بانک پاسارگاد خریدار اثر ۷۰۰ میلیونی سهراب سپهری در «حراج تهران »

دومین «حراج تهران» با فروش خیره کننده 6میلیارد و 545 میلیون تومان با اقبال جالب توجه رسانه‌ها و جامعه هنری رو به رو شده است؛ این رویداد ملی در آستانه آغاز به کار دولت یازدهم یک نوید بزرگ برای رونق اقتصاد هنر و حمایت بیشتر از آفرینش‌های هنری و هنرمندان کشور محسوب می‌شود.

به گزارش پایگاه خبری بانکداری الکترونیک به نقل از آریا تازه‌ترین خبر از دومین «حراج تهران» حاکی از آن است که موزه هنرهای تجسمی بانک پاسارگاد خریدار اثر 700 میلیون تومانی «سهراب سپهری» است. این اثر بدون عنوان از مجموعه معروف درختان این نقاش و شاعر نو‌پرداز ایران که رکورد دومین «حراج تهران» را به نام خود به ثبت رساند، در عین حال رکورددار تاریخی گران‌ترین اثر هنری معاصر است که در یک فروش رسمی در داخل کشور به فروش رسیده است.
به نوشته کاتالوگ دومین «حراج تهران» این اثر رنگ روغن روی بوم به ابعاد 80 در 90 سانتی م‌تر، پیش از انقلاب از طریق گالری سیحون تهران توسط یک مجموعه دار صاحب نام و مقیم امریکا خریداری و در سال 1390 به مجموعه داری در ایران فروخته شده است که اینک به موزه هنرهای تجسمی بانک پاسارگاد انتقال می‌یابد. اثر «سهراب سپهری» 350 تا 500 میلیون تومان توسط کار‌شناسان حراج تهران برآورد قیمت شده بود که در یک فرآیند رقابتی بسیار نفس گیر و پرشور با رقم 700 میلیون تومان توسط بانک پاسارگاد خریداری شد. این بانک در عین حال آثاری از مجموعه خود را نیز در این حراج به فروش رساند.
حراج تهران که در پاسخ به علایق فزاینده به آفرینش‌های هنری و تلاشی برای دستیابی به شاخص‌ترین آثار هنر مدرن و معاصر ایران در شرایطی مطلوب و مطمئن دوم تیرماه 1391 پا به عرصه وجود گذاشت، در سال نخست سه مولفه را برای انتخاب و ارایه آثار در مرکز توجه خود قرار داد: الف) ارایه آثاری شاخص از هنرمندان صاحب نام ایران که در عرصه‌های بین المللی موقعیت تثبیت شده‌ای دارند. ب) رصد بازار داخلی هنر ایران و هنرمندانی که در گالری‌های معتبر با اقبال عمومی مردم و خریداران رو به رو می‌شوند. ج) معرفی استعدادهای نو ظهور و نوعاً جوان که می‌تواند قیمت‌های مناسب تری را نیز پیشنهاد کند. اما در سال دوم مولفه چهارمی نیز به مجموعه فوق علاوه شد که آن بهره‌مندی از آثار پیشگامان هنر مدرنیستی ایران بود؛ بزرگانی که به رغم اهمیت تاریخی آثارشان هیچگاه امکان حضور در مارکت هنر و حراج‌های معتبر را نیافتند. اساتیدی نظیر، محمود جوادی‌پور، جواد حمیدی، منصوره حسینی، احمد اسفندیاری، هانیبال الخا ص و…

لینک کوتاهلینک کپی شد!
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

  ×  4  =  36