سیف به درخواست افشای لیست بدهکاران بانکی پاسخ می‌دهد

در حالی در روزهای اخیر رییس جمهور سابق کشورمان طی نامه‌ای از رییس کل بانک مرکزی خواست تا نسبت به لیست بدهکاران بانکی رفع ابهام کند که هنوز پاسخی از سوی بانک مرکزی به این نامه اعلام نشده است.

به گزارش پایگاه خبری بانکداری الکترونیک،در حالی در روزهای اخیر رییس جمهور سابق کشورمان طی نامه‌ای از رییس کل بانک مرکزی خواست تا نسبت به لیست بدهکاران بانکی رفع ابهام کند که هنوز پاسخی از سوی بانک مرکزی به این نامه اعلام نشده است.

بعد از انتشار اسامی برخی از نزدیکان و اطرافیان محمود احمدی‌نژاد در فضای مجازی و برخی رسانه همچنین بحث های مطرح شده در مورد آن وی در نامه‌ای به رئیس کل بانک مرکزی خواستار انتشار عمومی نام بانک یا بانک‌های پرداخت کننده و نیز تاریخ و مبلغ وام‌های کلان به تفکیک اسامی اطرافیان رئیس‌جمهور دوره نهم و دهم شد.

در نامه دفتر رییس جمهور سابق آمده بود که" مدتی است توسط شماری از فعالان سیاسی و رسانه‌ای و معدودی از نمایندگان مجلس در رسانه‌های مختلف داخلی و خارجی، ادعا و اتهامی مبنی بر قرار داشتن نام اطرافیان دکتر احمدی‌نژاد در فهرستی با استناد به «لیست محرمانه کمیته وصول مطالبات بانک مرکزی» مطرح و ارقامی در حد هزاران میلیارد تومان در این زمینه اعلام شده است؛ اما تاکنون از سوی هیچ مرجع رسمی و ذیربط در این زمینه موضع‌گیری و اطلاع‌رسانی خاصی انجام نگرفته و همین عدم شفافیت بر شبهات و سوء استفاده‌هایی در فضای سیاسی و رسانه‌ای کشور افزوده است.

این در حالی است که در مواردی، حتی از یکی از نمایندگان مطرح کننده این اتهام درخواست شده که «چنانچه در بیان اظهار نظر کذب خود مصِر هستند نسبت به انتشار عمومی نام بانک یا بانک‌های پرداخت کننده و نیز تاریخ و مبلغ این وامهای کلان به تفکیک اسامی اطرافیان آقای احمدی نژاد اقدام کند» که متأسفانه این درخواست تاکنون بدون پاسخ مانده است.

بر این اساس احمدی‌نژاد از سیف خواست که اسامی را برای روشن شدن موضوع و مبرا شدن اطرافیانش که نامهایشان مدتی در فضای مجازی در حال چرخش بود اعلام کند. در حالی حدود 10 روز از ارائه این نامه می‌گذرد که بانک مرکزی هنوز به طور رسمی واکنشی نسبت به این درخواست نشان نداده است.

به نامه پاسخ می دهم

این در حالی است که سیف-رییس کل بانک مرکزی اعلام کرد که به نامه احمدی‌نژاد پاسخ خواهد داد.

براین اساس مشخص می شود نامه رییس جمهور سابق مسکوت و بی پاسخ نمی ماند اما مشخص نیست که چگونه به درخواست جواب داده می شود و یا اینکه سیف و همکارانش تصمیمی برای اعلام اسامی مدنظر وی دارند یاخیر؟

با این وجود اگر سیف بخواهد به این نامه پاسخ دهد بازهم بعید به نظر می‌رسد که اسامی بدهکاران بانکی را حتی در قالب حروف الفبا به طورعلنی اعلام کند چراکه نه تنها تاکنون چنین اقدامی از سوی بانک مرکزی انجام نشده بلکه دلیل قانع کننده‌ای برای اجرای این درخواست وجود ندارد.

