تهیه طرحی برای پرداخت بدهی تولید کنندگان به بانک مرکزی با ارز ۱۸۰۰ تومانی

سخنگو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی از تهیه طرحی برای تسهیل بدهی ارزی تولید کنندگان خبر داد که در صورت تصویب آن در مجلس تولیدکنندگانی که با وام ارزی، ماشین آلات وارد کرده اند می توانند بدهی شان را با نرخ ارز 1800 تومان بپردازند.

به گزارش پایگاه خبری بانکداری الکترونیک،عبدالرضا مصری در گفتگو با خبرنگار پارلمانی مهر از تدوین طرح فوریتی تسهیل بدهی ارزی واحدهای تولیدی به حساب ذخیره ارزی خبر داد.

نماینده مردم کرمانشاه در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: قوانینی که تا امروز برای کمک به تولید در مجلس به تصویب رسیده قصد استمهال بدهی های تولید کنندگان را داشته بدین معنا که فعلا تا مدتی بدهی ها پرداخت نشود.

سخنگوی هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی ادامه داد: با توجه به اینکه قیمت ارز طی سال گذشته تغییرات عمده ای در کشور داشته است تولیدکنندگانی که قبلا با ارز 900، 1000 و 1200 تومانی از حساب ذخیره ارزی برای واردات ماشین آلات وام گرفته اند یک شبه با اقساط سه برابر شده رو به رو شدند بدون اینکه اصلی بدهی شان افزایش یابد.

وی با بیان اینکه تولیدکنندگان توانایی پرداخت این اقساط را ندارند، گفت: بر این اساس بدهی تولیدکنندگان معوق شد، اینکه یک بدهی بزرگی وجود داشته باشد که تولید کننده نتواند پرداخت کند و بانک هم نتواند وصول کند و تنها به این دل خوش کنیم که چند میلیارد بدهی داریم،  صرفا طلب روی کاغذ است که نقد نخواهد شد.

مصری اظهار داشت: بر این اساس طرحی را تنظیم کردیم که میانگینی از قیمت ارز دولتی، مبادله ای و آزاد تعیین شود تا واحدهای تولیدی بدهکار بتوانند بر اساس این نرخ بدهی خود را بپردازند و به جای اینکه بدهی ها مرتبا با جریمه و سود افزایش یابد سیاست تشویقی برای وصول طلب دولت از واحدهای تولیدی تدوین شود.

وی در خصوص جزئیات این طرح گفت: بر اساس این طرح اگر ظرف مدت شش ماه تولیدکنندگان بتوانند بدهی شان به حساب ذخیره ارزی را بپردازند این بدهی با دلار 1800 تومان و یورو 2205 تومان تسویه می شود و اگر یک سال برای پرداخت بدهی فرصت بخواهند باید بدهی با دلار 2200 تومانی پرداخت شود.

مصری ادامه داد: در صورتی که تولیدکنندگان بیش از یک سال برای پرداخت بدهی شان فرصت نیاز داشته باشند باید بدهی را با قیمت ارز مبادله ای پرداخت کنند.

وی تاکید کرد: بر اساس این طرح، این تسهیلات فقط به واحدهای تولیدی که ماشین آلات وارد کرده اند پرداخت می شود و به تجاری که با ارز صندوق ذخیره ارزی کالا وارد کرده اند تعلق نمی گیرد.

لینک کوتاهلینک کپی شد!
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

  ⁄  1  =  4