مخاطرات وابستگی وصول مطالبات بیمه‌ای به رونق بورس

چند نگاه متفاوت به وصول مطالبات بیمه‌گران از سایپا در قالب سهام

برخی معتقدند در شرایط فعلی که اقتصاد کشور تحت تاثیر قرار گرفته وصول مطالبات به هر نحو دارای اهمیت زیادی است منوط به حفظ ارزش قدرت خرید(ارزش زمانی پول). به زعم گروه دیگری از کارشناسان مالی، فروش با اين روش غلط است چرا که جريان اين پرتفوی‌ها در صورت اينكه در كل شركت اهميت ريالي زياد داشته باشد و به هر ترتيب متوقف گردد يعني بیمه‌گر در آینده‌ای نزدیک توانایی ایفاء تعهدات را نخواهد داشت.اگر به هر ترتيب جريان فعلي بورس متوقف و يا كم بازده شود آیا شرکت‌های بیمه‌ای که در قالب سهام مطالبات را دریافت کردند فكري براي تامين نقدينگي براي پرداخت تعهدات اعم از خسارت، عوارض قانوني، ارزش افزوده و ماليات دارند يا خير؟ به عبارتی این‌ها حق بيمه سنواتی و معوق هستند كه الان تعيين تكليف شده‌اند؟

به گزارش پایگاه خبری بانکداری الکترونیک، به نقل از ریسک نیوز، به تازگی دو شرکت بیمه خبر دادند که در قالب دریافت سهام از خودروسازها مطالبات خود را وصول کرده‌اند، این شرکت‌های بیمه در گزارشات خود تاکید کرده‌اند که سهام با ارزشی را دریافت داشته‌اند.

بررسی‌ها و واکاوی این عملیات نشان می‌دهد، در میان مدیران و کارشناسان مالی صنعت بیمه نظرات مختلفی در این زمینه وجود دارد.

برخی معتقدند در شرایط فعلی که اقتصاد کشور تحت تاثیر قرار گرفته وصول مطالبات به هر نحو دارای اهمیت زیادی است منوط به حفظ ارزش قدرت خرید(ارزش زمانی پول ، البته در قرارداد برخی شرکت‌های بیمه با خودروسازان جرایم تاخیری هم در نظر گرفته شده است.

به زعم این کارشناسان، این مطالبات برای حق بیمه‌هایی است که منقضی شده‌اند و بعضا خسارت آنها به اشخاص دیگری پرداخت شده است؛ به هر صورت الان شرایط بازار بورس پر رونق است و فرصت مناسبی برای رشدو سودآوری شرکت‌های بیمه است و این شیوه نیز می‌تواند یک راهکار جایگزین باشد؛ اما قطعا ساز و کار باید به گونه‌ای برنامه‌ریزی شود که قدرت خرید مطالبات گذشته متناسب با امروز باشد.

اما در مقابل بسیاری دیگر از کارشناسان نگاه موشکافانه‌تری به این امر داشته‌اند و با اشاره به برخی زوایای وصول مطالبات در قالب سهام، پاره‌ای انتقادات را بدین شیوه وارد آورده‌اند.

به زعم این مدیران مالی، روش مذکور به منزله عدم رعايت قوانين اوليه بيمه است كه تصريح داشته در ازاي فروش بيمه بايد حق بيمه دريافت كرد به عبارتی به جاي اينكه حق بيمه وصول و تعهدات ايفاء و بعد سرمايه گذاري شود، شبه نقد دریافت می شود.

در این راستا اگر به هر ترتيب جريان فعلي بورس متوقف و يا كم بازده شود آیا شرکت‌های بیمه‌ای که در قالب سهام مطالبات را دریافت کردند فكري براي تامين نقدينگي براي پرداخت تعهدات اعم از خسارت، عوارض قانوني، ارزش افزوده و ماليات دارند يا خير؟ به عبارتی این‌ها حق بيمه سنواتي و معوق هستند كه الان تعيين تكليف شده‌اند.

آیا فرصت از دست رفته و ارزش پول را هم به عنوان جريمه تاخير از خودروسازها وصول كرده‌اند و هزينه‌هاي مرتبط اعم از كارمزد را هم لحاظ نموده‌اند؟

به زعم این گروه از کارشناسان فروش با اين روش غلط است چرا که جريان اين پرتفوی‌ها در صورت اينكه در كل شركت اهميت ريالي زياد داشته باشد و به هر ترتيب متوقف گردد يعني بیمه گر در آینده‌ای نزدیک توانایی ایفاء تعهدات را نخواهد داشت.

به باور این کارشناسان سوال اساسی این است که بهاي تمام شده اين قراردادها با ضريب خسارت بالايي كه دارد چقدر است و چه منافعي براي شركت دارد؟

سوال كليدي دیگر اين است بهاي تمام شده اين قراردادها و سود اين قراردها چقدر است و هزينه‌هاي آن و درآمدشان چه موقع شناسايي مي‌شود؟

به گفته این مدیران مالی، معمولا درآمدش در دوره فروش و تصدي مديران فعلی است و هزينه‌هایش زماني است كه مسئوليت‌ها جابجا شده است به نظر می‌رسد، اطلاعات غلط و نا آشنا و بي اهميت هيات مديره‌ها به حفظ جريان‌های نقدی مهمترين مسئله است كه باعث بروز چنين قراردادهايی می شود.

لینک کوتاهلینک کپی شد!
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

  +  30  =  31