ولی‌الله سیف در مراسم پنجمین سالگرد تاسیس صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران با بیان این که سیاست‌هایی مانند بنگاه‌های زودبازده و مسکن مهر لطمات زیادی به اقتصاد کشور زده‌اند و باید از آنها درس بگیریم، گفت: در قالب طرح بنگاه‌های زود بازده از سال 84 تا پایان خرداد 93 بالغ بر 30 هزار میلیارد تومان تسهیلات پرداخت شد که از این رقم چهار هزار میلیارد تومان آن معادل 13.6 درصد به مطالبات سررسید شده تبدیل شده است.

وی گفت: البته سهم معوقات و تسهیلات لاوصول از کل تسهیلات پرداخت شده بنگاه های زود بازده به 25 درصد نیز می‌رسد که نشان دهنده انحرافات بالا درجریان پرداخت این تسهیلات بوده‌اند.

وی افزود: در یک بررسی انجام شده توسط گروه کارشناسان مشخص شد که در 793 طرح از نظر مبلغ و تعداد به ترتیب 40 و 39 درصد در تسهیلات پرداخت شده بنگاه‌های زود بازده انحراف وجود داشته است.

وی با بیان این که افراط و تفریط‌های گذشته اقتصاد کشور را در وضعیت بسیار بدی قرار داد، گفت: زمانی که دولت یازدهم بر سر کار آمد فعالان اقتصادی هیچ امکانی برای پیش‌بینی آینده نداشتند با این وجود روند نزولی نرخ تورم در ماه‌های گذشته نشان می‌دهد که جهت‌گیری‌های اقتصادی دولت درست بوده است.

سیف گفت: حداکثر نرخ تورم قابل قبول برای سال 93 ، 25 درصد اعلام شده است اگر چه این رقم مبالغه‌آمیز بوده ما حتی می‌توانیم به راحتی به نرخ تورم 20 درصد نیز برسیم.

ولی الله سیف در گفت‌وگو با ایسنا افزود: به زودی متناسب با شرایط اقتصادی پیش آمده در کشور گزارشی را تهیه کرده و اصلاحاتی را در زمینه نرخ سود تسهیلات و سپرده بانکی به شورای پول واعتبار اعلام می کنیم.

وی افزود: مطمئنا با توجه به تحولات اقتصادی رخ داده در کشورو شرایط پیش آمده برای نرخ تورم باید اصلاحات و بازنگری در نرخ سود تسهیلات وسپرده های بانکی انجام شود.

سیف در حاشیه مراسم پنجاهمین سالگرد تاسیس سازمان صنایع کوچک، در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار ایسنا مبنی بر این که آیا جزییات بیشتری درباره نرخ جدید سود تسهیلات و سپرده بانکی مشخص شده است یا خیر؟ اظهار کرد: هنوز اعداد و ارقام مربوط به نرخ سود تسهیلات و سپرده بانکی مشخص نشده و به زودی گزارش مربوط به شورای پول واعتبار ارائه می‌شود.

به گفته رییس کل بانک مرکزی، با نرخ‌های جدید ما قصد داریم به مردم و اقتصاد علامت‌هایی را بدهیم که متناسب با شرایط جدید اقتصادی است.

رییس کل بانک مرکزی با اشاره به بخش‌های پولی، مالی و بانکی در نظر گرفته شده در بسته خروج از رکود دولت توضیح داد: فردا نیز همایش بی‌سابقه‌ای درباره بسته خروج از رکود دولت برگزار خواهد شد که در آن دولت به صورت شفاف سیاست‌های خود را در این زمینه اعلام می‌کند.

رییس کل بانک مرکزی در ادامه با بیان این که دخالت‌های دولت و فشارهای بی‌مورد بر سیستم بانکی باعث شده تا اتفاقات ناخوشایندی در اقتصاد کشور رخ دهد، افزود: به عنوان مثال در سال 84 دولت به رغم مقاومت‌های کارشناسی طرح بنگاه‌های زودبازده را اجرا کرد و بانک‌ها را مجبور به پرداخت تسهیلات کرد. این باعث شد تا بدهی بانک‌ها به بانک مرکزی به شدت افزایش یابد و نقدینگی موجود در کشور نیز به میزان خطرناکی بالا رفت. در مسکن مهر نیز بانک‌ها مکلف به اعطای تسهیلات از منابع تورم‌زا شدند که کار بسیار غلطی بود.

