۵ استارت‌آپ تأثیرگذار بیمه در سال ۲۰۱۸

نگاهی به استارت آپ های بیمه ای ایرانی نشان می دهد این کسب کارهای نوین بیشتر در مرحله فروش محصول وارد شده اند.

نگاهی به استارت آپ های بیمه ای ایرانی نشان می دهد این کسب کارهای نوین بیشتر در مرحله فروش محصول وارد شده اند و همین امر سبب شده نحوه فعالیت انها اغلب شبیه هم باشد،علاوه براینکه ورود اغلب استارت اپهای ایرانی صرفا در مرحله فروش و بازار یابی سبب شده خلاقیت و نواوری کمتری شکل بگیرد و سایر لایه های بیمه گری از حضور استارت اپ ها بی نصیب بماند.

به گزارش پایگاه خبری بانکداری الکترونیک، بازار بیمه پس از سه صده بهره مندی از ثبات اقتصادی، حالا توسط استارت آپ های پیشرو در زمینه فناوری، به صورت تمام و کمال در معرض تغییر و تحول قرار گرفته است. اکنون که محصولات بیمه ای دیجیتال غیرسنتی، زمان مند و متناسب با نیاز بازار به راحتی جای خود را در میان اعضای ناراضی و بی اعتماد به موسسات سنتی پیدا کرده  است، رقابت در این حوزه حتی از تصور کارآفرینان و سرمایه گذاران اولیه فراتر رفته است.

گرایش به تاسیس شرکت هایی که حمایت سرمایه گذار را با خود دارد، در بخش های مختلف بازار بیمه تغییر و تحولات سریعی را به این صنعت وارد می کند. بزرگ ترین محرک این روند که بن مایه مدل های تجاری، ساختار ارزشی و توانایی های کلیدی تمامی شرکت های درگیر را شکل می دهد، تقاضای مشتری است.
 
در ادامه به پنج استارت آپ تاثیرگذار در حوزه فناوری بیمه که در حال ایجاد تحول در تمامی سطوح بیمه هستند، پرداخته شده که مقایسه انها با استارت آپ های ایرانی تفاوت قابل ملاحظه فعالیت انها را نشان می دهد.

نگاهی به استارت آپ های بیمه ای ایرانی نشان می دهد این کسب  کارهای نوین بیشتر در مرحله فروش محصول وارد شده اند و همین امر سبب شده نحوه فعالیت آن ها اغلب شبیه هم باشد ضمن اینکه در بسیاری موارد استارت اپهای جدید نمونه مشابه و کپی شده از استارت اپهای موجود هستند.

علاوه براینکه ورود اغلب استارت اپهای ایرانی صرفا در مرحله فروش و بازار یابی سبب شده خلاقیت و نواوری کمتری شکل بگیرد و سایر لایه های بیمه گری از حضور استارت اپها بی نصیب بماند.

اورلجر (Everledger) آن ها خود را «محافظ دیجیتالی آینده» می خوانند که نمی توان آن را بی جهت دانست. اورلجر (Everledger) که بنیانش در سال 2015 گذاشته شد، برای جلوگیری از کلاه برداری و تقلب در حوزه جواهرات که سالانه مبلغ هنگفت 2 میلیارد دلار به بیمه گران خسارت تحمیل می کند، از قوی ترین فناوری ها استفاده می کند. اورلجر با بهره گیری از فناوری بلاک چین، قراردادهای هوشمند (smart contracts) و بینایی ماشین (machine vision)، توانسته پروفایلی یکتا و تغییرناپذیر برای اموال گران بها ایجاد کند و مسیر کلاه برداری را مسدود نماید.

اورلجر با دیجیتالیزه کردن و ثبت کردن بیش از یک ونیم میلیون الماس در تلاش است تا با بهره گیری از انضمام فناوری به دنیای بیمه، اعتماد را به بازار جهانی بازگرداند. این استارت آپ که در لندن قرار دارد با طرح هایی که برای گسترش حوزه خدمات خود به سایر بازارها در نظر گرفته، خدمات خود را به بازار سرمایه گذاری الماس سنگاپور و نیز غول های حوزه فناوری نظیر شرکت SAP -مستقر در آمریکا- ارائه می دهد.
 
مترومایل (Metromile)
شرکت مترومایل که در سان فرانسیسکو استقرار دارد، بیمه خودرو به شیوه پرداخت به ازای مسافت طی شده، برای کسانی که سالانه کمتر از 5000 کیلومتر مسافت طی می کنند، ارائه می دهد. این مدل منحصربه فرد قیمت گذاری برای افرادی مناسب است که در کلان شهرهای ناوگان عمومی قوی یا ابَرشهرهای متراکم زندگی می کنند و نیز رانندگان جوان و هر کس دیگری که نیازی به بیمه خودروی نامحدود ندارد.

این شرکت با استفاده از دستگاهی کوچک که به خودرو متصل می شود، میزان مسافت طی شده مشتریان خود را اندازه می گیرد که راه حل آسانی است برای حل نزاع هایی که بر سر خسارات به وجود می آید. آن ها همچنین اپلیکیشنی در اختیار مشتریان قرار می دهند که هر مساله ای پیرامون خودرو نظیر یافتن خودروی پارک شده و حفظ خودرو در شرایط سالم را برای راننده بسیار ساده می کند. در عین حال، مترومایل مجموعه ای از امکاناتی که سایر شرکت ها می توانند ارائه دهند را به نمایش می گذارد.

