قربانیان طوفان: نمی‌دانیم از کجا شکایت کنیم!

حالا دو هفته و دو روز از قدرت‌نمایی باد در پایتخت گذشته است، هواشناسی هم دیگر از احتمال وقوع توفان دوباره خبر نمی‌دهد و معلوم نیست نتایج تحقیقات کمیسیون اجتماعی مجلس و شورای شهر تهران هم به کجا رسیده است. هیچ کس نمی‌داند مقصر کیست و حالا که شش نفر زندگی شان را به خشم باد باخته‌اند، خانواده‌های‌شان باید به کجا بروند و از کجا شکایت کنند؟

به گزارش پایگاه خبری بانکداری الکترونیک، از روزنامه اعتماد: حالا دو هفته و دو روز از قدرت‌نمایی باد در پایتخت گذشته است، هواشناسی هم دیگر از احتمال وقوع توفان دوباره خبر نمی‌دهد و معلوم نیست نتایج تحقیقات کمیسیون اجتماعی مجلس و شورای شهر تهران هم به کجا رسیده است. هیچ کس نمی‌داند مقصر کیست و حالا که شش نفر زندگی شان را به خشم باد باخته‌اند، خانواده‌های‌شان باید به کجا بروند و از کجا شکایت کنند؟

ماجرا وقتی دردناک‌تر می‌شود که بفهمیم در طول دو هفته گذشته هیچ یک از مسوولان شهری و کشوری نه تنها سراغی از خانواده کشته‌شدگان نگرفته‌اند، بلکه حتی یک پیام تسلیت خشک و خالی هم برای آنها ارسال نکرده‌اند، امروز حداقل چهار خانواده ایرانی و دو خانواده افغان درگیر مصیبت توفان در هوای دم کرده تهرانند، خانواده‌‌هایی که برخی حتی نمی‌دانند برای پیگیری ماجرای‌شان به کجا باید مراجعه کنند.

هیچ مسوولی سراغی از ما نگرفت

اسدالله باقری قره چشمه، قربانی 43 ساله توفان است، این کارگر ساختمانی چهار فرزند دارد، دو دختر 16 و 8 ساله و دو پسر دوقلوی 9 ماهه و زمانی که مشغول کار در طبقه چهارم چاهک آسانسور ساختمانی در منطقه حبیب‌اللهی بود به پایین سقوط کرده و جانش را از دست داد. پسر عموی او در این باره گفت: « اسدالله هنگام توفان مشغول کار در چاهک آسانسور بود و پیچیدن باد شدید در داخل چاهک باعث سقوط او از طبقه چهارم شد، متاسفانه داخل چاهک آسانسور داربست بسته نشده بود و پسر عمویم چهار طبقه به پایین سقوط کرد و در دم کشته شد. »

 او درباره پیگیری‌های بعد از وقوع حادثه هم ادامه داد: به کلانتری ستارخان رفتیم و پرونده‌یی در آنجا تشکیل شد اما باید همسرش هم به کلانتری برود و باقی ماجرا را پیگیری کند، در کلانتری به ما گفتند باید به دادسرای جنایی در سعادت آباد برویم اما وقتی به آنجا رفتیم گفتند کار ما نیست. ما هم پس از ماجراها برای اینکه زودتر جنازه را تحویل بگیریم یک برگه گرفته و به دنبال مراسم تشییع رفتیم.

پسر عموی اسدالله باقری درباره پیگیری و پیجویی مسوولان و مدیران شهری از خانواده این جان باخته توفان نیز گفت: «تا آنجا که من در جریانم هیچکس سراغی از این خانواده نگرفته است و در حال حاضر اسدالله در ملارد کرج دفن شده است».همسر اسدالله باقری نیز حال مناسبی نداشت، از پشت خط صدای گریه دو نوزاد به گوش می‌رسد و در حالی که پس از شنیدن نام همسرش به دلیل شدت گریه امکان صحبت را نداشت، تنها به «اعتماد» گفت: هنوز هیچ کاری برای پیگیری پرونده همسرش انجام نداده است.

نمی‌دانیم از کجا شکایت کنیم

جان باخته بعدی توفان، 64 ساله بود. مردی که ساکن محله خوش است و خانواده‌اش خبر سقوط او را از همسایه‌ها شنیده‌اند. محمود اخلاقی دقایقی پیش از وقوع توفان به پشت بام رفته بود تا تخت خوابی که در بام قرار داده بود را مرتب کند، اما وزش شدید باد بیش از هر اقدامی او را از طبقه پنجم به کوچه پرتاب کرده بود. دختر او در گفت‌وگو با «اعتماد» گفت: «من هنگام توفان در خانه نبودم اما مادرم تعریف می‌کند که همسایه‌ها او را از سقوط پدرم با خبر کرده و با زدن زنگ در گفته‌اند که پدرم به کوچه پرتاب شده و زمانی که مادرم به بالای سرش رفته او دیگر جان خود را از دست داده بود.»

