درباره الی بهترین شد /حواشی جشن خانه سینما

فیلم درباره الی به کارگردانی اصغر فرهادی در چهاردهمین جشن خانه سینمای ایران 6 جایزه را به خود اختصاص داد و به عنوان برترین فیلم انتخاب شد.

به گزارش پایگاه خبری بانکداری الکترونیک برترین‌های سینمای ایران  در دوسال گذشته از نگاه داوران صنوف سینمایی در مراسم چهاردهمین جشن بزرگ سینمای ایران معرفی شدند و دو فیلم «درباره الی…» و «ملک سلیمان» به ترتیب با 6 و 4 تندیس  بیشترین جوایز را به خود اختصاص دادند.

 مراسم  پس از قرائت قرآن مجید و پخش سرود جمهوری اسلامی ایران با اجرای زوج فرهاد آئیش و مائده طهماسبی آغاز شد. در حین اجرای برنامه هم  مهران رجبی  در قالبی طنز گونه بخشی از مشکلات صنفی خانه سینما را مطرح می‌‌کرد.

 در این مراسم که کارگردانی آن را  بیژن میرباقری برعهده داشت  برگزیدگان جشن چهاردهم سینمای ایران را به ترتیب زیر اعلام شدند:
 
دیپلم افتخار بهترین فیلم اول: مجید برزگر برای فیلم «فصل باران‌های موسمی»
تندیس بهترین عکس: مهدی دلخواسته برای فیلم «یک گزارش واقعی»
تندیس بهترین صداگذاری: محسن روشن برای فیلم «کودک و فرشته»
تندیس بهترین صدابرداری: محمود سماک‌باشی برای فیلم «وقتی همه خوابیم»
تندیس بهترین جلوه‌های ویژه: محسن روزبهانی برای فیلم «شب واقعه»
تندیس بهترین جلوه‌های بصری: لئولو برای فیلم‌ «ملک سلیمان» (حسن بشکوفه تندیس را دریافت کرد)
تندیس بهترین چهره‌پردازی: سودابه خسروی برای فیلم «شبانه روز»
تندیس بهترین طراحی لباس: عبدالحمید قدیریان برای فیلم «ملک سلیمان»
تندیس بهترین طراحی صحنه: عبدالحمید قدیریان برای فیلم «ملک سلیمان»
تندیس بهترین موسیقی متن: محمدرضا علیقلی برای فیلم «عصر روز دهم»
تندیس بهترین تدوین: هایده صفی‌یاری برای فیلم «درباره الی…»
تندیس بهترین مدیر فیلمبرداری: حمید خضوئی‌ابیانه برای فیلم «ملک سلیمان»
تندیس بهترین بازیگر نقش مکمل مرد: صابر ابر برای فیلم «درباره الی…»
تندیس بهترین بازیگر نقش مکمل زن: مریلا زارعی برای فیلم «درباره الی…»
تندیس بهترین بازیگر مرد نقش اول: شهاب حسینی برای دو فیلم «درباره الی…» و «پرسه در مه»
تندیس بهترین بازیگر زن نقش اول: نگار جواهریان برای فیلم «طلا و مس»
تندیس بهترین فیلمنامه: جلیل سامان برای فیلم «وقت بودن» (زندگی)
تندیس بهترین کارگردانی: اصغر فرهادی برای فیلم «درباره الی…»
تندیس بهترین فیلم: «درباره الی» به محمودرضوی و اصغر فرهادی

هوشنگ گلمکانی، حامد بهداد، عزیز ساعتی، مرتضی رزاق‌کریمی، محمدرضا دلپاک، ترانه علیدوستی، نظام‌الدین کیانی، ناصر ممدوح، بابک حمیدیان، مسعود بهنام، جهانگیر کوثری، عبدالله اسکندری، لاله اسکندری، جمشید گرگین، پروین صفری، امیر اثباتی، علیرضا خمسه، محمد سریر، صدیق تعریف، محمدرضا مؤئینی، سروش صحت، رضا میرکریمی، محمدرضا سکوت، آتیلا پسیانی، سیدغلامرضا موسوی، امیرشهاب رضویان، فرشته طائرپور، نگار جواهریان، سیدجمال ساداتیان، ‌اصغر فرهادی، همایون اسعدیان، باران کوثری، رسول صدرعاملی، حسین ترابی، رخشان بنی‌اعتماد، سیروس الوند، عزیز‌الله حمیدنژاد و محمدمهدی عسگرپور از جمله سینماگرانی بودند که با حضور بر روی صحنه جوایز بخش‌های مختلف را اهدا کردند.