در حال حاضر مترومایل تنها در هفت ایالت آمریکا فعالیت دارد و در تلاش است تا با گسترش حوزه پوشش خود به سایر ایالت ها، نام خود را به عنوان یک استارت آپ تحول آفرین برای رانندگانی که مسافت طی شده کمی دارند، در بازار بیمه به تثبیت برساند. انتظار می رود با وجود 191 میلیون دلار جذب سرمایه، مترومایل بتواند بازار بیمه خودرو را به سرعت دچار تحول کند.
 
اُسکار هلث (Oscar Health)
اسکار هلث با رشد سرمایه قابل توجه 400 میلیون دلاری، در مسیر ایجاد تحول در بازار بیمه سلامت و نیز ایفای نقش، به عنوان بخشی از یک انقلاب بین المللی در زمینه فناوری های حوزه سلامت قدم بر می دارد.

ایده پشت این استارت آپ تحول آفرین که در نیویورک مستقر است، ارائه مشاوره و جست وجوی درمانی در کمترین زمان به افرادی است که به واسطه کارفرما، تحت پوشش بیمه خصوصی نیستند. شرکت اسکار با بهره گیری از یک اپلیکیشن کاربرپسند و وب سایت خود، طرح های فردی و نیز مراقبت های شخصی ارائه می دهد. سادگی طرح های آن ها و نیز تقاضای بازار برای خدمات بهداشت و درمان منطقی و درعین حال کارآمد، آن ها را به یک استارت آپ تحول آفرین چابک مبدل می کند.
 
تروو (Trov)
استارت آپ تروو مستقر در بریتانیا، طرح هایی با انعطاف پذیری مناسب، استاندارد و تقاضامحور را به منظور حفاظت از اموال خصوصی ارائه می دهد. در دنیای دست نخورده و سنتی بیمه، آنچه کاربر یا مشتری با آن روبه رو می شود، به شکلی افراطی یکدست به نظر می رسد. با استفاده از تروو، بیمه نامه ها را می توان در هر لحظه آغاز، معلق یا متوقف کرد. در این بستر می توان از طریق گوشی تلفن هوشمند، فرایند مرتبط با خسارت ها را طی چند دقیقه انجام داد و از طریق گفت و شنود آنی منازعات و شکایات را حل و فصل کرد.

در حال حاضر دامنه پوشش این شرکت به بریتانیا و استرالیا محدود می شود اما آن ها در تلاشند تا فعالیت خود را به آمریکا نیز گسترش دهند. تروو تاکنون توانسته مجوز فعالیت در 31 ایالت آمریکا را کسب کند. اما فارغ از بحث گسترش حوزه پوشش، این شرکت قصد دارد با ورود به بازار مترومایل، بیمه های اتومبیل پرداخت به ازای مسافت نیز به مشتریان ارائه دهد و بدین ترتیب بر رقابت میان استارت آپ های فناوری بیمه در حوزه خودرو بیافزاید. 91 میلیون دلار سرمایه ای که شرکت تروو جذب کرده حاکی از شرایط مطلوب برای رسیدن به اهداف مشخص شده و حتی گذر از آن ها است.

لیموناد (Lemonade)
می توان ادعا کرد که لیموناد شرکتی است که تاکنون بیشترین توجه ها را در حوزه فناوری بیمه به خود جلب کرده است. این شرکت بیمه گر که عملکردی مشابه یک شرکت نرم افزار توزیع شده (SaaS) دارد، همراه با فضا و کیفیتی بسیار کاربرپسند و با بهره گیری از یادگیری ماشین و نیز آنچه «چت بات جذاب» نامیده می شود، به بازار بیمه وارد شد.

در حال حاضر لیموناد پیشرفته ترین مدل بیمه شخص به شخص (P2P) را به بیش از 14 هزار نفر (تا ماه ژوئن 2017) ارائه می دهد. این استارت آپ ساکن در نیویورک اخیرا با حذف کسورات-از شرایط نامطلوب در بیمه نامه های سنتی- قدمی شجاعانه در مسیر تحول در صنعت بیمه برداشته است. با در اختیار داشتن این ایده های تحول آفرین، میلیون ها دلار سرمایه گذاری و نیز حضور یک استاد مشهور اقتصاد رفتاری در پست مدیر بخش رفتاری (Dan Ariely) باید انتظار داشت برای سال های متوالی شرکت لیموناد محور بحث های حوزه فناوری بیمه باقی بماند.
 
آینده حوزه فناوری بیمه
صنعت بیمه پس از چندین سال استفاده از فرآیندهای زمان بر و پیچیده، به شدت نیازمند تغییر و تحول است. بیمه گران و استارت آپ ها در حال پذیرش این واقعیت هستند و انتظار می رود شرکت های جدید بیشتری به صحنه فناوری بیمه وارد شوند. موضوع مهمی که در تمامی بخش های بیمه همچنان حل نشده باقی مانده بحث انحراف از تعادل است؛ در درازمدت عرضه و تقاضا در آستانه تعادل قرار می گیرد. در این مسیر تحولات ناشی از حوزه فناوری بیمه آشکار است. این تحولات به سرعت اتفاق می افتد، برخی از این ابداعات احتمالا کوتاه مدت باشند و پس از مدتی از میان بروند، با این حال برخی دیگر همانند نمونه هایی که در متن آمده، احتمالا ماندگار خواهند شد.

 

منبع: ریسک نیوز

لینک کوتاهلینک کپی شد!
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

52  −    =  51