گسترش فناوری‌های نوین مستلزم زیرساخت‌های قانونی

مشاور شرکت ملی انفورماتیک مطرح کرد؛

مشاور شرکت ملی انفورماتیک گفت: حرکت به سمت نوآوری مستلزم زیرساخت‌های قانونی است و بی‌توجهی به مقررات باعث ساختارشکنی و در نهایت به هم ریختگی در بازار خواهد شد.

به گزارش پایگاه خبری بانکداری الکترونیک، محمد گرگانی‌نژاد مشاور شرکت ملی انفورماتیک  در هشتمین همایش سالانه بانکداری الکترونیک و نظام های پرداخت در پنل تخصصی نواندیشان فناوری های مالی، چالش ها و فرصت ها اظهار داشت: کسب و کارها در حوزه فناوری های نوین کامل است و باید تبدیل به بستر مناسب برای فین تک ها شود.

وی افزود: حرکت به سمت نوآوری مستلزم زیرساخت‌های قانونی است و اگر زیرساخت ها مقرراتی نباشد ابتر می ماند. البته در بعضی از موارد مقررات دست و پاگیر است اما باید به واقعیت توجه کرد چرا که بی توجهی به مقررات باعث ساختارشکنی و در نهایت به هم ریختگی در بازار خواهد شد.

فرهاد فائز نیز در میزگرد نواندیشان فناوری های مالی، چالش ها و فرصت ها با بیان اینکه ۸۰ میلیون جمعیت ایران ۴۵۰ میلیون حساب بانکی و بیش از ۴۵۰ میلیون کارت بانکی دارند، گفت: بیش از ۷۰ درصد مردم به اینترنت دسترسی دارند و اکثر مردم در سنی هستند که به اپلیکیشن و خدمات اینترنتی علاقه نشان می دهند. از این رو فضا برای رشد فین تک ها فراهم است.

وی با بیان اینکه رتبه ایران در خصوص استارتاپ ها تا سال ۹۶، ۴۸ از بین ۱۸۸ کشور بوده است، ادامه داد: در این رابطه ایران جزو یک سوم برتر کشورهای دنیا بوده و این روند در سالهای آینده نیز بهبود خواهد یافت.

در ادامه این میزگرد سیدامیر محقق عضو هیئت مدیره شرکت توسعه فناوری اطلاعات گردشگری با بیان اینکه انتظار می رود بانک گردشگری فعالیت های مالی خود را ناظر بر صنعت گردشگری کند، گفت: این بانک باید از حوزه حمل و نقل گرفته تا حوزه اقامتی به عنوان حلقه واسط در این حوزه عمل کند.

وی افزود: در حوزه ورود به استارتاپ های جدید و فین تک ها باید اثار منفی شکست ها مد نظر قرار گرفته و با واقع بینی وارد بازار شود تا اثرات منفی آن بیشتر از آنچه تصور می کنیم، نباشد.

مهدی عبادی دبیر انجمن فین‌تک ایران در میزگرد نواندیشان فناوری‌های مالی، چالش‌ها و فرصت‌ها با اشاره به تعداد فین‌تک‌های عصو اتحادیه گفت: بالغ بر ۱۲۰ استارت اپ در انجمن فین تک عضو هستند؛ ۵۰ درصد استارت اپ‌های فین تکی را استارت اپ‌های پرداخت تشکیل می‌دهند و بخش بورس و بیمه سهم دیگری از این بازار دارند.

دبیر انجمن فین تک افزود: بانک مرکزی از سال گذشته اتفاقات خوب و بزرگی را رقم زد و باید این روند در حوزه رگولاتوری فناوری‌های جدید مالی ادامه داشته باشد. وی ادامه داد: سند ارهای رمزنگار که از سوی بانک مرکزی منتشر شد، مشکلاتی دارد و انجمن فین تک به اندازه محتوای سند مسائلی را مطرح می‌کند؛ اتفاق خوب بانک مرکزی این است که پیش نویس سند سیاست در خصوص رمز ارزها منتشر شد که نشان می‌دهد سند را ثبت نکرده و صرفا برای بررسی نظر کارشناسان و فعالان اکوسیستم فین تک و ارزهای رمزنگار منتشر کرده است.

عبادی با اشاره به لزوم حمایت دولت از فین‌تک‌ها گفت: حاکمیت و دولت الزامی برای کار کردن با بانک‌ها ندارد و می‌تواند برای کاهش هزینه‌ها از فین‌تک‌ها استفاده کند چرا که صرفه کشور در میان است.

وی درباره چالش‌های فین‌تک‌ها اظهار داشت: بزرگترین چالش فین‌تک‌ها فیلترینگ و مسدود سازی حساب است و همین مسئله باعث شده تا با مسدودسازی حسابی که چند میلیارد تومان پول در آن قرار دارد با یک اشتباه و شکایت درباره رقم کوچکی تمام حساب‌های یک شرکت فین تک مسدود شود و ضررهای بزرگی به کسب و کارها وارد شود.

