اعلام نتایج جلسات دولت و مجلس تا هفته آینده

وزیر اقتصاد خبر داد:

وزیر امور اقتصادی و دارایی با بیان این‌که در جلسات مشترک و دولت مسائل ارزی مورد بررسی قرار نمی‌گیرد مگر در مورد تعیین نرخ آن در بودجه سال آینده گفت: تلاش خواهیم کرد تا نتایج این گفت‌وگوها را تا هفته‌ آینده اعلام کنیم.

به گزارش پایگاه خبری بانکداری الکترونیک به نقل از ایسنا سیدشمس‌الدین حسینی در مورد شاخص‌های اصلی جلسات مشترک دولت و مجلس نیز تصریح کرد: چند محور اصلی در این جلسات دنبال می‌شود که مهمترین آن‌ها ایجاد فرصتی خارج از هیاهو و دغدغه برای مباحثه در مورد موضوعات اقتصادی کشور است.

وی ادامه داد: از سویی همکاران مجلس تحلیل‌ها و دیدگاه خود را ارائه می‌کنند و از سویی دیگر دولت که با امور نزدیک‌تر است اطلاعات و تحلیل‌های خود را بیان می‌کند که به میزان قابل توجهی نگاه هر دو طرف به هم نزدیک شده و اطلاعات خوبی مبادله می‌شود و در این میان مجلس نیز بیشتر با محدودیت‌های دولت آشنا می‌شود.

وی با اشاره به این‌که تفاهم و اجرای هدفمندی‌ یارانه‌ها در این جلسات وجود دارد، افزود: دغدغه این است که در این میان باید بیش از پیش توجه کرد همان طور که باید فشار به مردم به حداقل برسد باید تولید نیز مورد پشتیبانی قرار بگیرد.

سخنگوی اقتصادی دولت اضافه کرد: ‌این که هدفمندی‌ یارانه‌ها چه زمانی اجرا شده و اصلاح قیمتی آن چگونه است نیازمند بحث بیشتر و جمع بندی است در حالی که اکنون فقط به میانه راه بحث‌ها میان دولت و مجلس رسیده‌ایم.

* بودجه 92

حسینی در ادامه به بودجه از دیگر موضوعات مورد بررسی در این گفت‌وگوها اشاره کرد و افزود: برداشت دولت از گفت‌وگو با مجلس این است که باید با دقت و جدیت بیشتری لایحه بودجه 92 تدوین شود و اگر مشکل خاصی پیش نیاید از هفته آینده نوشتن تبصره‌های بودجه شروع خواهد شد.

* وضعیت معیشت مردم

وزیر امور اقتصادی و دارایی همچنین به پشتیبانی از وضعیت معیشتی مردم در ماه‌های پایانی سال در جلسات مشترک قوه مقننه و مجریه اشاره کرد و توضیح داد: برخی آمار و ارقام اعلام شده در رسانه‌ها در مورد مسائل اقتصادی دیده می‌شود که آن‌ها تنها در حد گمانه قلمداد می‌کنم و هیچ گونه نتیجه‌ای قطعی نشده این درحالی است که دولت و مجلس هر دو سخنگوی رسمی داشته و اطلاعات و آمار دقیق و قابل اتکا تنها از سوی آن‌ها بیان می‌شود و مابقی این آمار تنها گمانه‌زنی است.

* قیمت ارز در بودجه 92

وی همچنین در پاسخ به سوالی مبنی بر این‌که آیا در این جلسات در مورد مسائل ارزی نیز تصمیمی گرفته شده است یا خیر؟ تصریح کرد: ارز از موضوعات مورد بررسی بین دولت و مجلس نبوده و حداکثر گفت‌وگو در مورد آن مربوط به تعیین رقمی در بودجه سال آینده است که باید چه مقدار باشد.

* افزایش صادرات غیر نفتی

وزیر امور اقتصادی و دارایی در مورد تغییرات صادرات غیر نفتی در سال جاری نیز افزود: این صادرات با در نظر گرفتن برخی از محصولاتی که در آمار صادرات غیر نفتی ثبت می‌شوند ولی پایه نفتی دارند نظیر میعانات گازی به 35 میلیارد و 400 میلیون دلار رسیده است که این عدد در مقایسه با مدت مشابه سال قبل 2.5 درصد کاهش داشت. اما در فصل اول و دوم سال 10 درصد کاهش داشتیم که به مرور زمان جبران شده است.

حسینی اضافه کرد: اگرچه در صادرات نفتی تحت فشار و تحریم بابت خرید نفت یا میعانات گازی هستیم اما صادرات صنعتی و معدنی و سایر کالاها با رشد 30 درصدی توانسته‌اند این کاهش را جبران کنند.

وی همچنین با بیان این‌که سیاست مدیریت واردات به طور جدی دنبال شده است، بیان کرد: امروز واردات نسبت به 10 ماهه مشابه سال قبل حدود 12.5 درصد کاهش پیدا کرده اما نکته قابل توجه این است که در این میان برنامه ریزی‌ها به سمت تامین کالاهای ضروری و اساسی پیش رفته است.

وزیر امور اقتصادی و دارایی با اشاره به این‌که در واردات حدود 22 درصد تامین کالاهای اساسی افزایش یافته است، عنوان کرد:‌ با اینکه حجم واردات کاهش یافته اما این با کالاهای با اولویت کمتر معطوف شده اما در مقابل سیستم ارزی و تجاری کشور بر اقلام پایه متمرکز بوده است.

لینک کوتاهلینک کپی شد!
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

94  ⁄    =  94