پنج نکته برجسته داووس ۲۰۱۵

با به پایان رسیدن چهار روز بحث و جلسات رده‌بالای سیاسی و اقتصادی در داووس، پنج اتفاق برجسته و قابل توجه در این اجلاس منتشر شده است که مرور آنها خالی از لطف نیست.

به گزارش پایگاه خبری بانکداری الکترونیک،چهل و پنجمین اجلاس سالانه مجمع جهانی اقتصاد که از روز 21 ژانویه در شهر داووس سوئیس آغاز شده بود، روز گذشته درحالی به پایان رسید که رسانه‌های خبری جهان مهم‌ترین اخبار خود را به دستاوردهای این اجلاس مهم اختصاص دادند.

به گزارش اقتصادنیوز، به نقل از یو‌اس‌ای‌تودی، با به پایان رسیدن چهار روز بحث و جلسات رده‌بالای سیاسی و اقتصادی در داووس، پنج اتفاق برجسته و قابل توجه در این اجلاس منتشر شده است که مرور آنها خالی از لطف نیست.

1- «آنگلا مرکل»، صدراعظم آلمان با آرامش مثال زدنی خود روی صحنه اجلاس رفت و درحالی درباره آهنگ مبهم و سنجیده یکپارچگی اروپا سخنرانی کرد که در پشت صحنه نفس تمام جوامع مالی اروپا در انتظار شنیدن تصمیمات پولی جدید بانک مرکزی اروپا در سینه حبس شده بود.

مرکل درحالی قدم روی صحنه سخنرانی در داووس گذاشت که بانک مرکزی اروپا برای کنترل تورم در نرخ دو درصد، از خرید ماهانه 60 میلیارد یورو ارواق قرضه خبرداد. این برنامه که در مجموع برای بانک مرکزی اروپا 1300 میلیارد دلار هزینه درپی خواهد داشت، در‌‌نهایت به مهار تورم و ازسرگیری رشد اقتصادی در 19 کشور دارای پول مشترک یورو خواهد انجامید.

2- مناقشات میان روسیه و اوکراین نیز از نگاه حاضران در اجلاس داووس دور نماند. در چهل و پنجمین اجلاس داووس، «پترو پروشنکو»، رییس جمهور اوکراین در یک سخنرانی پرشور، دوباره روسیه را به‌عنوان آغاز کننده جنگی معرفی کرد که منجر به کشته‌شدن نزدیک به 5000 تن شد. از سوی دیگر رهبران اروپا نیز اعلام کردند همچنان از ادامه اعمال تحریم‌های سختگیرانه علیه روسیه حمایت خواهند کرد.

«الکساندر استاب»، نخست‌وزیر فنلاند تصریح کرد: مرکل و پروشنکو به‌طور مداوم با ولادیمیر پوتین، رییس جمهور روسیه درحال مذاکره هستند تا وی را ملزم به رسیدن به یک راه‌حل دیپلماتیک کنند.

3- در حاشیه چهل‌وپنجمین اجلاس داووس، جلسات بسیاری نیز پشت درهای بسته برگزار شد که در آن‌ها مقامات کشور‌ها و مدیران مطرح برخی کمپانی‌ها نظیر «جک ما»، مدیرعامل کمپانی «علی بابا» و «جان چمبرز»، مدیرعامل کمپانی «سیسکو»، به بحث و تبادل نظر پرداختند که اطلاعات زیادی از محتوای مذاکرات آن‌ها به بیرون درز نکرده‌است.

رهبران جهان نظیر «فرانسوا اولاند»، رییس جمهور فرانسه و «حیدر العبادی»، نخست‌وزیر عراق به بحث و تبادل نظر پرداختند. آن‌ها در این جلسه به اعمال فشار بر جوامع بین‌المللی برای افزایش حمایت‌های تسلیحاتی و حملات هوایی علیه گروه تروریستی داعش تأکید کردند. العبادی در جلسه پرسش و پاسخ از دریافت یک محموله عظیم و رایگان سلاح در اوایل هفته گذشته پرده برداشت.

4- برخی از رهبران حاضر در اجلاس داووس، شامل «نجیب رزاق» نخست‌وزیر مالزی و «ملک عبدالله دوم» پادشاه اردن، در نخستین ساعات آغاز مجمع جهانی اقتصاد جهان، این اجلاس را برای شرکت در مراسم تدفین «ملک عبدالله» پادشاه عربستان سعودی ترک گفتند.

باراک اوباما نیز که شخصا در این اجلاس حضور نیافته بود، اعلام کرد قصد دارد روز سه‌شنبه برای ادای احترام به خاندان آل‌سعود به عربستان سفر کند. وی در این سفر همچنین در این سفر دیداری را با «سلمان بن عبدالعزیز آل سعود»، پادشاه جدید این کشور خواهد داشت.

5- نابرابری جنسیتی در اجلاس اخیر داووس بیش از هرزمان دیگری به چشم می‌خورد؛ چراکه در این اجلاس تنها 17 درصد از حضار را زنان تشکیل می‌دادند. بنابر اعلام مؤسسه Quartz که این ارقام را اعلام می‌کند، این تعداد مشابه دوسال پیش بود. در مطالعه‌ای که سال گذشته ازسوی مجمع جهانی اقتصاد انجام گرفت مشخص شد، حدود 80 سال طول می‌کشد تا تعداد مدیران عالی‌رتبه زن به 50 درصد حاضران در اجلاس داووس افزایش یابد

لینک کوتاهلینک کپی شد!
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

8  +  1  =