وی خاطر نشان کرد: بر اساس آمار ۴۵۰ هزار خانوار ایرانی از خدمات فین‌تک‌ها استفاده می‌کنند و این روند برای سال آینده توسعه خواهد یافت. عبادی افزود: بحث احراز هویت از چالش‌های مهم فین‌تک‌ها در ایران است چرا که نهاد قضایی استارتاپ‌های فین تک را مسئول احراز هویت می‌داند و صرفا فین تک‌ها مسئول بررسی KYC هستند که با گسترش و توسعه سامانه‌های نهاب و شاهکار بانک مرکزی می‌توان احراز هویت در فین‌تک‌ها را تعیین کرد تا مشکلاتی برای آنها ایجاد نشود.

مدیرعامل هم‌آوا تاکید کرد که باید بین محصول و استارت‌آپ تفاوت قائل شد؛ موضوعی که نهادهای بزرگ امروز به آن توجهی نمی‌کنند.

رضا کلانتری‌نژاد در میزگرد نواندیشان فناوری‌های مالی، چالش‌ها و فرصت‌ها با بیان اینکه استارت‌آپ‌ها شرایط را برای کارآفرینان، فراهم می‌کنند، اظهار کرد: این کار ساده نیست و در عین حال پیدا کردن کارآفرینی که دوام می‌آورد و هدف دارد کار ساده‌ای نیست و سخت‌ترین بخش کاری است که ما انجام می‌دهیم.

وی با بیان اینکه بخشی از کار کارآفرینی اکتسابی است، اما هرکسی نمی‌تواند کارآفرین باشد، ادامه داد: در فین‌تک موضوع خاص است، از زمانی که مفهوم پول برای مبادلات خلق شده، نهادهایی که اعتبار در آن وجود داشته نقش کلیدی داشتند، استارت‌آپ‌ها در آنجاست که می‌توانند خدمات را تبدیل به راه‌حل‌های کوچک برای کارهای خاص کنند.

مدیرعامل هم‌آوا با بیان اینکه روشی برای گفت‌وگو و انتقال اعتبار به این نهادهای کوچک خلق نشده است، تصریح کرد: استارت‌آپ‌ها روزی نظام بانکی را زمین خواهند زد و چیز دیگری جایگزین آن می‌کنند، اما الان باید خود را در چارچوب قواعد بانکی بگنجانند و همین ترس‌ها باعث می‌شود که بخش دولتی گاهی به حق مقاومت کند.

کلانتری‌نژاد با بیان اینکه نهادهای بزرگ بین محصول و استارت‌آپ تفاوت قائل نیستند، ادامه داد: تا وقتی این دیدگاه شکل نگیرد، تلاش برای گفت‌وگوی متقارن با استارت‌آپ‌ها نافرجام خواهند ماند.

به گفته وی، باید نقش هرکدام از استارت‌آپ‌ها را در زنجیره ارزش مشخص شود.

علی هاشمی اقدم مدیرعامل شرکت فرادیس گستر کیش نیز در میزگرد نواندیشان فناوری‌های مالی، چالش‌ها و فرصت‌های هشتمین همایش بانک‌داری الکترونیک و نظام‌های پرداخت، گفت:اکثر فین‌تک‌ها زمانی که نزدیک مجموعه‌هایی که پول دارند، می‌شوند، ذوق‌ می‌کنند و مشکلاتی که برای آن‌ها ایجاد می‌شود را نمی‌بینند.

وی افزود: گفته شد ما ۱۲۰ فین‌تک فعال داریم، اما زمانی که ما برای این موضوع از مجموعه نواندیشان مالی فراخوان دادیم، ۴۰ تا ۴۵ مورد از این فین‌تک‌ها آمدند و نصف‌شان هم محصول آماده نداشتند.

مدیرعامل با بیان اینکه فقر مطلق در حوزه فین‌تک‌ها داریم، تصریح کرد: گاهی استارت‌آپ سمت موسسه پولدار می‌آید، سمت بانکی که تخصص‌اش گردشگری است، اما آن استارت آپ تخصص گردشگری ندارد و فقط پول‌دار بودن مجموعه برایش مهم است.

هاشمی اقدم با اشاره به ضعف قراردادها در ایران، گفت: قراردادهایی که نوشته می‌شود از سوی هر دو طرف فاجعه است و هر دو طرف متضرر می‌شوند، این واقعیت‌هایی است که با آن‌ها طرف هستیم.

وی با بیان اینکه درک مناسبی از حوزه قانون‌گذاری فین‌تک‌ها نداریم، اظهارکرد: وکلای ما در این موارد فقر مطلق دارند و این فاجعه است.

 

منبع: ایبنا

 

لینک کوتاهلینک کپی شد!
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

  ×  8  =  16