زنگنه: درهای صنعت نفت باز می شود

بیژن نامدار زنگنه در خصوص تعامل با کشورهای دیگر برای توسعه بازار نفت گفت: با همه کشورها، هم طرف های مصرف کننده و تولید کننده و شرکت های بزرگی که می توانند در توسعه نفت ایران و اجرای طرح های توسعه این صنعت مهم نقش داشته باشند، مذاکره خواهیم کرد و هیچ منعی در این زمینه وجود ندارد.

به گزارش پایگاه خبری بانکداری الکترونیک،بیژن نامدار زنگنه در گفتگو با باشگاه خبرنگاران، در تشریح روند توسعه فازهای میدان گازی مشترک پارس جنوبی تصریح کرد: در جریان این سفر یک روزه (٣١ مرداد) از نحوه پیشرفت فازهای ١٢، ١٥ و ١٦، ١٧ و ١٨ پارس جنوبی، که به عنوان اولویت دارترین فازهای در حال توسعه هستند، بازدید شد.
 
وی با تاکید بر اولویت توسعه پر شتاب فازهای ١٢، ١٥ و ١٦ و ١٧ و ١٨ پارس جنوبی در‌باره توسعه لایه نفتی پارس جنوبی گفت: اولویت نخست کاری در پارس جنوبی، به نتیجه رساندن این سه طرح بزرگ گازی است و لایه نفتی در مرحله بعد قرار دارد.
 
وزیر نفت دولت یازدهم تصریح کرد: توسعه فازهای دیگر پارس جنوبی از جمله ١٩، ١٤، ٢١ تا ٢٣  یک ماه تا یک ماه و نیم بعد، پس از این که مشکلات جدی سه طرح گازی یاد شده (١٢، ١٥ و ١٦ و ١٧ و ١٨) حل شد، را به صورت جدی پیگیری خواهم کرد.
 
زنگنه تاکید کرد: ضرورتی ندارد همه فازهای پارس جنوبی را با یک سرعت پیش ببریم ولی هم اکنون همه فشار و توان را روی پایان کار فازهای ١٢، ١٥ و ١٦ و ١٧ و ١٨ قرار داده ایم، زیرا این فازها در مدت زمان بسیار کوتاه تر به تولید نزدیک و می توانند روزانه ٢٠٠ میلیون متر مکعب گاز و ٣٠٠ هزار بشکه میعانات گازی تولید کنند که این مهم برای مردم کشور امید زیادی ایجاد می کند و مسایل شبکه انتقال گاز نیز حل خواهد شد.

وی تصریح کرد: با توجه به امید و علاقه و نشاطی که در بین پیمانکاران در حوزه حفاری و خشکی و سکوهای دریایی و مجموعه مدیریت حاکم است می توان به آینده امیدوار بود بایستی کمک و حمایت اساسی شود و با پیگیریهای مدیریتی بتوان از زمان بندی که برای فازهای در نظر گرفته شده است با وجود شرایط سخت تحریم کارها را پیش برد.

وزیر نفت تاکید کرد: ضروری است با نگاه مثبتی به حل مشکلات پیمانکاران که در پارس جنوبی در حال فعالیت هستند، نگاه شود و مشکلات قراردادی را حل کنیم و قراردادی را روی "هوا" نفرستیم و به دو طرف قرارداد احترام گذاشته شود.
 
*** زمستان امسال باید گاز فاز ١٢ به شبکه سراسری تزریق شود
 
وزیر نفت دولت یازدهم روند اجرای فاز ١٢ را مطلوب ارزیابی و تصریح کرد، گفت: زمستان امسال گاز فاز ١٢ باید وارد شبکه سراسری شود، زیرا هم اکنون روزانه ٩٠ میلیون لیتر سوخت مایع به جای گاز در نیروگاه ها سوزانده می شود.
 
