پورتال « به سیما» رونمایی شد/تلویزیون تعاملی فراتر از اینترنت/آغاز دوره بانکداری تلویزیونی در ایران

محمد لهراسبی خبر داد:

به سیما سامانه ایرانیان در یک بستر و از طریق تلویزیون، خدماتی را به مشترکین خود ارائه می کند که شبکه های رادیویی و تلویزیونی، تنها گوشه ای از این سرویسهای قابل ارائه هستند.

به

تلویزیون های تعاملی چیست

 صدا وسیما سعی دارد با راه اندازی تلویزیون های تعاملی همه نیاز مردم را به جعبه جادو این قرن برگرداند. کاربران از این طریق علاوه بر اینترنت ، کارهای مالی و بانکی خود را انجام میدهند. و در نتیجه میزان استفاده از  کامپیوترهای خانگی کاهش می یابد.

تعامل با تلویزیون یکی از علاقه مندی های امروز دنیا است. تلویزیونی که می توانید حس اول را روی آن دنبال کنید، فیلم ها را هر وقت خواستید ببینید وبا یک کنترل هم فیلم ببینید، هم وب گردی کنید. رسانه ملی یک ابر دارد که در نتیجه نیازی به اینترنت نیست . از تولد این ابر4 سال  می گذرد.

آی پی مدیا در کشور به روایت صدا و سیما

بر اساس گفته معاون سابق رسانه های مجازی سازمان صدا و سیما ،آی پی مدیا در کشور اجرایی شده و در این زمینه تنها باید توافقی بین رسانه ملی و وزارت فنآوری اطلاعات و ارتباطات صورت بگیرد.در این زمینه دو شرکت «به سیما» و «آی سیما» سرمایه گذاری کرده اند و این سیستم در چند استان کشور نیز به صورت آزمایشی راه اندازی شده است.

مهندس لطف الله سیاهکلی در تشریح ویژگی های سامانه های مطرح در دنیا گفت: برای انتقال برنامه های تلویزیون و برنامه های آرشیو آن، چند برند در دنیا مطرح است. یکی از آنها «آی پی تی وی» است که نیاز به زیرساخت وسیعی دارد.

وی با بیان اینکه حتی اگر تمام زیرساخت ها هم آماده باشد، ضریب همزمانی آن 30 درصد است اضافه کرد: یعنی اگر همزمان، همه مخاطبان و مشترکان از یک برنامه استفاده کنند بقیه مخاطبان نمی توانند از آن بهره ببرند.

وی ادامه داد: در کشور ما زیرساخت ها به اندازه آی پی تی وی نیست و علاوه بر آن 30 درصد بهره مندی مخاطب از برنامه ها، پاسخگوی جامعه ما نیست؛ پس این برند در کشور ما اجرایی نیست.

معاون سابق رسانه های مجازی سازمان صدا و سیما گفت: دومین برندی که در دنیا مطرح است به نام «او.تی.تی» است که این سامانه هم نیاز به زیرساخت هایی دارد که در کشور ما موجود نیست و علاوه بر این در اجرای آن مشکلاتی وجود دارد.

وی در ادامه با اشاره به ویژگی های «آی پی مدیا» افزود: سیستمی را طراحی کردیم که مزیتها و حسن برخی برندها مانند  آی پی تی وی و او تی تی را داشت اما دارای عیوب این دو سیستم نبود.

سیاهکلی با بیان اینکه سامانه یادشده نیاز به زیرساخت خاصی ندارد اظهار داشت: همچنین این سیستم جدید نیاز به فناوری خاصی هم ندارد و در داخل کشور امکان ساخت آن وجود دارد.

وی تصریح نمود: نام این سیستم را آی پی مدیا گذاشتیم که خوشبختانه در حکم اخیر رئیس رسانه ملی هم بر اجرای این سیستم تاکید شده است.

او اضافه کرد: این نکته را سازمان صدا و سیما در قراردادهایی که با مخابرات و شرکتهای سرمایه گذاری منعقد کرده،  قید نموده است. در این زمینه دو شرکت «به سیما» و «آی سیما» سرمایه گذاری کرده اند و این سیستم در چند استان کشور نیز به صورت آزمایشی راه اندازی شده است.

وی با توضیح اینکه زیرساختهای لازم برای انجام این مهم آماده شده، خاطرنشان کرد: در سالهای گذشته صدا و سیما زیر ساختها را آماده کرده و در حال حاضر دهها هزار برنامه صدا و سیما آماده است که در این سیستم قرار بگیرد.

