تلاش های غیر حرفه ای مسئولان بانک مجازی آرین برای گرفتن مجوز فعالیت

استفاده ابزاری و غیر شفاف از رسانه

پس از آنکه بانک مرکزی در دادن مجوز فعالیت به بانک در حال تاسیس مجازی آرین موضع سکوت اختیار کرد و در مواقعی نیز نشان داد که چندان تمایلی به صدور چنین مجوزی ندارد مسئولان این بانک اخیرا اقدامات رسانه ای را برای احقاق حقوق خود در دستور کار قرار داده اند که تا حد زیادی غیر حرفه ای است.

به گزارش پایگاه خبری بانکداری الکترونیک طی چند روز اخیر سه خبر  درباره تاسیس بانک آرین در برخی سایتها منتشر شد که نشان می داده سهامدران و مسئولان بانک آرین برای اخذ مجوز فعالیت از مقام ناظر سناریوی رسانه ای را در دستور کار قرار داده اند که به نظر نمی رسد با موفقیت همراه باشد.

سناریو با بهمنی کلید خورد

اولین خبر در روز 7 اسفند از زبان زعفرانی مدیرعامل این بانک نقل شد که گفته بود:«رییس کل بانک مرکزی در حاشیه همایش بانکداری الکترونیکی اعلام کرد که حدود سه هزار سهامدار بانک آرین، نگرانی نداشته باشند و مطمئن باشند به زودی مجوز فعالیت بانک الکترونیکی آرین صادر خواهد شد.»

انتشار خبرهای مرتبط بعدی اما نشان داد که نه زعفرانی و نه سهامداران به گفته بهمنی چندان دل نبسته اند. در نتیجه خبر دوم یک هفته بعد یعنی در 13 اسفند منتشر شد مبنی بر اینکه سهامداران آرین  خواستار صدور مجوز بانک شدند. در این خبر عنوان شده بود  «اگرچه رئیس کل بانک مرکزی از بررسی درخواست تأسیس بانک‌های جدید خبر داده و گفته از این پس تمامی مجوزهای ارائه شده، از سوی این بانک مورد بررسی قرار می‌گیرد، خبر خوبی می تواند باشد برای سرعت بخشیدن به درخواست های جدیدی که به تازگی پرونده آنها تکمیل شده، اما نباید فراموش کرد که هنوز پرونده هایی هستند که یکسال( بانک آرین) منتظر امضاء و مهر شورای پول و اعتبار برای تبدیل شدن به بانک هستند.» سپس با اشاره به گفته یکی از نمایندگان مجلس که در آستانه انتخابات ادعای بدون سندی را مطرح کرده بود بار دیگر از بانک مرکزی خواستند تا به این بانک مجوز فعالیت صادر کند.

در ادامه این خبر آمده است:«بسیاری از طرف بانک الکترونیکی آرین با تماس و اظهارنظرهای متفاوت در زیر خبر مذکور (گفته های کواکبیان)از نگرانی های بوجود آمده در میان سهامداران خبر دادند و خواهان رسیدگی شورای پول و اعتبار و بانک مرکزی به مشکلات پیش آمده در تعلل صدور مجوز بانک شدند.

بانک آرین به عنوان اولین و بزرگترین بانک الکترونیکی کشور در شرایطی از 30 فروردین ماه تا یازدهم آذر ماه امسال شاهد نقل و انتقال سهام خود از سوی معامله گران در فرابورس بوده که بازدهی هر سهم آن در این مدت با احتساب ارزش حق تقدم سهام به کمتر از 5 درصد رسیده و قیمت بازاری این سهم را از 1817 ریال در بالاترین مقدار طی 18 اردیبهشت ماه به 1215 ریال تا یک روز قبل از توقف نماد معاملاتی "آرین" کاهش داده است.

با این همه بانک الکترونیکی آرین با وجود اخذ مجوز اولیه برای انجام پذیره نویسی عمومی سهام در فرابورس و به پایان بردن فرایند آن، هنوز عملیات پولی و بانکی این بانک به رغم سپری شدن حدود یکسال از صدور مجوز اولیه، به طور رسمی از سر گرفته نشده و معلوم نیست بانک مرکزی چه زمانی مجوز فعالیت این بانک را صادر خواهد کرد؟»

در انتهای خبز نیز امده است:«گفتنی است تلاش هایی از سوی مدیریت این دو بنگاه مالی برای انعکاس اعتراض ها و شکایت سهامداران آغاز شده است تا جایی که برخی از مسئولان بانک مرکزی این وعده را داده اند که به زودی مجوزهایی صادر خواهد شد.»

خبر سوم از راه رسید

هنوز جوهر خبر دوم خشک نشده است که امروز خبر سوم در رسانه ها از قول یک مقام بورسی نقل شد:«مجوز فعالیت بانک الکترونیکی آرین  فقط یک امضاء کم دارد.»

