واکنش مثبت بین المللی به سپردن پرونده هسته‌ای به وزارت خارجه ایران

با حکم رییس جمهور مسئولیت پرونده هسته‌ای بعد از سال ها از شورای عالی امنیت به وزارت خارجه سپرده شد.

به گزارش نامه،  سرانجام پس از حدس و گمان‌های مختلف در محافل سیاسی، «حسن روحانی» در گام نخست برای تحقق وعده‌هایش درباره پرونده هسته‌ای ایران، پس از یک دهه مسئولیت پرونده برنامه هسته‌ای را از شورای عالی امنیت ملی کشور به وزارت خارجه سپرده تا «محمدجواد ظریف» مرد شماره یک پرونده هسته‌ای ایران شود.
 وال استریت ژورنال در مطلبی به تغییر نهاد مسئول پرونده هسته ای ایران با غرب اشاره کرد و نوشت: حسن روحانی روز پنجشنبه تغییرات قابل پیش بینی در سیاستهای پرونده هسته ای ایران انجام داد و اعلام کرد که از این پس وزارت خارجه مسئول مذاکرات پرونده هسته ای خواهد بود.

وال استریت ژورنال در ادامه می نویسد: محمد جواد ظریف، دیپلمات کارکشته ایرانی که به عنوان نماینده ایران در سازمان ملل فعالیت می کرد و در غرب به عنوان یک سیاستمدار میانه رو عمل گرا شناخته می شود از این پس مذاکره کننده ارشد پرونده هسته ای ایران خواهد بود.

در همین رابطه، کاترین اشتون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و مسدول مذاکرات 1+5 با ایران، بار دیگر پنجشنبه اعلام کرد که طرف‌های غربی آماده شرکت در دور جدیدی از مذاکرات با ایران در اسرع وقت هستند

«مایکل‌مان» سخنگوی اشتون نیز دراین‌باره گفت: ما با طرف‌های ایرانی خود در ارتباط هستیم و همان‌طور که نماینده ارشد پیش از این در گفت‌وگوی تلفنی خود در ماه آگوست با وزیر خارجه اعلام کرده بود ما آماده از سرگیری مذاکرات هستیم.

خبرگزاری رویترز نیز در این باره گزارش داد: جنیفر پساکی، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا گفته است که آمریکا از گزارشات درباره انتقال مسوولیت مذاکرات به وزارت امور خارجه ایران مطلع است. وی افزود: « ما امیدمان به این که دولت ایران به شکلی اساسی با جامعه جهانی برای رسیدن به راه حل دیپلماتیک برنامه هسته‌یی ایران و همکاری کامل با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در تحقیقاتش وارد تعامل شود را تکرار می کنیم.»

وی تاکید کرد: روی کار آمدن رییس جمهور روحانی فرصتی را برای ایران فراهم کرد تا به سرعت برای حل نگرانی‌های جامعه بین‌المللی درباره برنامه هسته‌یی ایران اقدام کند.

پساکی افزود: اگر این دولت تعامل اساسی و جدی با جامعه بین‌المللی برای عمل به تعهدات بین المللی اش و یافتن راه حل مسالمت‌آمیز این مساله را برگزیند، شریکی مصمم را در آمریکا خواهد یافت. آخرین دور مذاکرات ایران با گروه موسوم به 1+5 در ماه آوریل برگزار شد.

از سوی دیگر، کلیف کوپچان، مدیر و تحلیلگر بخش خاورمیانه در گروه اوراسیا نیز به رویترز گفت: این رویدادی دلگرم کننده است. ظریف دیپلماتی بسیار ماهر است و تیم مذاکره کننده ای که او منصوب می کند آگاه و خلاق خواهد بود. این به زحمت می‌تواند یک معامله را تضمین کند اما نشان می‌دهد که ایران واقعا وارد دیپلماسی می‌شود.

لینک کوتاهلینک کپی شد!
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

91  −    =  87