معرفی برترینهای عرصه بانکی /قدردانی از مردان اندیشه و عمل در حوزه بانکی

در اختتامیه بیست وسومین همایش سیاست های پولی و ارزی انجام شد:

از دکتر عباس میرآخور در عرصه اندیشه بانکداری اسلامی به عنوان مرد اندیشه و «ولی الله سیف» به عنوان مرد عمل قدر دانی شد/ همچنین بانکهای توسعه صادرات، اقتصاد نوین و سپه دربارنکداری شرکتی، دانشگاه شهید بهشتی، بانکهای اقتصاد نوین و سپه و دانشگاه علوم قضایی در شبیه سازی دادگاهها ، بانک ملی ، مسکن و بانک تجارت و بانک کشاورزی در قراردادهای بانکی و میزان انطباق آن‌ها با فقه اسلامی /بانکهای انصار ، مسکن و ملی در آموزش بانکداری اسلامی ، بانکهای کشاورزی،تجارت و بانک رفاه، در تحقیق و توسعه بانکداری اسلامی و بانک های کارآفرین، صنعت و معدن و تجارت در رعایت معیارها موفق به کسب رتبه شدند.

به گزارش پایگاه خبری بانکداری الکترونیک به نقل از روابط عمومی بانک مرکزی، مراسم اختتامیه بیست وسومین همایش سیاست های پولی و ارزی با حضور دبیرکل و معاون اداری- مالی بانک مرکزی ، مدیران عامل بانک ها و صاحب نظران حوزه پولی و بانکی با معرفی و تقدیر از چهره های ماندگار بانکی و بانک های برتر برگزار شد. و دبیرخانه این  همایش  از دو چهره ماندگار بانکی در عرصه «اندیشه» و «عمل » با اهدای لوح و تندیس تقدیر و بانکهای برتر در مسابقات این همایش را معرفی کرد.

مرد عرصه اندیشه بانکداری اسلامی
هیئت داوران بیست و سومین همایش سیاست های  پولی و ارزی به پاس خدمات ارزنده دکتر عباس میرآخور در عرصه اندیشه بانکداری  اسلامی با اهدا تندیس و لوح، از ایشان تقدیر به عمل آورد.

در کارنامه «دکترعباس میرآخور»؛سوابق درخشان و خدمات ارزنده ای از جمله  پژوهشگر صندوق بین المللی پول ،معاون اول صندوق بین المللی پول ، استاد مؤسسه INCEIF مالزی و تالیف کتابهای متعدد در حوزه بانکداری اسلامی به چشم می خورد.

مرد عرصه عمل بانکداری اسلامی
«ولی الله سیف» دارای دکترای تخصصی حسابداری و امور مالی است و از با سابقه ترین مدیران بانکی کشور به شمارمی رود.
او بیش از 20 سال مدیریت عاملی بانک های دولتی همچون ملت، صادرات، سپه و ملی را بر عهده داشته است و هم اکنون مدیر عامل و عضو هیئت مدیره بانک کارآفرین است.

بر این اساس هیئت داوران همایش سیاست های پولی و ارزی وی را به عنوان مرد عمل در عرصه بانکداری اسلامی معرفی و از ایشان تقدیر به عمل آورد.

اعلام برترین های مسابقات برگزار شده همایش
مسابقه بهترین طرح شناسایی و گروه بندی مشتریان شرکتی در میان بانک‌های کشور با هدف ارزیابی دانش و توان بانک‌ها در مواجهه با مشتریان بزرگ صنعتی و تقویت پیوند میان دو بازار پول و سرمایه برگزار گردید.

از میان 30 بانک موجود، تعداد 6 بانک طرح های خود را برای حضور در مسابقه ارائه نمودند که هیئت داوران پس از بررسی طرح های ارسالی و ارزیابی میزان تطابق آنها با شرایط مسابقه، ضمن تقدیر و تشکر از بانکهای شرکت کننده و مشاهده سطح فراتر از انتظار مطالعات انجام شده در این خصوص در نظام بانکی کشور، نتایج را بدین شرح اعلام نمود:

بهترین طرح شناسایی و گروه بندی مشتریان شرکتی در میان بانک‌های کشور
• رتبه اول: بانک توسعه صادرات
• رتبه دوم: بانک اقتصاد نوین
• رتبه سوم: بانک سپه

مسابقه شبیه‌سازی دادگاه
نخستین دوره مسابقات شبیه سازی دادگاه که در زمینه تقلب در اعتبارات اسنادی برگزار شد،نشان داد در زمینه حقوق حاکم بر اعتبارات اسنادی، علی رغم پیشرفت ها و تحولاتی که اخیراً صورت گرفته است، کاستی هایی در نظام حقوقی و مقرراتی کشور وجود دارد و بانک مرکزی به عنوان مقام قانون گذار شبکه بانکی باید نسبت به رفع آنها اقدام عاجل به عمل آورد.
هیئت دوران در میان گروه هایی که از دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی در دوره نخست مسابقات شبیه سازی دادگاه شرکت نمودند، نتایج گروه های برتر را به شرح ذیل اعلام نمود:
•  رتبه اول: دانشگاه شهید بهشتی
•  رتبه دوم: بانک اقتصاد نوین
•  رتبه سوم: بانک سپه
•  رتبه چهارم: دانشگاه علوم قضایی

