بهره‌برداری از خط تولید پایلوت سلول‌های خورشیدی سیلیکانی در آینده نزدیک

عضو شورای ستاد توسعه فناوری انرژی‌های تجدیدپذیر خبر داد

عضو شورای ستاد توسعه فناوری انرژی‌های تجدیدپذیر از بهره‌برداری از خط تولید پایلوت و آزمایشگاه اندازه گیری مرجع سلول‌های خورشیدی سیلیکانی در آینده نزدیک خبر داد.

به گزارش سرویس علمی ایسنا، دکتر ابراهیم اصل سلیمانی با اعلام این خبر اظهار کرد: خط تولید سلول‌ها در پانل‌های خورشیدی مولتی کریستال سیلسیوم از حدود 18 سال پیش در داخل کشور راه‌اندازی شده و تولید انجام می‌گرفته است.

وی ادامه داد: کیفیت محصولات بسیار خوب و قابل مقایسه با دیگر تولید کنندگان جهانی بود. اما به دلیل ارتقای تکنولوژی و بهره مندی از سیستم‌های فتوولتائیک جدید، این سیستم‌ها با کمبود بهره خروجی و اقتصادی مواجه شده و دیگر قابل استفاده نیست.

عضو شورای ستاد توسعه فناوری انرژی‌های تجدیدپذیر خاطرنشان کرد: از سال 1388 ستاد توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر، وظیفه تاسیس یک آزمایشگاه پایلوت تولید سلول‌های خورشیدی جدید و آزمایشگاه اندازه گیری مرجع را به عهده دانشگاه تهران گذاشته و کمک‌های لازم را تا کنون در اختیار این آزمایشگاه قرار داده است.

سلیمانی درباره وضعیت این آزمایشگاه پایلوت تولید سلول‌های خورشیدی اظهار کرد: هم اکنون با حمایت‌های مستقیم مالی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و دانشگاه تهران، 70 درصد خط پایلوت و 95 درصد آزمایشگاه مرجع اندازه گیری کامل شده است و امیدواریم که با حمایت‌های دیگر معاونت علمی، دانشگاه تهران، شورای عتف و… تا 24 ماه دیگر خط تولید پایلوت و تا چند ماه آینده آزمایشگاه اندازه گیری مرجع کامل شود. با توجه به پیشرفت‌های حاصله، شورای عتف بخش ساخت سلول خورشیدی از طرح ملی سیلیکان را به عهده این آزمایشگاه قرار داده است.

وی همچنین تأکید کرد: استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر بویژه سیستم‌های فتوولتائیک در کشور ما از اولویت بسیار بالایی برخوردار است و باید برای استفاده از این سیستم‌ها، ستاد توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر یک نقشه راه، برنامه‌ریزی دقیق و سرمایه گذاری کافی انجام دهد و مسئولین امر به این تکنولوژی توجه خاص داشته باشند.

عضو شورای ستاد توسعه فناوری انرژی‌های تجدید پذیر خاطرنشان کرد: همزمان ستاد توسعه انرژی‌های تجدید پذیر باید یک تیم تخصصی فنی و اقتصادی تشکیل دهد تا دائماً پیشرفت به کارگیری این سیستم‌ها و تکنولوژی‌های به کار رفته را مورد ارزیابی قرار دهد و سرمایه گذاری لازم را در بخش‌های مربوطه به انجام برساند.

انتهای پیام

لینک کوتاهلینک کپی شد!
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

4  ×    =  12