زنگنه در‌باره روند پیشرفت فازهای ١٥ و ١٦ پارس جنوبی گفت: با تزریق گاز ترش فازهای ٦، ٧ و ٨ یک ترین پالایشگاه شیرین سازی این فازها به طور موقت راه اندازی شد ولی فعالیت های بخش دریایی این فازهای در دست اجراست و هم اکنون سکوهای آن در یارد خرمشهر ساخته شده که باید حمل و در محل این دو فاز نصب و راه اندازی شود  تا چاه ها فاز ١٥ و ١٦ نیز تکمیل شود.
 
وی تصریح کرد: پیش بینی می شود فازهای ١٥ و ١٦ پارس جنوبی نیمه دوم سال آینده به بهره برداری کامل برسد و باید کار جلو برود تا زمان دقیق‌تر اعلام شود.
 
وزیر نفت گفت: توسعه فازهای ١٧ و ١٨ پارس جنوبی در وضعیت مشابهی با اندکی تفاوت از فازهای ١٥ و  ١٦ در دست اجرا است و چاه های این فازها در دریا وضعیت بهتری نسبت به فاز ١٥ و ١٦ قرار دارد.
 
زنگنه درباره روند تامین سوخت زمستانی از فازهای١٢، ١٥ و ١٦ و ١٧ و ١٨ گفت: یک مقدار می توانیم در زمستان از گاز این فازها استفاده کنیم، ولی نمی توان برای تامین سوخت زمستانی امسال بر استفاده از گاز این سه طرح بزرگ میدان پارس جنوبی تکیه کرد، ممکن است بخشی از گاز فازهای ٦،٧ و ٨ پارس جنوبی (که ترش است) در واحد های شیرین سازی این فازها استفاده شود، بنابراین حجم تزریق گاز به منطقه آغاجاری (که از گاز ترش فازهای ٦، ٧ و ٨ استفاده می شود) ممکن است کمتر شود.

وی در خصوص راهکارهای ضربتی برای احیای جایگاه ایران در بازارهای جهانی انرژی تصریح کرد: ظرفیت و توان تولید و پس از آن تولید از نخستین عواملی هستند که قدرت کشورها را در بازارهای جهانی بیشتر می کند، ظرفیت تولید نفت ایران باید در مدت ٦ تا ٧ ماه به میزان سال ٨٤ بازگردد و همکاران وزارت نفت قول دادند و برای تحقق این مهم تلاش می کنند.

بیژن زنگنه تاکید کرد: با توجه به شرایط موجود، برای اینکه بتوانیم صادرات داشته باشیم معضلات زیادی پیش رویمان است ولی باید تلاش کنیم صادرات نفت را افزایش دهیم.

 وزیر نفت در باره نحوه تعامل با کشورهای دیگر برای توسعه بازار نفت گفت: با همه کشورها، هم طرف های مصرف کننده و هم تولید کننده و شرکت های بزرگی که می توانند در توسعه نفت ایران و اجرای طرح های توسعه این صنعت مهم نقش داشته باشند، مذاکره خواهیم کرد. هیچ منعی در این زمینه وجود ندارد و بازار و امکانات کشور را برای جلب مشارکت آنان در دوران جدید توسعه صنعت نفت به آنها مجددا عرضه خواهیم کرد.

 وزیر نفت تاکید کرد: اولویت بعدی لایه های نفتی است که بعد از سه طرح عظیم فازهای 21و 22و 19  با گذشت یک ماه و نیم بعد از اینکه مشکلات فازهای 15 و 16 را برطرف کردیم به این موضوع پرداخته خواهد شد تا تولید و برداشت افزایش یابد تا جاییکه در یک زمان کوتاه به 200 میلیون مترمکعب افزایش یابد.

