کمبود جدی پهنای باند اینترنت در کشور و آزادسازی واردات آن

معاون وزیر ارتباطات از ارائه طرحی برای آزادسازی واردات پهنای باند خبر داد و گفت: در حال حاضر کشور با کمبود پهنای باند بسیار زیاد مواجه است.

به گزارش پایگاه خبری بانکداری الکترونیک،از ایسنا نصرالله جهانگرد امروز – دوشنبه – در حاشیه نشست برگزاری نوزدهمین نمایشگاه بین المللی الکامپ اظهار کرد: هم اکنون طرح آزادسازی واردات پهنای باند در سازمان تنظیم مقررات در حال بررسی است.

 

رییس سازمان فناوری اطلاعات گفت: رگولاتوری از نظر قانونی در حال بررسی این موضوع است و ما موافق هستیم که بخش خصوصی زیر نظر شرکت ارتباطات زیرساخت، پهنای باند اینترنت در کشور را تامین و توزیع کند.

 

معاون وزیر ارتباطات در ادامه با تاکید بر اینکه در آغاز کار دولت میزان ارتباط اینترنت بین الملل 70 گیگابیت بر ثانیه بوده اظهار کرد: هم اکنون راندمان را تا حدود 30 گیگابیت افزایش داده ایم و در تلاش هستیم این رقم تا پایان امسال به 120 گیگابیت برسد.

 

وی همچنین از برنامه‌ریزی برای اجرای برنامه جهشی برای افزایش ظرفیت پهنای باند اینترنت خبر داد.

 

 

اینترنت، اینترنت است

معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در پاسخ به پرسشی که درباره آخرین وضعیت شبکه ملی اطلاعات مطرح شده بود با اشاره به سیاست‌های وزارت ارتباطات برای پروژه اینترنت ملی تاکید کرد: چیزی به نام اینترنت ملی نداریم و اینترنت، اینترنت است.

 

جهانگرد با تاکید بر واژه شبکه ملی اطلاعات یادآور شد: برنامه‌ای برای دستیابی به این شبکه در حال تدوین است و پس از تصویب مراجع قانونگذار، اعلام عمومی خواهد شد.

 

رییس سازمان فناوری اطلاعات در ادامه اظهار کرد: معماری مفهومی این شبکه انجام شده و مراحل کارشناسی و بررسی به دبیرخانه شورای عالی فضای مجازی مربوط می شود که در نشست بعدی این شورا این بحث مورد بررسی قرار خواهد گرفت و در صورت تصویب سرلوحه اجرای شبکه ملی اطلاعات در سطح ملی خواهد شد.

 

معاون وزیر اطلاعات با بیان اینکه در کلیات این شبکه اصول حاکم بر فناوری اطلاعات از بعد فرهنگی، اقتصادی، اجرایی و نیز رعایت مسائل امنیتی در چهارچوب ابلاغات مقام معظم رهبری گنجانده شده است، اضافه کرد: بخش اعظمی از مهندسی این شبکه انجام شده و چهارچوب ها و اصلاحات لازم بر آن تا یک ماه آینده نهایی خواهد شد.

وی گفت: در برنامه پنجم توسعه اهداف کمی شبکه ملی اطلاعات تعیین شده اما در برنامه‌ای که هم اکنون در حال تدوین است با رعایت اعداد کمی نحوه استفاده از این شبکه تدوین می شود.

جهانگرد با بیان اینکه تدوین برنامه شبکه ملی اطلاعات با همکاری کمیته های فنی و حوزه های سیاست گذاری در دستور کار است، خاطر نشان کرد: عزم وزارت ارتباطات این است که با همکاری مجموعه شرکت های بخش خصوصی و شرکت های تابعه این وزارتخانه خدمات فناوری اطلاعات با سرعت و کیفیت لازم در اختیار مردم قرار گیرد.

 

موتور جستجوی بومی چه خواهد شد؟

اما جهانگرد در ادامه صحبت های خود در ارتباط با موتور جستجوی بومی اظهار کرد: هم اکنون چند پروژه در حال کار است و چند پروژه نیز سفارش شده است که به لحاظ فنی تاکنون سه نوع موتور جستجو در بازار خدمات ارائه می کنند در همین حال دو مورد موتور جستجوی بومی نیز مورد حمایت سازمان فناوری اطلاعات قرار گرفته و تحقیقات آن در حال انجام است که پیش بینی می کنیم تا سال آینده زیر بار برود و تقاضای کاربران را در این زمینه پاسخ دهد.

 

 

سرعت و کیفیت اینترنت در دستور کار قرار گرفت

 

معاون وزیر ارتباطات همچنین از تدوین استراتژی باند پهن به منظور افزایش سرعت و کیفیت دسترسی به اینترنت خبر داد و گفت: بهبود سرعت و کیفیت اینترنت در دستور کار قرار دارد.

وی با بیان اینکه هم اکنون نیز کاربران اینترنت در دریافت اینترنت پرسرعت محدودیتی ندارند و به تناسب نیازشان از شرکت های مختلف اینترنت با سرعت دریافت می کنند، یادآور شد: مشکلی که هم اکنون کاربران اینترنت با آن مواجهند مربوط به کیفیت اینترنت است که از میزان پهنای باندی که دریافت می کنند بسیار پایین تر است.

جهانگرد گفت: در حال حاضر کشور با کمبود پهنای باند بسیار زیاد مواجه است و در این زمینه باید برنامه ای برای کیفیت سرویس و پهنای باند ورودی به کشور پیدا کنیم.

لینک کوتاهلینک کپی شد!
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

76  ⁄  76  =