پژوهشکده پولی و بانکی بانک مرکزی جمهوری اسلامی همزمان با بیست و سومین همایش سالانه سیاست‌های پولی و ارزی تصمیم به برگزاری مسابقه‌ای با عنوان: «انطباق با شریعت در بانکداری بدون ربا: ارزیابی و تحلیل تجارب بانک‌های کشور» گرفت. هدف از این کار جمع‌آوری تجارب بانک‌های مختلف در حوزه اجرای بانکداری بدون ربا، تحلیل آن‌ها و انتخاب بهترین تجارب جهت تشویق  صاحبان بهترین ایده ها است.

  در این راستا، طی نامه‌ای از بانک‌های کشور خواسته شد تا با تکمیل فرم‌مربوط در این مسابقه شرکت نمایند. فرم مذکور در قالب پرسشنامه تنظیم شده و درجه انطباق فعالیت‌های رایج بانکی با بانکداری بدون ربا را، با تاکید بر 10 محور اصلی مورد ارزیابی قرار می‌داد. پس از وصول فرم‌ها از بانک‌ها، کمیته داوران متشکل از ده نفر از کارشناسان و صاحب‌نظران علمی و اجرایی نظام بانکی، مستندات و گزارشات واصله را ارزیابی و بانک‌های برتر را در چهار محور معرفی نمود:

محور اول: قراردادهای بانکی و میزان انطباق آن‌ها با فقه اسلامی:
یکی از اقدامات مهم در زمینه تأمین انطباق با شریعت در عملکرد بانک‌ها و مؤسسات مالی و اعتباری، سازگاری قراردادها (در بخش جذب سپرده‌ها و ارائه تسهیلات) با فقه و حقوق اسلامی می‌باشد. در این محوررده بندی بانکها به شرح زیر است:
• رتبه اول: بانک ملی ایران
• رتبه دوم: بانک مسکن
• رتبه سوم مشترکاً: بانک تجارت و بانک کشاورزی

محور دوم: آموزش بانکداری اسلامی:
بدون تردید یکی از موارد مهمی که زمینه انطباق با شریعت در عملکرد بانک‌ها و مؤسسات مالی را فراهم می‌آورد، آموزش صحیح موارد مرتبط با بانکداری اسلامی (مانند: قوانین و اصول بانکداری اسلامی، ماهیت عقود مختلف، حقوق و تکالیف بانک و مشتریان در عقود و غیره) می‌باشد. در این محور رده بندی بانکها به شرح ذیل اعلام شد:
رتبه اول: بانک انصار
رتبه دوم: بانک مسکن
رتبه سوم: بانک ملی ایران

محور سوم: تحقیق و توسعه در حوزه بانکداری اسلامی:
با توجه به اینکه بسیاری از مباحث در حوزه بانکداری اسلامی اندیشه های جدیدی به شمار می آیند ، اجرای صحیح این نوع از بانکداری نیازمند انجام تحقیقات و پژوهش‌های لازم در بانک یا مؤسسه مالی می‌باشد. انجام این تحقیقات پیش‌نیاز ارتقای سطح انطباق فعالیت‌های بانک یا موسسه اعتباری با شریعت به شمار می آید. در این محور رده بندی بانک ها به شرح زیر می باشد:
• رتبه اول: بانک کشاورزی
• رتبه دوم: بانک تجارت
• رتبه سوم: بانک رفاه

محور چهارم: رعایت معیارهای اخلاق حرفه‌ای در فعالیت‌های بانکی:
توجه به مباحث اخلاق حرفه‌ای در بانک یا مؤسسه مالی، از دیگر مواردی است که بر انطباق فعالیت‌ها با شریعت اثرگذار بوده و منجر می‌شود وجهه بانک یا مؤسسه در نزد عموم مردم به عنوان یک بانک اسلامی تقویت گردد. در این محور رده بندی بانک ها به شرح زیر می باشد:
• رتبه اول: بانک کارآفرین
• رتبه دوم: بانک صنعت و معدن
• رتبه سوم: بانک تجارت

همایش سیاست های پولی و ارزی با عنوان «ثبات اقتصادی و حمایت از تولید» با حضور دکترمحمود بهمنی ،رییس کل بانک مرکزی‌، سید شمس‌الدین حسینی، وزیر امور اقتصادی و دارایی و دیگر اساتید این حوزه و مدیران عامل بانک‌های کشور طی روزهای 5 و 6 خردادماه در سالن همایش‌های صدا‌وسیما برگزار شد.

لینک کوتاهلینک کپی شد!
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

10  ×  1  =