زنگنه در خصوص وعده سازمانی ویژه برای فروش نفت و فراورده های نفتی  و معیانات گازی گفت: من چنین حرفی را نزدم باید از همه ظرفیت های ملی برای فروش نفت استفاده شود با توجه به اصل خدشه ناپذیر فراورده های نفتی که تمرکز ما به همه امور بازارگانی، مذاکره و و نهایی کردن تصمیم گیری های صادرات نفت و امور بین الملل خواهد بود این موضوع به معنای سازمانی که یک شخصیت حقوقی باشد من چنین چیزی را نگفته بودم.

وزیر نفت در باره آخرین بازدید خود از منطقه عسلویه گفت: پس از گذشت ٨ سال و یک ماه وارد عسلویه شدم و در مدت هشت سال گذشته به این منطقه دعوت هم نشده بودم.
 
زنگنه گفت: در مدت هشت سال گذشته یک چیزهایی ثابت مانده و یکسری چیزها با آمدن فازهای جدید نیز تغییر کرده ولی برداشت از مخازن گازی میدان پارس جنوبی در این مدت خیلی تغییر نکرده است.

زنگنه در باره سفر برای مذاکره به کشورهای تعیین کننده در بازار انرژی و اوپک گفت: هنوز برنامه خاصی برای سفر به این کشورها ندارم اما به زودی و پس از این که کمی از کارهای فوری و اولویت دار فارغ شدم و تصمیم گیری های لازم در زمینه رفع تنگناها و مشکلات مدیریتی پیمانکارن و مدیران در فازهای اولویت دار پارس جنوبی و دیگر بخش ها گرفته شد، به برنامه سفر و کارهای مربوط به آن خواهم پرداخت.

وزیر نفت در باره افزایش قیمت جهانی نفت در سطح ١٠٦ تا ١٠٧ دلار گفت: افزایش قیمت نفت به این سطح، فرصت و تهدیدی محسوب می شود، از یک سوی فرصتی مناسب برای افزایش درآمدهای ما خواهد بود ولی متاسفانه هر زمان که قیمت نفت خیلی بالا رفت، به دلایلی ما موفق به فروش نفت نشدیم و هم اکنون نیز که قیمت نفت در سطح بالایی قرار دارد ما نمی توانیم نفت بفروشیم.

زنگنه افزود: افزایش قیمت نفت از سوی دیگر تهدیدی برای کشور ما محسوب می شود، زیرا رقبای ما می توانند با قیمت بالایی نفت را تولید و وارد بازار کنند و برای آنها فرصت خوبی است.
وی تصریح کرد: امروز آمریکا بخش عمده ای از فشار و سرمایه گذاری خود را روی تولید از شیل گس و شیل اویل قرار داده است.

زنگنه گفت: همان گونه که هشت سال پیش نیز گفته بودم، قیمت بالای نفت مورد مخالفت غربی ها و مصرف کنندگان بزرگ نیست و نشان هم دادند که با این قیمت ها تولید از شیل گس و شیل اویل برای آنها اقتصادی شد و تولید نفت و گاز این کشورها به جایی رسید که سال گذشته اوباما، رئیس جمهوری آمریکا، اعلام کرد که تا سال ٢٠١٦ آمریکا در زمینه تولید نفت و گاز خودکفا خواهد شد.

وزیر نفت افزود: حتی اگر آمریکا، در سال ٢٠١٦ هم نتواند در این زمنه خودکفا شود و چند سال بعد به خودکفایی برسد، به عنوان بزرگ وارد کننده و مصرف کننده  نفت دنیا، در صورتی که واردات انجام ندهد، نه تنها در معادلات بازار انرژی، بلکه در معادلات ژئوپولیتیک جهان و منطقه تغییرات اساسی ایجاد می شود.
 
زنگنه در باره پیش بینی تغییرات قیمت نفت خام در بازارهای جهانی در سه ماه سوم سال میلادی (٢٠١٣) گفت: هم اکنون پیش بینی خاصی ندارم و بعید می دانم اتفاق عجیبی در این زمینه رخ دهد.

لینک کوتاهلینک کپی شد!
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

  ⁄  4  =  1