سازوکار انتشار اوراق بهادار به پشتوانه‌ سودهای تقسیمی شرکت‌ها

مدیریت تحقیق و توسعه‌ بورس اوراق بهادار تهران گزارش «بررسی سازوکار انتشار اوراق ­بهادار به پشتوانه‌ سودهای تقسیمی شرکت‌ها و الزامات اجرایی آن» را منتشر کرد.

به گزارش پایگاه خبری بانکداری الکترونیک، سود تقسیمی شرکت‌ها بخش قابل توجهی از ارزش بازار و همچنین ارزش سرمایه‌گذاری سهامداران شرکت‌های بورسی را تشکیل می‌دهد. مبلغ سودهای تقسیمی شرکت‌های بورسی در ایران قابل توجه و به‌طور مثال در سال ۱۳۹۴ بالغ‌ بر ۳۶۱ هزار میلیارد ریال و به‌ طور متوسط طی ۵ سال گذشته بیش از ۱۱ درصد از ارزش بازار بوده است. نظر به ارزش قابل توجه سودهای تقسیمی که هر ساله از بازار نقد بورس خارج می‌شود و چالش بین سهام داران و مدیران شرکت­ها در مورد میزان و زمان‌بندی پرداخت سود تقسیمی، ارائه راهکاری که منافع ذی­نفعان را تأمین کند ضروری به نظر می‌رسد.

در این پژوهش ابتدا به مفاهیم و سازوکارهای مرتبط با اوراق بهادارسازی و صنعت فروش دین پرداخته شده سپس آمار مرتبط با مبلغ سودهای تقسیمی همه شرکت­ های بورسی و سهم ۱۰ شرکت با بیشترین سود تقسیمی طی سال­ های ۱۳۹۴-۱۳۹۱ آورده شده است.

در بخش تحلیل آماری، سررسیدهای مختلف پرداخت سود ده شرکت با بیشترین پرداخت سود و چگونگی پرداخت سود تقسیمی این شرکت‌ها، در سطح اصلاحیه زمان‌بندی پرداخت سود طی سال‌های ۱۳۹۳و۱۳۹۴ بررسی شده است.

ظرفیت سودهای تقسیمی برای رشد بازار بدهی در انتهای این بخش بررسی شده است.

این گزارش همچنین به بررسی مزایای انتشار اوراق سود تقسیمی پرداخته و ریسک‌های بالقوه انتشار اوراق سود تقسیمی را برشمرده است.

بر اساس مطالعات انجام­ شده سازوکاری برای انتشار اوراق، طراحی و با بررسی ظرفیت‌های قانونی موجود راهکارهایی برای حفظ حقوق ذینفعان اوراق سود تقسیمی ارائه شده است.

تأثیر انتشار اوراق سود تقسیمی بر افزایش سرمایه شرکت‌ها به تفضیل در این گزارش تحلیل و راهکار مناسب با توجه به رویه فعلی ارائه شده است. مباحث مربوط به حسابداری اوراق سود تقسیمی در سطح سندهای حسابداری بررسی و پیشنهادهایی در این زمینه ارائه شده است.

در انتها ابعاد مالیاتی سازوکار پیشنهادی با بررسی قوانین مرتبط و همچنین اوراق مشابه (از منظر مالیات بر درآمد در سررسید و مالیات خریدوفروش) تحلیل شده است.

ایبنا

لینک کوتاهلینک کپی شد!
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

  ⁄  3  =  2