پیش بینی بورس ۹ فروردین ۱۴۰۲

بورس چهارمین روز متوالی رشد خود را گذراند تا در یک قدمی سقف تاریخی خود قرار گیرد. بنابراین بازار سرمایه کانون توجه سرمایه‌گذاران و معامله‌گران بازار‌ها قرار گرفته است.

به گزارش پایگاه خبری بانکداری الکترونیک به نقل از اقتصاد۲۴ بورس تهران در جریان معاملات سه شنبه از ابتدا با تقاضای خوبی در تمام صنایع رو به رو شد و این تقاضا در صنایع کوچک‌تر قدرتمندتر بود و بعضا سهام کوچک‌تر بازار در محدوده صف خرید معامله می‌شدند.

اما در اواسط بازار، سهام بزرگتر بازار با افزایش فشار عرضه همراه شدند و این فشار موجب شد تا شاخص کل در نهایت با رشد ۰.۷۵ درصدی رو به رو شود و به سطح دو میلیون و ۴۴ هزار واحدی برسد.

شاخص کل هم وزن، اما روند بسیار بهتری از شاخص کل داشت و سهام کوچک‌تر بازار کاملا مورد توجه سرمایه گذاران بودند و در نهایت این شاخص با رشد ۱.۹۶ درصدی به سطح ۶۱۰ هزار واحدی رسید.

چشم انداز بازار سهام

کارشناس بازار سرمایه با تاکید بر اینکه دلار بازدهی بیشتری نسبت به بازار سرمایه ثبت کرده، گفت: البته چشم‌انداز سال ۱۴۰۲ اینگونه نخواهد بود و اگر در کشور شاهد کاهش تنش‌های سیاسی باشیم، با تثبیت نرخ دلار در این محدوده‌ها بازار سرمایه نسبت به بازار‌های موازی وضعیت بهتری خواهد داشت.

محمد غفوری با اشاره به اینکه سهم‌ها به سه مدل تحلیل می‌شوند، افزود: این سه مدل شامل تولید-فروش، دارایی محوری و قیمت پایین است. شرکت‌های دلاری محور در شرایط رشد دلار از لحاظ تولید و فروش وضعیت صعودی دارند. اگر قیمت میانگین دلار موثر بازار سرمایه را حدود ۲۷ هزار تومان در سال ۱۴۰۱ در نظر بگیریم و اگر چشم‌انداز قیمت دلار موثرامسال حدود ۳۵ تا ۴۰ هزار تومان باشد، شاهد ۴۰ درصد رشد قیمت در بازار سرمایه خواهیم بود. این مساله می‌تواند محرک خوبی باشد. چراکه در بازار سرمایه اصولاً سرمایه‌گذاران آینده بازار را خریداری می‌کنند.

این کارشناس بازار سرمایه افزود: شرکت‌ها در سال گذشته از لحاظ تولید-فروش شرایط خوبی را تجربه کردند. خیلی از سهم‌ها به صورت مقداری رشد خوبی داشتند و خیلی از صنایع با وجود تحریم و نداشتن تکنولوژی جدید، قیمت و نرخ صعودی را تجربه کردند. صنایع سیمان، فولاد و پتروشیمی‌ها که از قیمت‌گذاری دستوری خارج هستند، در بورس کالا محصولاتشان را به قیمت روز فروختند و این مساله باعث رشد صنایع شد. این چشم‌انداز می‌تواند چشم‌نداز خوبی برای بازار سرمایه ایجاد کند. البته در صورتی‌که سیاستگذار نیز حمایت کند تا نقدینگی به بازار سرمایه نیز هدایت شود.

غفوری با اشاره به نقش سیاست‌های دولت به ویژه مصوبه ده بندی آن درباره بازار سرمایه تاکید کرد: آبان ماه بود که دولت یک مصوبه ده بندی برای بازار سرمایه تصویب کرد. در آن زمان بازار سرمایه در کف تاریخی خود قرار داشت. این مصوبه برای بازار بورس پالس مثبتی بود، اما دلیل بر این نمی‌شد که حمایت خوبی هم باشد. خیلی از قیمت‌ها در کف تاریخی خود قرار داشتند. اوراق اختیار فروش تبعی به عنوان یکی از ابزار‌های مشتقه بازار سرمایه برای کاهش ریسک سرمایه‌گذاری باعث شد که خیلی از سهم‌ها نسبت به کف خود بین ۵۰ تا ۱۰۰ درصد بالاتر بیایند. آن زمان یک پالس مثبت ایجاد شد، اما عملاً نتوانست بازار را تکان دهد.

لینک کوتاهلینک کپی شد!
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

  ×  9  =  27