سیاهکلی در انتها تصریح کرد: در این میان یک نکته ظریف وجود دارد و آن این است که سازمان تنظیم مقررات رادیویی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات نقطه نظرات دیگری درباره محتوا دارد که این مشکل هنوز بین این دو نهاد حل نشده است که امیدوارم وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات  به همراه رئیس سازمان صدا و سیما این مشکل کوچک را حل کنند.

اعلام آمادگی فتا

 رئیس پلیس فتا با اعلام آمادگی این نهاد برای راه‌اندازی  سامانه  آی‌پی‌مدیاگفت: این موضوع  دو سال و نیم است که در کشور مطرح شده است.

وی عنوان کرد: چندی پیش در جلسه‌ای که با آقای سر‌افراز رئیس سازمان صدا و سیما داشتیم این موضوع مطرح شد که آقای اخوان (قائم مقام فناوری و رسانه‌های نوین صدا و سیما ) آمده تا این سیستم را در کشور توسعه دهد.

او تصریح کرد: آماده‌ایم جلسه‌ای با مسئولان مربوطه داشته باشیم تا مسائل را به صورت فنی حل کنیم و هرآنچه را که برای راه‌اندازی سیستم آی‌پی‌مدیا در کشور لازم است به انجام برسانیم.

آینده دنیای فناوری و رسانه

در قرن حاضر با پیشرفت فن آوری های متنوع و متفاوت در حوزه اطلاعات و مخابرات یکی از اقدامات اساسی ایجاد و توسعه زیرساخت هایی مطمئن و با امنیت است که خدمات و سرویس هایی با کیفیت را در اختیار عموم مردم قرار دهد. امروزه اغلب مردم با استفاده از بسترهای موجود مخابراتی شامل زوج سیم برقرار در همه اماکن و استفاده از فن آوری ADSL نه تنها از تلفن ثابت خود استفاده می کنند بلکه به شبکه جهانی اینترنت نیز دسترسی دارند ویا با بهره گیری از شبکه بی سیم با خدماتی که اپراتورهای تلفن های همراه ارائه می دهند ضمن برخورداری از این خدمات برای انجام مکالمات صوتی و تصویری از طریق این زیرساخت به شبکه جهانی اینترنت و بسیاری از شبکه های اجتماعی دسترسی دارند.  پرواضح است که چنانچه فن آوریهای نوین امکان استفاده از سرویس های متعددی را از طریق بستری مطمئن و فراگیر فراهم کنند شرایط مطلوب تری برای مردم ایجاد خواهد شد. در این راستا شرکت به سیما سامانه ایرانیان با نام تجاری به سیما و با بهره گیری از فن آوری ipMedia®  شرایط ارائه سرویس های متنوعی را در یک بسترو مبتنی برپروتکل اینترنت و IP   فراهم نموده است این فن آوری  بر روی  شبکه تلفن ثابت از طریق ADSL و با پهنای باند mbps2 و همچنین شبکه تلفن همراه قابل دسترس است.

با توجه به اینکه فن آوری ipMedia® برای ارائه خدمات خود از بستر اینترنت استفاده نمی کند و از توپولوژی توزیع شده برای ارائه خدمات به مشترکین بهره می گیرد لذا از دو ویژگی امنیت بالا و فراگیر بودن برخوردار است که می توان این دو ویژگی را از برجستگی های بارز آن نسبت به فن آوری های دیگری چون IPTV و OTT دانست.به سیما سامانه ایرانیان در یک بستر و از طریق تلویزیون، خدماتی را به مشترکین خود ارائه می کند که شبکه های رادیویی و تلویزیونی،  تنها گوشه ای از این سرویسهای قابل ارائه هستند.

جادوی واقعی به سیما در دستان  مخاطبان و کاربران آن است  ویژگی ای که مشترکین به سیما را  قادر می سازد خدمات متفاوتی را در اختیار داشته باشندکه بخشی از آن شامل «دیدنی های درخواستی»، «ماشین زمان» ،«اطلاعات همراه محتوا»، «متادیتا» «آرشیو یک ماهه برنامه ها»، «دسترسی به دنیای وب»، «بازی و سرگرمی» ویدیوها و موسیقی های درخواستی به همراه سرویس های متعدد دیگر است.

لینک کوتاهلینک کپی شد!
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

  +  54  =  59