ساخت اسکنر مغز برای شناسایی دقیق وضعیت احساسی کاربران

محققان دانشگاه Duke از یک اسکنر برای شناسایی وضعیت های احساسی متفاوت افراد در درون مغزشان در حین استراحت انسان ها استفاده کردند.

به گزارش پایگاه خبری بانکداری الکترونیک به نقل از دیجیتال ترندز، از جمله احساساتی که با استفاده از این اسکنر مغز قابل شناسایی است، می توان به قناعت، سرخوشی، تعجب، ترس، خشم، اندوه یا خنثی بودن اشاره کرد.

کوین لابار استاد روانشناسی و علوم عصبی دانشگاه Duke در این مورد می گوید: ما علاقمند به ساخت ابزاری بودیم که بتواند محل شکل گیری احساسات مختلف را در مغز شناسایی و مشخص کند. بدین منظور در مطالعه قبلی با استفاده از کلیپ های فیلم و موسیقی وضعیت های مختلف احساسی در افراد ایجاد شد و مناطق مذکور در مغز شناسایی و از یکدیگر متمایز شد. سپس نقشه احساسی کامل مغز تهیه شد و نحوه پردازش احساسات در مغز تعیین گردید.

به گفته وی با استفاده از این نقشه‌ها ردگیری احساسات گوناگون در مغز در زمانی که افراد در حال استراحت هستند هم ممکن است.

برای انجام بررسی جدید از 21 داوطلب خواسته شد تا به استراحت بپردازند و سپس بدون ایجاد هیچ گونه تحریک عاطفی هر 30 ثانیه یک بار از آنها خواسته شد تا به یک سوال در مورد شرایط احساسیشان پاسخ دهند.

داده های اسکنر مغزی fMRI هر دو ثانیه یک بار جمع آوری شد و اسکن ها با هفت نقشه احساسی قبلی به دست آمده از مغز مقایسه شد. گروه محقق با استفاده از الگوریتم خودآموز رایانه ای توانستند به همین شیوه و با موفقیت حالت احساسی افراد را پیش بینی کنند.

این فناوری در بسیاری از مشاغل و حرفه ها مانند پزشکی و روانشناسی، تحقیقات جنایی و تنها با 10 دقیقه اسکن مغز افراد قابل استفاده است.
منبع:فارس

لینک کوتاهلینک کپی شد!
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

  +  26  =  34