اظهارات مهم در یک ماه مانده به پایان مهلت هسته ای

توافق هسته ای ژنو که چند ماه پیش تمدید شده بود ، 3 آذر به پایان می رسد و مذاکرات هسته ای ایران و 6 قدرت جهانی به سخت ترین و پیچیده ترین مرحله ی آن رسیده است. مرحله ای که در آن هم ایران و هم طرف غربی نیازمند رسیدن به یک راه حل سیاسی و نه فنی برای پایان دادن به مناقشه 12 ساله بر سر پرونده هسته ای ایران هستند.

به گزارش پایگاه خبری بانکداری الکترونیک، در حالی که تا 3 آذر یعنی زمانی که توافق هسته ای ژنو به پایان برسد کمتر از یک ماه فرصت باقی مانده است، مقامات آمریکایی برای رسیدن به توافق ابراز امیدواری کردند.

به گزارش خبرآنلاین، توافق هسته ای ژنو که چند ماه پیش تمدید شده بود ، 3 آذر به پایان می رسد و مذاکرات هسته ای ایران و 6 قدرت جهانی به سخت ترین و پیچیده ترین مرحله ی  آن رسیده است. مرحله ای که در آن هم ایران و هم طرف غربی نیازمند رسیدن به یک راه حل سیاسی و نه فنی برای پایان دادن به مناقشه 12 ساله بر سر پرونده هسته ای ایران هستند. حسن روحانی و باراک اوباما بارها ابزار کرده اند که اراده جدی برای حل مسئله هسته ای ایران دارند. این روزها نیز برخی از مقامات آمریکایی به حل بحران هسته ای ایران ابراز امیدواری کرده اند که در ادامه به آن ها اشاره خواهد شد:

1.جان کری وزیر امورخارجه آمریکا: ‌ ایران باید در هفته‌های باقی مانده تصمیم‌های سختی اتخاذ کند تا زمینه لازم برای دستیابی به توافق نهایی حاصل شود. جهان در هفته‌های باقی مانده خواهد فهمید که ایران می‌تواند تصمیم‌های لازم برای حصول توافق هسته‌ای را اتخاذ کند یا نه. قدرت‌های جهانی در زمان باقی مانده تا ضرب‌الاجل 24 نوامبر بسیار با دقت عمل می‌کنند و همه چیز بر اساس مشاوره‌ها با کارشناسان خواهد بود.محتوای توافق بر مبنای واقعیت و علم پایه‌ریزی خواهد شد.

2.جن ساکی، سخنگوی وزارت امورخارجه: این مذاکرات سخت است اما ما بر این باوریم که می‌توانیم تا پایان ضرب‌الاجل تعیین شده به نتیجه نهایی برسیم. تنها چند هفته بیش‌تر باقی نمانده است. من در این‌جا به سخنان وزیر امور خارجه اشاره می‌کنم و می‌گویم که ما از زمان آغاز این مذاکرات شفاف بوده‌ایم و تاکید کرده‌ایم که این مذاکرات سخت است. واضح است که ما در لحظه حساسی قرار داریم اما معتقدیم که می‌توانیم تا پیش از ضرب‌الاجل 24 نوامبر به نتیجه نهایی برسیم.

3. سوزان رایس مشاور امینت ملی آمریکا: در مذاکرات هسته ای با ایران، به توافق مقدماتی دست یافته ایم اما شانس دست یابی به توافق نهایی 50 درصد است. آمریکا دارای روابط بسیار سخت و مملو از مشکلات با ایران است. با ایران درباره برنامه هسته ای اش به توافق مقدماتی دست یافته ایم که می تواند پایه قوی برای دست یابی به توافق همه جانبه (نهایی) باشد و ایران را به طور کامل از دست یابی به بمب اتمی منع کند.

به موازات اظهارات آمریکایی ها، در ایران نیز برخی مقامات ایرانی درباره مسئله هسته ای ایران اظهار نظر کرده اند:

1.علی شمخانی دبیر شورای عالی امنیت ملی: ایران در موضوع هسته‌ای به استمرار مذاکرات خود با کشورهای 1+5 و همکاری با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در چارچوب برخورداری از تمام حقوق خود و رعایت قوانین موجود معتقد است و گزارش‌های اخیر نیز همچون گذشته پای‌بندی ایران را به انجام تعهدات و صلح آمیز بودن برنامه هسته‌ای نشان می‌دهد.

2.علی اکبر ولایتی رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلح نظام: مطمئنیم که در نهایت، حتی اگر مذاکرات ایران و 1+5 مدت‌های زیادی طول بکشد، برد با جمهوری اسلامی ایران خواهد بود. جمهوری اسلامی ایران طالب مذاکره است و این موضوع را پیگیری می‌کند و هیچ گاه از جانب ما مذاکره قطع نخواهد شد.

3.سید عباس عراقچی مذاکره کننده ارشد ایران: مذاکرات ایران با کشورهای 1+5 در مسیر سخت و پرفراز و نشیبی پیش می‌رود و اتمام آن در مهلت مقرر از چشم انداز روشنی برخوردار نیست و بدون تردید تلاش برای مذاکره از طریق رسانه‌ها به جای میز مذاکره و بیان علنی مطالبات سیاسی بخصوص چنانچه با زیاده‌خواهی‌های غیر منطقی همراه باشد نه تنها کمکی به پیشبرد مذاکرات و رسیدن به توافق نهایی تا قبل از موعد مقرر نمی‌کند بلکه مسیر دشوار فعلی را هرچه سخت‌تر و ناپیمودنی می‌کند.

لینک کوتاهلینک کپی شد!
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

  ⁄  10  =  1