نسخه مهار نوسانات دلار

ارزش دلار به عنوان ارز شاخص بازار در سه هفته اخیر با 6/8 درصد رشد روبه‌رو شد. کارشناسان رشد نرخ تورم، تقویت نشدن مبادی ارزی و انتظارات تورمی حاصل از اجرای فاز دوم هدفمندی را سه عامل ایجاد نوسان اخیر عنوان می‌کنند؛ عواملی که موجب شد با همراهی تحرکات سفته‌بازانه، روند بازار از حالت خطی به شکل سینوسی تغییر یابد.

به گزارش پایگاه خبری بانکداری الکترونیک،از دنیای اقتصاد  ارزش دلار به عنوان ارز شاخص بازار در سه هفته اخیر با 6/8 درصد رشد روبه‌رو شد. کارشناسان رشد نرخ تورم، تقویت نشدن مبادی ارزی و انتظارات تورمی حاصل از اجرای فاز دوم هدفمندی را سه عامل ایجاد نوسان اخیر عنوان می‌کنند؛ عواملی که موجب شد با همراهی تحرکات سفته‌بازانه، روند بازار از حالت خطی به شکل سینوسی تغییر یابد. با شکل‌گیری چنین حالتی در بازار، سفته‌بازان در برابر افت نرخ ارز به زیر 3هزارو300تومان نوعی مقاومت قیمتی ایجاد کردند؛ اما با وجود افزایش دامنه نوسان، پیش‌بینی فعالان و کارشناسان حکایت از آن دارد که این وضعیت، موقتی است. خبر ورود ارز حاصل از صادرات محصولات پتروشیمی به ارزش 2/1 میلیارد دلار در ماه به بازار بر قوت این پیش‌بینی افزوده است. اما کارشناسان این علامت مثبت را برای ثبات بخشی به بازار را ناکافی می‌دانند. نسخه پیشنهادی برای مهار نوسان بر اولویت ثبات بازار در کوتاه‌مدت و تعدیل نرخ در میان‌مدت استوار است. مدیریت نرخ تورم در کنار رصد وضعیت رکود دو راهبرد دیگری است که به سیاستگذار توصیه می‌شود. به اعتقاد کارشناسان با توجه به آنکه پیش‌بینی می‌شود در سال‌جاری اقتصاد ایران از رکود خارج شود، باید طرف عرضه متناسب با تقاضا متنوع شود. از نگاه کارشناسی، مدیریت نرخ تورم همزمان با رونق بخشی اقتصاد نیز می‌تواند به‌عنوان مانعی در برابر تشدید نوسان عمل کند.

کارشناسان با هدف مهار نوسان ارزی پیشنهاد کردند
تعیین وضعیت عبور

گروه بازار پول – گزارش‌ها نشان می‌دهد که نرخ ارز در یک ماه اخیر روند صعودی طی کرده است. کارشناسان و تحلیلگران بازار معتقدند «تورم بالا و عدم تناسب آن با نرخ ارز»، «نبود گشایش ارزی جدید» و «هدفمندی یارانه‌ها در فاز دوم» از جمله دلایلی بوده که نرخ ارز آزاد را در این مدت تحت‌تاثیر خود قرار داده است.
 این کارشناسان با تحلیل وضع موجود، «کنترل نوسانات» و «ایجاد ثبات در بازار ارز» را اولویت اصلی سیاست‌گذاران عنوان می‌کنند. آنها معتقدند که در شرایط کنونی وضعیت حمله به بازار وجود ندارد و می‌توان با روان کردن ارز صادرات غیر نفتی و سیاست‌های تنظیمی، نوسانات و تغییرات لحظه‌ای بازار ارز را کاهش داد. 

لینک کوتاهلینک کپی شد!
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

  ⁄  2  =  1