راه اندازی مرکز منطقه‌ای اقیانوس شناسی در ایران

راه اندازی نخستین مرکز منطقه‌ای نوع دوم اقیانوس شناسی در ایران در اجلاس مجمع عمومی کمیسیون بین دولتی اقیانوس شناسی که در پاریس برگزاری شد، به تصویب رسید.

به گزارش پایگاه خبری بانکداری الکترونیک به نقل از مهر، بیست و هفتمین اجلاس مجمع عمومی کمیسیون بین الدولتی اقیانوس شناسی از 5 تا 14 تیرماه در مقر یونسکو در پاریس برگزار و دکتر وحید چگینی رئیس موسسه ملی اقیانوس شناسی ایران به عنوان نماینده جمهوری اسلامی ایران در این اجلاس حضور داشت.

در اکتبر 2010 ایران پیشنهاد راه اندازی اولین مرکز منطقه‌ای نوع دوم اقیانوس شناسی را به کمیسیون بین دولتی اقیانوس شناسی اعلام کرد و در بیست و هفتمین اجلاس مجمع عمومی کمیسیون بین دولتی اقیانوس شناسی بعد از بررسی مورد تصویب اعضا قرار گرفت.

مرکز منطقه‌ای نوع دوم مرکزی  است که اعتبار مورد نیاز مرکز توسط کشوری که در آن تاسیس شده، تامین می‌شود؛ اما از جهات مختلف دیگر مورد حمایت یونسکو است.

با موافقت مجمع عمومی کمیسیون بین دولتی اقیانوس شناسی این مرکز با هدف ارتقای آموزش و پژوهش در حوزه اقیانوس شناسی در غرب آسیا در ایران راه اندازی می‌شود.

در حال حاضر 82 مرکز نوع دوم وابسته به یونسکو در حوزه‌های مختلف تحت صلاحیت این سازمان در 60 کشور جهان تاسیس شده است که از این میان 11 مرکز مربوط به حوزه غرب آسیا است و جمهوری اسلامی ایران پس از تاسیس مرکز اقیانوس شناسی غرب آسیا با 5 مرکز نوع دوم وابسته به یونسکو در صدر فهرست کشورهای غرب آسیا و دریای خزر قرار خواهد گرفت.

این مرکز پایگاهی برای فهم علمی فرآیندهایی است که در محیط دریایی و ساحلی مناطق خلیج فارس، دریای عمان و دریای خزر در جریان است، همچنین همکاری‌های منطقه‌ای در حوزه‌های مرتبط با اقیانوس شناسی را تسهیل می‌کند و از طریق مشارکت در تجربیات و دانش، اولویت‌های منطقه‌ای را در این حوزه مورد شناسایی قرار خواهد داد.

تدوین پروژه ها، سیاست ها و برنامه های مشترک و توسعه تبادل دانش، ظرفیت سازی و فعالیت های مرتبط با نشر دانش در حوزه اقیانوس شناسی از دیگر اهداف این مرکز است.

لینک کوتاهلینک کپی شد!
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

15  ⁄  15  =