انتشار یک خبر بعد از ۲۱ روز درباره همایشی فراموش شده

مهدی رضوی، رئیس موسسه عالی آموزش بانکداری ایران

دومین همایش هم‌افزایی دانشگاه‌ها و بانک‌ها در توسعه بانکداری مجازی، در تاریخ 17 دی ماه برگزار شد و اخبار این همایش هم از طریق رسانه ها و درگاه بانک مرکزی منتشر شد اما در روز پنج شنبه به شکل تامل برانگیزی این خبر دوباره در روزنامه دنیای اقتصاد منتشر شد.

دومین همایش هم‌افزایی دانشگاه‌ها و بانک‌ها در توسعه بانکداری مجازی در حالی در 17 دی برگزار شد که محمود احمدی دبیرکل بانک مرکزی به عنوان نماینده اصلی حوزه بانکداری الکترونیک حاضر به صحبت نشد. همچنین هیچ یک از مسئولان دیگر بانک مرکزی نیز در این همایش که در طبقه  17 بانک مرکزی برگزار شد حضور نیافتند. مباحث تکراری و غیر عملیاتی مطروحه در این همایش باعث شد تا شاهد سالن خالی از مستمع برای سخنرانان باشیم.

در یک اتفاق عجیب و قابل تامل پنج شنبه گذشته نیز خبری در این خصوص در روزنامه دنیای اقتصاد چاپ شد. اکنون این سوال مطرح است که حمایت از چنین همایشی از سوی شرکت ملی انفورماتیک آیا اسراف محسوب نمی شود.

متن خبر را در سایت بانک مرکزی اینجا  و در ایرانا اینجا بخوانید.خبرگزاری های مهر و ایسنا و فارس و دیگر خبرگزاری ها  هم کار کردند.

متن خبر منتشره در دنیای اقتصاد را هم اینجا بخوانید.بعید به نظر میرسد که تیم خبری دنیای اقتصاد انقدر غیر حرفه ای باشند که خبری را بعد از 21 روز که در همه خبرگراری ها و روزنامه ها کار شده ، منتشرکنند. لذا کمی تامل لازم است.

متن خبر به شرح زیر است. در این خبر

رئیس موسسه عالی آموزش بانکداری با اشاره به ایجاد زیرساخت‌ها و گسترش استفاده از ابزار‌های نوین بانکی تاکید کرد: تعداد تراکنش‌های بانکی در کل سال 1392 بالغ‌بر 10 میلیارد بود در حالی که همین تعداد تراکنش طی 9 ماه از سال 93، انجام شده است و این به معنای رشد 33 درصدی تراکنش‌ها است.

به گزارش پایگاه خبری بانکداری الکترونیک،به نقل از  روابط‌عمومی بانک مرکزی، مهدی رضوی، رئیس موسسه عالی آموزش بانکداری ایران در دومین همایش هم‌افزایی دانشگاه‌ها و بانک‌ها در توسعه بانکداری مجازی، تحولات، در حوزه الکترونیک و فناوری اطلاعات را گسترده توصیف کرد.

به گفته او، سرعت تحولات به گونه‌ای است که برخی آن را عصر انفجار اختراعات، اکتشافات و ابداعات بشر نامیده‌اند. او افزود: سیر تکاملی بانکداری مجازی ابتدا به صورت پرداخت‌های ساده الکترونیکی، سپس دیجیتالی بوده، در حال حاضر نیز در مسیر بانکداری مجازی به مسیر خود ادامه می‌دهد.
رضوی آغاز پرداخت‌های ساده الکترونیکی را مربوط به نیمه دوم دهه 1900 در کشور‌های صنعتی، به‌ویژه بانک‌های فدرال رزرو آمریکا دانست و عنوان کرد: این حرکت تا دهه 1970 ادامه داشت و بالاخره در این دهه زیرساخت‌های استفاده از پول الکترونیک فراهم و از سال 1980 بانکداری الکترونیکی به صورت امروزی آغاز شد. این مقام مسوول گفت: در سال 1983 برای اولین بار، چهار بانک در نیویورک و پس از آن تعدادی از بانک‌های اروپایی به ارائه برخی خدمات بانکداری الکترونیک پرداختند تا در نهایت در سال 1994 یک موسسه اعتباری در آمریکا تمام عملیات بانکی خود را به صورت الکترونیکی ارائه کرد.

او با تاکید بر اینکه تمام عملیات بانکداری مجازی آمریکا در چارچوب قانون انتقال وجوه الکترونیکی است و توسط دولت فدرال آمریکا در سال 1978 به تصویب رسید، اظهار کرد: براساس گزارش گارتنرگروپ از کل جمعیت آمریکا در سال 1999 فقط 4/0 درصد ، در سال 2004 نیز 31 درصد و در سال2008 با 47 درصد از خدمات بانکداری الکترونیک استفاده می‌کردند. رئیس موسسه عالی آموزش بانکداری ایران آغاز اقدام عملی بانکداری الکترونیکی در ایران را مربوط به سال 1350 و توسط بانک تهران دانست و تصریح کرد: اواخر دهه 1360 بانک‌های کشور با کاربرد رایانه شخصی و اتوماسیون آشنا شدند. او افزود: «طرح جامع اتوماسیون بانکی در سال 1372 در مجمع عمومی بانک‌ها به تصویب رسید و بانکداری الکترونیکی شکل قانونی و رسمی به خود گرفت.» به گفته رضوی، در خرداد ماه 1381 مجموعه مقررات حاکم بر مرکز شبکه تبادل اطلاعات بین بانکی(شتاب) به تصویب رسید و از این طریق مقدمات و زیرساخت بانکداری الکترونیکی فراهم شد.

رضوی تحولات گسترده بانکداری در ایران را نتیجه تلاش‌های مداوم و مستمر بانک مرکزی اعلام و اظهار کرد: امروز شاهد سیستم‌های الکترونیکی دیگری چون سامانه حواله بین بانکی (سحاب)، سامانه تسویه ناخالص آنی (ساتنا)، سامانه پایاپای الکترونیکی (پایا)،‌ سامانه تسویه اوراق بهادار الکترونیکی (تابا)، یکپارچه‌سازی حساب‌ها و ایجاد شناسه حساب بانکی ایران (شبا)، شاپرک، سپام و چکاوک هستیم. وی با اشاره به افزایش رغبت مردم به استفاده از خدمات بانکداری الکترونیک در سال‌های اخیر گفت: متوسط تراکنش‌های روزانه طی سال 93 بالغ‌بر 7/35 میلیون تراکنش در روز بوده که اگر تراکنش‌های مربوط به پرداخت یارانه با ضریب 7/2 به آن اضافه شود، تراکنش‌های روزانه بیش از 90 میلیون خواهد شد.

لینک کوتاهلینک کپی شد!
ممکن است شما دوست داشته باشید
بدون نظر
  1. ناشناس می گوید

    این یارو یوله
    اصلا 2 کلمه بلد نیست
    عقده ایه واسه تبلیغ عکسش ……
    موسسه رو هم ریده توش
    اگه خیابان پاسداران بوی گه میده مال حضور ایشان است.
    خاک تو سر سیف با این انتخابش

ارسال یک پاسخ

14  ⁄    =  14