فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها متوقف شد

ایرنا نوشت:رحیم ممبینی اظهار کرد: با این میزان بودجه حداکثر، روند سال گذشته قابل انجام خواهد بود که ادامه این روند نیز پیامدهای منفی دارد.

وی در مورد پیامدهای منفی تصمیم مجلس در‌ کاهش بودجه هدفمندی یارانه‌ها توضیح داد: با این تصمیم مصرف فرآورده‌های نفتی افزایش خواهد یافت و براساس اظهارات وزیر نفت، شاید مجبور شویم تا سقف هشت میلیارد دلار فرآورده‌های نفتی وارد کنیم.

وی ادامه داد: عملا فرصت‌های صرفه جویی در حامل‌های انرژی را از دست خواهیم داد که خود این نزدیک هفت ‌میلیارد دلار هزینه ارزی به کشور تحمیل می‌کند.

معاون بودجه معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور، گفت: با اجرای فاز اول هدفمندی یارانه‌ها از واردات فرآورده‌های نفتی بی نیاز شده بودیم، متاسفانه این روند امسال قابل پیگیری نخواهد بود.

ممبینی در مورد تعیین قیمت حامل‌های انرژی در سال جاری، اعلام کرد: با این تصمیم مجلس و کاهش بودجه هدفمندی یارانه‌ها زمینه ای برای افزایش قیمت حامل‌های انرژی وجود ندارد.

وی در ادامه افزود: رئیس مجلس شورای اسلامی دیروز در صحن علنی مجلس تأکید کرد که پرداخت یارانه خانوار ( 45 هزار و 500 تومان به ازای هر نفر در ماه) در سال جاری، به شکل فعلی ادامه یابد.

ممبینی‌ گفت: تصمیم گیری نهایی در مورد موارد مصرف بودجه هدفمندی یارانه‌ها در نشست آتی مجلس پیگیری خواهد شد.

وی افزود: مجلس در خصوص تعیین مصارف هدفمندی یارانه‌ها، دو گزینه پیش روی دارد؛ یا باید به قانون هدفمندی تمکین کند که بر اساس آن 50 درصد بودجه را به خانوار، 30 درصد به تولید و 20 درصد را به دولت اختصاص دهد و یا به قانون هدفمندی تمکین نکند و تمام بودجه مصوب را به خانوارها اختصاص دهد.

وی در ادامه افزود: از این پنجاه هزار میلیارد تومانی که مجلس به عنوان درآمدهای دولت از محل اجرای هدفمندی یارانه‌ها تصویب کرده است، هشت هزار میلیارد تومان آن تنها روی کاغذ است و عملا درآمد هدفمندی برای سال جاری 42 هزار میلیارد تومان می‌شود که کمیسیون تلفیق مجلس نیز سه هزار و هشتصد میلیارد تومان آن را کم کرده است.

وی تأکید کرد، با این مصوبه مجلس، تنها کاری که می‌شود کرد، همین پرداخت یارانه خانوار است.

معاون بودجه معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور‌ گفت: درآمد هدفمندی یارانه‌ها در قانون بودجه سال 1391 معادل 66 هزار میلیارد تومان بود که مجلس با ارایه یک طرح اصلاحی، آن را به چهل هزار میلیارد تومان کاهش داد و تمام این منابع صرف پرداخت خانوار شد.

وی افزود: بودجه هدفمندی سال 1392 در عمل 42 هزار میلیارد تومان است که دولت باید به خانوارها بپردازد و هیچ دولتی حاضر نخواهد بود برای کسب هشت هزار میلیارد تومان و رساندن درآمد خود به سقف پنجاه هزار میلیارد تومان، شوک قیمتی به جامعه وارد کند.

لینک کوتاهلینک کپی شد!
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

  +  62  =  71