‌صورت شفاف برای یک کاربر مشخص نیست که اختلال و افت کیفیت سرویس اینترنتی که دریافت می‌کند مربوط به کدام بخش‌های درگیر در این شبکه است. در همین زمینه هفته گذشته، معاون رگولاتوری در گفت‌وگو با روزنامه «دنیای اقتصاد» اعلام کرد که به زودی سامانه‌ای راه‌اندازی خواهد شد تا اختلال‌ شبکه اینترنت کشور را به‌صورت شفاف در اختیار کاربران نهایی اینترنت بگذارد. محمدجواد آذری‌جهرمی، مدیر عامل جدید شرکت زیرساخت در پاسخ به سوال «دنیای اقتصاد» درخصوص وضعیت این سامانه و اینکه ایا این سامانه اختلال‌های شبکه زیرساخت را نیز منتشر می‌کند یا خیر، گفت: سازمان تنظیم مقررات در حال راه‌اندازی سامانه‌ای است تا اختلال‌های شبکه اینترنت به‌صورت شفاف در اختیار تمامی کاربران قرار بگیرد. این سامانه براساس نقشه جغرافیایی و محل استقرار کاربران اطلاعاتی درخصوص وضعیت سرویس اینترنت در یک شهر یا منطقه خاص را در اختیار کاربران می‌گذارد. برای مثال اینکه در شهر یا منطقه x چه سرویس‌های اینترنتی موجود است، قیمت‌ها به چه میزان است و کیفیت سرویس براساس اندازه‌گیری‌های صورت گرفته در چه حد و حدودی است.

به باور جهرمی این سامانه می‌تواند باعث افزایش رقابت در این بازار و شفافیت سرمنشأ اختلال‌ها شود. او در پاسخ به این سوال که آیا این سامانه اختلال‌های شرکت زیرساخت را نیز نشان می‌دهد گفت: کیفیت یک مساله ثابت نیست و این سامانه به‌صورت آنلاین گزارش‌های خود را در اختیار کاربران می‌گذارد. بنابراین اگر در یک منطقه ارائه تمامی سرویس‌ها به رنگ قرمز نشان داده شود کاملا مشخص است که شرکت‌های اینترنتی در اتصال بک بن خود با زیرساخت مشکل دارند، اما اگر در یک منطقه همه سرویس‌دهندگان بدون مشکل سرویس دهند و تنها یک سرویس‌دهنده با قطعی مواجه باشد و قطعی خود را هم گردن زیرساخت بیندازد مشخص می‌شود که مشکل از خود اوست نه زیرساخت. او تاکید کرد: زیرساخت یک سرویس‌دهنده B2B است، نه یک شرکت خصوصی که اختلال‌های آن در اختیار کاربران نهایی قرار بگیرد. همچنین اگر قرار باشد گزارش کیفیت و اختلال‌های زیرساخت منتشر شود این گزارش از سمت رگولاتوری به شرکت‌های خصوصی فعال در بخش اینترنت داده می‌شود و نه کاربران نهایی.

کمیته‌ای برای کاهش قیمت اینترنت

در ادامه وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در پاسخ به سوال برخی خبرنگاران درخصوص اینکه قرار بود تا پایان اردیبهشت ماه قیمت اینترنت ۱۵ درصد کاهش یابد، گفت: من هیچ وقت زمان و میزان کاهش را اعلام نکرده‌ام. اما ما کمیته‌ای در وزارت ارتباطات تشکیل داده‌ایم تا کاهش تعرفه اینترنت را بررسی کند و امیدواریم طبق قولی که داده‌ایم اوایل امسال به این وعده عمل کنیم. واعظی در ادامه افزود: پایین آوردن تعرفه اینترنت باید اقتصادی و بدون ضرر به بنگاه‌های ارتباطی باشد و باید همه ذی‌نفعان را در نظر بگیریم که امیدواریم تا پایان خرداد ماه خبر خوشی را در این زمینه به کاربران نهایی بدهیم.

گمانه‌زنی در مورد تعرفه تلفن ثابت

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در مورد اعلام برخی اخبار درخصوص نرخ‌های مطرح‌شده برای افزایش تعرفه تلفن ثابت نیز گفت: تمام این موارد در کمیسیون تنظیم مقررات مطرح شده است اما همه در حد پیشنهاد بوده و هنوز به هیچ جمع‌بندی مشترک و قطعی نرسیده‌ایم. واعظی با بیان اینکه تا هفته آینده امیدواریم به جمع‌بندی در مورد تغییر نرخ مکالمات تلفن برسیم، خاطرنشان کرد: باید در این تصمیم‌گیری، پیشنهادهای شرکت مخابرات نیز بررسی شود و تا زمانی که به جمع‌بندی قطعی نرسیده‌ایم، نباید ذهن مردم را مشغول کرد. وی در مورد کف قیمت‌گذاری اینترنت موبایل نیز تاکید کرد: کارگروهی با حضور اپراتورها، این موضوع را بررسی می‌کنند و تمام تلاش ما این است که با مقررات‌گذاری در مورد کف قیمت‌ سرویس‌های ارتباطی، رقابت ناسالم را از بین برده و علاوه بر اپراتورهای ارتباطی، سایر شرکت‌های ارائه‌دهنده خدمات اینترنت نیز بتوانند به حیات خود ادامه دهند؛ این موضوع نیز تا یک ماه آینده مشخص خواهد شد. واعظی در پایان درخصوص وضعیت مسدودسازی برخی کانال‌های پیام‌رسان تلگرام نیز گفت: این شبکه همکاری لازم را داشته و کانال‌های ارسال شده به مدیران آن نیز از سوی تلگرام مسدود شده است؛ البته ممکن است در پیدا کردن این شبکه‌های غیراخلاقی نیز برخی کوتاهی‌ها از سوی دستگاه‌ها صورت گرفته باشد اما به‌طور کلی آنچه از سوی ما و قوه قضائیه به‌عنوان لیست به این شبکه پیام‌رسان اعلام شده، مسدود شده است.

لینک کوتاهلینک کپی شد!
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

4  ×    =  16