اعلام آژیر خطر برای بانکها / آیا بانک مرکزی طرح ادغام بانکها را اجرایی خواهد کرد؟

22 بانک در وضعیت نامطلوب؛8 بانک زیان ده و سود 14 بانک کاهش یافت

دو بانک ملت و تجارت از بانکهای نیمه دولتی و همچنین سه بانک دی،گردشگری و سرمایه از گروه بانکهای خصوصی در لیست بانکها زیان ده با بازدهی شدید سرمایه قرار گرفتند.

به گزارش پایگاه خبری بانکداری الکترونیک، گزارش صورت‌های مالی بانک‌های غیردولتی و خصوصی نشان می دهد، از مجموع 29 بانک فعال در کشور 8 بانک زیان ده و  14  بانک با کاهش سود خالص مواجه شده اند.

تسهیلات تکلیفی و سرمایه گذاری در بخش های غیر مولد که قابلیت نقدشوندگی ندارند،سبب شده تا 22 بانک کشور در وضعیت قرمز قرار بگیرند.در همین رابطه گزارش صورت های مالی 18 بانکی که سهام آنها در بورس معامله می شود،وضعیت خوبی را به نمایش نمی گذارد.به طوری که از 18 بانک فعال در بورس هم اکنون 5 بانک زیان‌ده و 9 بانک با کاهش سود خالص مواجه هستند . این  کاهش که در برخی بانک‌ها تا محدوده 30 تا 50 درصد هم گزارش شده ، به گفته کارشناس شرایط نامناسبی را برای این بانکها به تصویر کشیده است.

گزارش ها نشان می دهد که برخی بانک‌ها در نیمه نخست امسال با کاهش شدید سود‌دهی مواجه شده اند به طوری که گفته می شود سود بانکهای بورسی زیر 5 میلیارد تومان گزارش شده است.در این میان بانک‌های ملت، تجارت، گردشگری سرمایه منفی هم داشته اند که آمار سال 94 این رقم را منفی 2 هزار و 672 میلیارد تومان به ثبت رسانده است.

در حال حاضر 29 بانک دولتی و خصوصی در کشور فعال هستند که از این میزان،8 بانک دولتی و 21 بانک خصوصی هستند.گزارش های نیمه رسمی نشان می دهد که بیش از نیمی از بانکهای خصوصی و دولتی در سالهای اخیر با کاهش شدید سرمایه و سود مواجه شده اند.

براین اساس بانکهای گردشگری،سرمایه،دی،پاسارگاد،ملت،تجارت،رفاه و پارسیان در لیست بانکهای زیان ده  قرار دارند و بانکهای اقتصاد نوین،سامان،سرمایه،شهر،سینا،قوامین،انصار،ایران زمین،پست بانک،کشاورزی،توسعه تعاون،سپه ،مسکن و صنعت و معدن  با کاهش سود خالص مواجه شده اند.

با وجودی که کارشناسان اقتصادی از مدتها پیش نسبت به آثار چنین اتفاقاتی در اقتصاد ایران هشدار داده بودند،اما بانک مرکزی اخیرا نسبت به ادامه این وضعیت نگران شده به طوری که به گفته اکبر کمیجانی، بانک مرکزی در حال مطالعه طرحی برای ادغام، انحلال و اصلاح ساختار بانک‌ها در راستای کاهش تعداد آنها است، تا بخشی از مشکلات بانکها بدین وسیله حل شود.هرچند مشخص نیست که این طرح چقدر قابلیت اجرا داشته باشد اما کاهش شدید سود بانکها سبب شده تا  در سالهای اخیر مجوز جدیدی هم برای تاسیس بانک جدید التاسیس ارائه نشود.اکبر کمیجانی قائم مقام بانک مرکزی اخیرا گفته است:«گرچه هنوز برنامه خاصی برای ادغام بانک‌ها وجود ندارد، یعنی درباره اینکه کدام یک از بانک‌ها با یکدیگر ادغام شوند، هنوز برنامه ای وجود ندارد، ولی به هر حال بانک مرکزی مطالعات کارشناسی خود را برای چگونگی ادغام و اصلاح ساختار بانک ها در دستور کار قرار داده است.»

بولتن

لینک کوتاهلینک کپی شد!
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

40  −    =  32