 او از اینکه هیچ یک از مسوولان حتی یک پیام تسلیت به آنها نفرستاده‌اند، گلایه داشت و گفت: توفان تهران اتفاق نادری بود، وظیفه شهرداری حمایت از شهروندان است اما نه‌تنها هیچ یک از مسوولان حتی به دیدار خانواده ما نیامدند بلکه یک پیام تسلیت هم به خانواده ما ندادند تا حداقل کمی همدردی کرده باشند. ما نمی‌دانیم برای شکایت باید به کجا برویم و از کدام مسوول یا سازمان شکایت کنیم اما می‌خواهیم که حق‌مان را بگیریم، بحث پول یا دیه مطرح نیست، هیچ چیز برای ما جای پدرم را پر نمی‌کند اما به هرحال باید جایی در برابر این حادثه پاسخگو باشد، مگر می‌شود که توفان قابل پیش بینی نباشد؟ البته ما از تلویزیون و رسانه‌های دیگر این‌طور فهمیدیم که هیچ جا مقصر نیست!

از شهرداری شکایت کردیم

رضا رضوی‌نصر، قربانی دیگر توفان ویرانگر 12خرداد ماه است، او به دلیل سقوط یک درخت خشکیده و کهنسال در محدوده تجریش جان خود را از دست داده و حالا همسر این مرد 37ساله به همراه فرزند کوچکش در خانه پدری زندگی می‌کند تا نتیجه پیگیری‌های قضایی در این خصوص مشخص شود. حسن ولی، پدر همسر رضا رضوب نصر درباره پیگیری‌های خود از این حادثه به «اعتماد» گفت: رضا به خاطر سقوط یک درخت خشکیده در ملکی شخصی جان خود را از دست داد، اما ما در این خصوص از شهرداری شکایت کرده‌ایم و پرونده در دادسرا در حال پیگیری است، البته به نظرم رسیدگی به این پرونده زمانبر باشد و ماهم توقعی نداریم مسوولان به‌طور ویژه به این پرونده رسیدگی کنند چراکه آنها به اندازه کافی دغدغه و مشکل دارند.

او درباره روند ثبت شکایت نیز گفت: نیروی انتطامی برای تهیه گزارشی از حادثه به محل آمد و از ما خواست که به کلانتری تجریش برویم که در آنجا شکایت‌مان را ثبت کردیم و به دادسرا رفتیم اما تاکنون قولی از سوی مسوولان به ما داده نشده و به این پرونده به شکل عادی و بدون اولویت رسیدگی خواهد شد.

پدر همسر این جانباخته توفان ادامه داد: هیچکس پیگیر ماجرای ما نشده و حتی یک پیام تسلیت نیز به دستمان نرسیده، در واقع تمام اطلاعات ما از این ماجرا همان‌قدری است که در رسانه‌ها خوانده و دیده‌ایم و از موضوعی بیشتر از آن خبر نداریم و نمی‌دانیم چه کسی باید به ما خسارت بدهد.

قولی که عمل نشد!

چهارمین جانباخته توفان، پیرمردی 74 ساله به نام سید عبدالله شمس است، خبر فوت او چند روز پس از توفان منتشر شد اما خواهرزاده وی زمان مرگ او را همان 12 خرداد می‌داند، او در گفت‌وگو با «اعتماد» درباره این حادثه گفت: «مرحوم شمس برای کمک به چند خانواده نیازمند به محدوه میدان خراسان رفته و هنگام بازگشت در میدان امام حسین دچار حادثه شد و تابلویی که شهرداری برای زیباسازی در منطقه نصب کرده بود به رویش سقوط کرد. پس از آن دایی‌ام در حال انتقال به بیمارستان فوت شد. اما جالب اینجاست که مسوولان بیمارستان برای تحویل جسد از ما درخواست پول کردند. پس از تحویل جسد مشکلاتی هم در پزشکی قانونی درخصوص تشخیص علت مرگ برای‌مان ایجاد شد و سرانجام با انجام کالبد شکافی و تایید بیمارستان و کلانتری مساله حل شد.

او با بیان اینکه از سازمان زیباسازی شهرداری تهران شکایت کرده‌اند، گفت: دایی‌ام همسر و فرزندی نداشت و من از طرف خاله‌هایم برای پیگیری این موضوع وکالت گرفته‌ام، من هم وکیل گرفتم و پیگیر موضوع هستم تا حق‌مان را بگیریم. من شنیدم که آن تابلو با چند سیم مهار شده بود و اگر این ادعا درست باشد اصلا قابل قبول نیست. پس از حادثه بعضی از مسوولان در شهرداری برای حضور در منزل مرحوم دایی‌ام اعلام آمادگی کردند، اما خبری از آنان نشد و حتی رییس دفتر آقای قالیباف قول داده بود که پیکر مرحوم شمس در هرقطعه‌یی که بخواهیم دفن می‌شود اما بعد از چند بار تماس و جواب نگرفتن از آنها سرانجام در قطعه 253 او را دفن کردیم.

خواهر‌زاده عبدالله شمس ادامه داد: پرونده شکایت ما در کلانتری خیابان گرگان ثبت شده و ما پیگیر شکایت‌مان هستیم.

توفان تمام شد، اما مصیبت آن برای این خانواده‌ها تمام نشده، مسوولان هم نخواستند یا نتوانستند سری به آنها بزنند تا کمی از داغ دل‌شان کم شود. امروز دو پسربچه 9 ماهه، کودکی خردسال، زنی جوان و… هرکدام آینده‌یی متفاوت از آنچه تا 16 روز پیش تصور می‌کردند را پیش روی خود می‌بینند. تلاش خبرنگار «اعتماد» برای یافتن دو کشته شده توفان اخیر که گفته می‌شود از اتباع افغان بودند بی‌نتیجه ماند.

لینک کوتاهلینک کپی شد!
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

9  ⁄  3  =