حواشی خواندنی جشن خانه سینما

اظهارات اصغر فرهادی، سخنان جهانگیر کوثری درباره فرهاد توحیدی، مسئله امنیت شغلی سینماگران و دیگر اتفاقات روی صحنه و بیرون سالن، حواشی چهاردهمین جشن سینمای ایران بودند.

به گزارش خبرآنلاین، چهاردهمین جشن سینمای ایران با وقفه ای یکساله امسال به صورت رقابتی برگزار شد و به این بهانه جمع گسترده ای از سینماگران پنج شنبه شب 25 شهریور در سالن همایش های برج میلاد گرد هم آمدند. این گردهمایی فرصتی بود تا هم سینماگران از دغدغه های خود بگویند و هم مسئله ناتمام مانده امنیت شغلی آنان یادآوری شود.

برخی از اتفاقاتی که در حاشیه جشن چهاردهم رخ داد به این شرح است:

-اظهارات غیرمنتظره جهانگیر کوثری درباره فرهاد توحیدی دبیر جشن تعجب حاضران را برانگیخت. این تهیه کننده که برای اعطای تندیس بهترین جلوه های ویژه بصری روی سن رفته بود، در بخشی از سخنان کوتاه خود گفت: «نمی دانم چرا مسئولان جشن برای دبیری، دبیری این قدی گذاشتند؟» این سخنان از سوی اغلب سینماگرانی که روی صحنه حاضر شدند پاسخ داده شد اما جواب نهایی از سوی حاضران پرتعداد سالن بود که بعد از دعوت محمدمهدی عسگرپور از توحیدی برای حضور روی سن، این فیلمنامه نویس را ایستاده تشویق کردند.

-اصغر فرهادی که در میان تشویق پرشور حاضران برای دریافت تندیس بهترین کارگردانی روی سن آمده بود از سینماگرانی یاد کرد که مدتی است به دلیل نبود شرایط مناسب از فضای سینما دور شده اند و در این میان از بهرام بیضایی و امیر نادری نام برد. این سخنان فرهادی تشویق حاضران را چندین برابر کرد.

-پخش تصویر مسعود ده نمکی و محمدرضا شریفی نیا که کنار یکدیگر نشسته بودند با اعتراض گروهی از حاضران در سالن روبرو شد.

-«من عضو خانه سینما هستم» این جمله ای بود که اغلب افراد بعد از حضور پشت تریبون آن را بیان می کردند تا تاکیدی روی اهمیت و جایگاه خانه سینما صورت بگیرد.

-حضور فرهاد آئیش و مائده طهماسبی به عنوان مجریان چهاردهمین جشن سینمای ایران، فضای این دوره از جشن را نسبت به سال هایی که مجریان رادیویی و تلویزیونی و یا افراد غیرسینمایی مسئولیت اجرای برنامه را برعهده داشتند متفاوت کرد.

-قطعات نمایش کوتاهی که با حضور مهران رجبی در نقش های کارگر شهرداری، فروشنده سی دی های قاچاق و … اجرا شد علاوه بر جذابیت های نمایشی برخی از مشکلات موجود در سینما و به خصوص نبود امنیت شغلی را برای هنرمندان به خاطر آورد.

-پخش به موقع و درست تمامی کلیپ ها و شکل کلیپ گونه معرفی نامزدها هیچ گاه اشکالات فنی موجود در سال های گذشته را به خاطر حاضران نیاورد.

-ترانه علیدوستی که برای اعطای جایزه بهترین صدابرداری روی صحنه حاضر شده بود از مسئولان برگزاری جشن سینمای ایران خواست تا در دوره هایی که اعضای صنف نامزد دریافت جایزه نیستند آنان را برای حضور در این جشن دعوت کنند.

-محمدمهدی عسگرپور در بخشی از سخنان خود به گردهمایی لغو شده سینماگران برای امنیت شغلی اشاره کرد و یادآور شد در شرایط کنونی راه اندازی جشن با اتحاد اعضای صنوف محقق شد.

لینک کوتاهلینک کپی شد!
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

  −  2  =  1