وی گفت: هدف مسکن مهر خوب بود اما تامین مالی آن به بدترین شکل ممکن انجام شد. به طوری که در شهریور 92 از پایه پولی 100 هزار میلیارد تومانی، 43 هزار میلیارد تومانی آن مربوط به مسکن مهر بود.

رییس کل بانک مرکزی با بیان این که دولت قبل فشار زیادی به بانک‌ها می‌آورد تا هر چه زودتر و در زمان سریع تسهیلات را به بنگاه‌های زودبازده پرداخت کنند، افزود: تجربه نشان داده هر وقت به بانک فشار آمده و دولت دخالت کرده نتایج اعطای تسهیلات منفی بوده است.

وی با اشاره به این که کل حجم تسهیلات بانکی سال جاری بالغ بر 240 هزار میلیارد تومان خواهد بود، افزود: در بسته خروج از رکود دولت موارد مناسبی برای بخش‌های پولی و باکی در نظر گرفته شده است، از جمله می‌توان به لزوم خروج بانک‌ها از بنگاه‌داری و فروش املاک و مستغلات بانک‌ها اشاره کرد بر این اساس بانک‌ها موظف شده‌اند ظرف سه سال از بنگاه‌داری خارج شده و ظرف پنج سال نیز املاک و مستغلات خود را بفروشند.

وی افزود: البته برای جلوگیری از خروج شوک در بازار سرمایه و سهام، برای خروج از بنگاه‌داری بانک‌ها و فروش املاک و مستغلات آنها زمان تعیین شده است ضمن این که بانک‌ها فقط می‌توانند 30 درصد از پایه سرمایه خود را املاک و مستغلات داشته باشند.

رییس کل بانک مرکز ی همچنین میزان تسهیلات نظام بانکی را که بلوکه شده و به مطالبات غیر جاری تبدیل شده است بالغ بر 85 هزار میلیارد تومان است، گفت: وصول این مطالبات را از طریق مراجع قضایی و حقوقی و همچنین دیدار و مذاکره با بدهکاران در دستور کار قرار دادیم متاسفانه بانک‌ها در گذشته جرات پرداخت وصول مطالبات غیر جاری خود را نداشتند هم اکنون کمیته‌ای در بانک مرکزی به این منظور تشکیل شده است.

وی از افزایش سرمایه بانک‌ها به منظور حداکثرسازی توان نظام بانکی خبر داد و گفت: در این زمینه موارد خوبی در بسته خروج از رکود دولت در نظر گرفته شده است.

وی اظهار کرد: در سال 93 اولویت پرداخت تسهیلات با تامین سرمایه در گردش واحدهای تولیدی در آستانه بهره‌برداری است. و اعطای تسهیلات به سرمایه‌گذاری‌های جدید جزو اولویتهای ما نیست.

رییس کل بانک مرکزی همچنین از لزوم تامین سهم آورده متقاضیان سرمایه‌گذاری و پروژه‌های صنعتی خبر داد و گفت: بر این اساس باید حداقل یک چهارم از نیاز مالی پروژه را خود متقاضی تامین کند و مابقی بر عهده بانک است. همچنین متقاضی باید صورت‌های مالی حسابرسی شده طرح خود را ارائه دهد تا در صف دریافت تسهیلات بانکی قرار بگیرد.

وی همچنین با انتقاد از مصرف تسهیلات بخش تولید در بخش‌های غیر تولیدی گفت: کسانی که در این زمینه مرتکب تخلف می‌شوند قابل تحمل نیستند و باید به صورت جدی با آنها برخورد کرد.

لینک کوتاهلینک کپی شد!
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

  ×  1  =  9