زنگ خطر در زاگرس به صدا درآمد

مدیر کل حفاظت از محیط زیست استان لرستان با رد ارتباط مستقیم پدیده زوال بلوط و تغییرات اقلیمی ادامه داد: پدیده تغییرات اقلیمی در بازه زمانی بلندمدت رخ می دهد ولی ما در طول پنج سال اخیر شاهد وقوع پدیده زوال بلوط در استان هستیم و به نظر می رسد عامل اصلی تغییرات اقلیمی نباشد

به گزارش پایگاه خبری بانکداری الکترونیک، از مهر: مهرداد فتحی بیرانوند ظهر پنج شنبه در جلسه ستاد احیای جنگلهای بلوط لرستان اظهار داشت: حتی اگر یک درخت بلوط هم دچار خشکیدگی شود تشکیل این جلسه و کارگروه حیاتی است.

وی با بیان اینکه حیات زیستمندان به نباتات یعنی همین جنگلها و مراتع وابسته است ادامه داد: نقش جنگلها در تعادل اکوسیستم مهم و غیرقابل انکار است.

فتحی بیرانوند با بیان اینکه مهم ترین اولویت استان حفظ سرمایه های ارزشمند طبیعی است افزود: متاسفانه با تخریب جنگلها و مراتع حیات زیستمندان به مخاطره افتاده است.

مدیر کل حفاظت از محیط زیست استان لرستان گفت: شاید در ارائه آمار خسارات پدیده زوال بلوط تا حدودی اغراق شده باشد ولی واقعیت این است که این چالش در زاگرس اتفاق افتاده و باید برای آن چاره اندیشی شود.

فتحی بیرانوند بر ضرورت تشکیل کارگروههای تخصصی در این زمینه یادآور شد: امروز شاهد به صدا درآمدن زنگ خطر در زاگرس با وقوع پدیده زوال بلوط هستیم.

وی با بیان اینکه مرکز تحقیقات منابع طبیعی و کشاورزی لرستان با دید علمی به بررسی این مشکل پرداخته است تصریح کرد: از زمانیکه درختان وجود داشته اند شاهد هجمه آفات و بیماری ها بوده ایم ولی به نظر می رسد علت پدیده زوال بلوط باید به طور جدی تری بررسی شود.

فتحی بیرانوند با بیان اینکه بلوط یک درخت مقاوم محسوب می شود که خود را با شرایط مختلف محیط سازگار می کند، بیان داشت: آنچه خسارات ناشی از این پدیده را تشدید کرده معلول عوامل مختلف از جمله بحث خشکسالی ها است.

وی با رد ارتباط مستقیم پدیده زوال بلوط و تغییرات اقلیمی ادامه داد: پدیده تغییرات اقلیمی در بازه زمانی بلندمدت رخ می دهد ولی ما در طول پنج سال اخیر شاهد وقوع پدیده زوال بلوط در استان هستیم و به نظر می رسد عامل اصلی تغییرات اقلیمی نباشد.

مدیر کل حفاظت از محیط زیست استان لرستان با تاکید بر اینکه کانونهای آلودگی در ارتباط با خشکیدگی جنگلهای بلوط باید شناسایی شود گفت: می طلبد که در این زمینه کارگروههای علمی و کارشناسی ورود پیدا کرده و ریشه مشکل را در کانونهای آلودگی پیدا کنند.

لینک کوتاهلینک کپی شد!
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

25  −  20  =