در این خبر که منبع اصلی خبر بازهم مشخص نیست میخوانیم:«در حالیکه رئیس کل بانک مرکزی از راه اندازی اولین بانک مجازی ایران در آینده ای نزدیک خبر داده بود،خبرنگار ما به سراغ بالاترین مقام فرابورس رفت تا درباره بانک مجازی آرین، و نا مشخص بودن سرنوشت 3000 سرمایه گذار این بانک جویا شود. »

مصطفی امید قائمی، مدیر عامل فرابورس در گفت و گویی (مشخص نیست گفتگو با کدام رسانه است)افزود: بانک آرین با سرمایه ای معادل 70 میلیارد تومان در فرابورس اقدامات پذیرش خود را انجام داد وپس از ثبت بانک در اداره ثبت شرکت ها سرمایه خود را به 200 میلیارد تومان از طریق عرضه سهام در فرابورس افزایش داد.

وی ادامه داد: موضوع افزایش سرمایه بانک آرین در حالی انجام شد که بانک مرکزی اجازه فعالیت بانک الکترونیکی آرین را به افزایش سرمایه به 200 میلیارد تومان منوط کرده بود، ولی بانک مرکزی مجوزی تا کنون برای فعالیت این بانک صادر نکرده و به همین دلیل بانک الکترونیکی آرین در وضعیت نا مشخصی قرار گرفته است.

قائمی با بیان این مطلب که بانک آرین یک شرکت ثبت شده با سرمایه تماماً پرداخت شده و هیات مدیره کامل است تصریح کرد: تنها اقدامات صدور مجوز فعالیت مقداری طولانی شده است.

وی درباره اقدامات فرابورس برای بانک آرین نیز گفت: ما با بانک مرکزی درباره بانک آرین و دیگر بانک هایی که در فرابورس حضور دارند اما عملیاتی نشده اند رایزنی هایی انجام داده ایم اما قدم اصلی را بانک ها و بانک مرکزی باید بردارند .
مدیرعامل فرا بورس درباره دلیل توقف نماد بانک آرین اظهار کرد: بانک آرین با ارائه اطلاعات خود به فرا بورس می تواند نماد خود را که در چهار ماه اخیر مسدود بوده است باز نماید.

سهامداران هم ظاهر شدند
در ادامه خبر می خوانیم:«در حالی سرنوشت اولین بانک مجازی ایران در وضعیتی نا مشخص قرار گرفته است که از راه اندازی اولین بانک مجازی جهان بیش از 17 سال ودر آسیا نیز بیش از 12 سال می گذرد.

ازمزایای بانکداری مجازی یا بانک های تمام الکترونیک، امکان استفاده  مشتری در هر زمان حتی در روز های تعطیل ، قابل دسترس بودن در تمام نقاط دنیا،انجام عملیات بانکی با سرعت بالا، وجود امنیت لازم در اجرای عملیات بانکی و دیگر مزایایی است که می توان با راه اندازی بانکداری مجازی از این مزایا بهرمند شد.

در این خصوص شهریار هاشمی طباطبایی، سهامدار حقیقی بانک آرین نیز گفت: با توجه به اینکه مجوز اولیه از سوی بانک مرکزی صادر شد و بسیاری از فعالان  بازار بورس با اعتماد به این مجوز به خرید سهام بانک الکترونیکی آرین پرداختند اما صدور مجوز فعالیت آن از سوی بانک مرکزی هنوز در حاله ای از ابهام قرار دارد.

وی درباره تاخیر در صدور مجوز راه اندازی رسمی بانک آرین از سوی بانک مرکزی گفت: متضرر اصلی این تاخیر سهامدارانی هستند که علاوه بر موسسین با اعتماد به مجوز اولیه بانک مرکزی اقدام به خرید سهام این بانک کرده اند. بسیاری از سهامداران  خرد به دلیل نامعلوم بودن وضعیت این بانک مقروض شده اند و این عدم شروع فعالیت تنها به ضرر سرمایه گذاران است.

هاشمی با بیان اینکه هیات مدیره بانک آرین اظهار می کنند که با سرمایه گذاری کلان در ایجاد زیر ساختها و تهیه نرم افزارها تنها در انتظار صدور مجوز فعالیت از سوی بانک مرکزی هستند افزود: بانک الکترونیکی آرین از جمله بانک هایی است که در سود آوری آن شکی وجود ندارد و حتی این بانک بودجه سه سال آینده خود را نیز تدوین کرده و بر همین اساس سود حداقل 21 تومان به ازای هر سهم را پیش بینی نموده است و این پتانسیل را دارد که بتواند از بسیاری از بانک های دیگر سود آور تر باشد.

وی متذکر شد: امید است با توجه به قول مساعد رئیس کل بانک مرکزی مبنی بر عملیاتی شدن این بانک در آینده ای نزدیک، اعتماد سلب شده به سهامداران و فضای بانکی کشور باز گردد.

 

لینک کوتاهلینک کپی شد!
ممکن است شما دوست داشته باشید
بدون نظر
  1. شهروند می گوید

    بانك مركزي باتعلل در صدور انواع مجوزها براي فعالين اقتصادي، زمينه ي اقدامات غير حرفه اي- فسادمالي و يا رانت و يادخالت نابجاي مسولان ساير نهادها را فراهم نموده است. اي كاش بانك مركزي با سياست مشخص و شفاف براي ورود فعالان حوزه و كمك به اقتصاد كشور همكاريهاي لازم را انجام دهد و سپس با نظارت قوي و اقتدار جلوي هرگونه فعاليتهاي غير قانوني بايستد .

ارسال یک پاسخ

5  +  4  =