واکنش روزنامه‌های اصلاح‌طلب به انتخاب قالیباف

برخی از روزنامه‌های اصلاح‌طلب در واکنش به رای دادن برخی از چهره‌های اصلاح‌طلب به محمدباقر قالیباف امروز مطالب را در روزنامه‌های خود نوشته‌اند.

به گزارش پایگاه خبری بانکداری الکترونیک،به نقل از باشگاه خبرنگاران، روزنامه‌های اصلاح‌طلب صبح امروز (دوشنبه) در واکنش به انتخاب محمدباقر قالیباف ف به عنوان شهردار تهران و رای دادن برخی از چهره‌های اصلاح‌طلب از جمله الهه راستگو و احمد دنیامالی به وی مطالب قابل توجهی را منتشر کرده‌اند.

در راستای همین موضوع روزنامه آرمان در واکنش به اتفاق دیروز انتخاب شهردار تهران تیتر اصلی خود را به " اولین گام راستگو " اختصاص داده و در این باره گزارشی را نوشته است.

بخشی‌هایی از این گزارش به شرح زیر است:

پیمان‌شکنان شورای شهر

در حالی محسن‌هاشمی این بیانیه را صادر کرد که همگان دیروز در سایت‌های خبری خواندند دو عضو پیمان بسته در مسیر رای‌گیری پیمان شکستند و برخلاف وعده‌ای که داده بودند به محسن‌هاشمی رای ندادند. دکتر غلامرضا انصاری شنبه شب به آرمان گفته بود که رئیس شورای شهر و اصلاح‌طلبان به این نتیجه رسیدند در انتخاب شهردار به محسن ‌هاشمی رای بدهیم. من و دیگر اصلاح‌طلبان به انتخاب آقای‌هاشمی وفادار هستیم اما اگر در جلسه فردا(دیروز) انتخاب شهردار میسر نشد، فردی را به عنوان سرپرست معرفی خواهیم کرد. رای بنده طبق قولی که داده‌ام به محسن‌ هاشمی است. از اظهارات انصاری می‌توان اینگونه برداشت کرد آن طیفی که در لیست اصلاح‌طلبان بوده و توانستند به بهشت راه پیدا کنند، عهد کرده بودند تا به محسن‌هاشمی رای دهند اما دیروز خلاف این واقعیت اثبات شد و دو عضو این لیست بودند که به گزینه رقیب رای دادند. اصولگرایان هم که مشخص بود از گزینه خود یعنی قالیباف حمایت خواهند کرد و در این میان تعدادی از ورزشکاران بودند که خود را وارد جناح‌بندی‌های سیاسی نکردند البته علیرضا دبیر به‌ واسطه تعاملی که با قالیباف برقرار کرده نام او را بر برگه رای نوشت.

چه کسانی به محسن‌هاشمی رای ندادند؟

بار دیگر تاکید می‌شود فارغ از اصولگرایان و حامیان قالیباف که رای آنها مشخص بود در نهایت مشخص شد که 2 نفر از این جمع به محسن‌هاشمی رای نداده و بر قول خود با دیگر اصلاح‌طلبان پایبند نبوده‌اند. آن طور که در برخی سایت‌های خبری آمده الهه راستگو تنها عضو اصلاح‌طلب شورای شهر بوده که برخلاف تعهدات خود عمل کرده است. احمد دنیامالی نیز در عین اینکه از همکاران و دوستان محمدباقر قالیباف است اما در لیست اصلاح‌طلبان در انتخابات شورای شهر چهارم جای گرفت و به‌واسطه این حضور توانست وارد شورای شهر شود. او در انتخابات رئیس شورای شهر رای به احمد مسجدجامعی داد و تصور همگان این بود که در انتخاب شهردار هم به گزینه دیگری جز محسن ‌هاشمی رای نخواهد داد. طبق آنچه مشرق منتشر کرده است، در دور اول رای‌گیری احمد دنیامالی، مهدی چمران، علیرضا دبیر، حبیب کاشانی، مرتضی طلایی، پرویز سروری، رضا تقی‌پور، عباس شیبانی، رحمت‌ا… حافظی، اقبال شاکری، مجتبی شاکری، ابوالفضل قناعتی، معصومه آباد، عبدالمقیم ناصحی ومحسن پیرهادی به قالیباف رای دادند و رای الهه راستگو سفید بود که شمرده نشد. در دور دوم هم همین ترکیب وجود داشت و این بار اعلام شد که رای حسین رضازاده مخدوش است (رای وی خط خوردگی داشته ولی بعد همه پذیرفته‌اند که به قالیباف رای داده است) و نام الهه راستگو در جمع آرای قالیباف دیده شد.

باید منتظر زمان بود

به هر حال هنوز به طور قاطع نمی‌توان گفت که چه کسانی بر عهد خود با دیگر اصلاح‌طلبان پایبند نبودند و باید منتظر گذر زمان بود تا حقایق مشخص شود. ناگفته نماند که در انتخاب رئیس شورای شهر هم یکی از اعضای لیست اصلاح‌طلبان مطابق تصمیم جمعی عمل نکرد.

همچنین روزنامه اعتماد با درج گزارشی با این عنوان که قالیباف چگون شهردار ماند به بررسی اتفاقات دیروز شورای شهر تهران پرداخته است.

بخشی‌هایی از این گزارش به شرح زیر است:

تیم مدیریتی شهرداری تهران ثابت ماند و بادهای تغییری که شورا را متحول کرده بود نتوانست قالیباف را از صندلی خود تکان دهد. دیروز بر سر کسب کرسی ریاست شهرداری تهران در واقع، رقابت اصلی بین محسن هاشمی و محمدباقر قالیباف نبود، رقابت بین در اختیار گرفتن نیروهای حریف میان دو فراکسیون اصولگرا و اصلاح طلب شورای شهر بود. اصلاح طلبان که توانسته بودند رای غالب فراکسیون ورزشکاران (به جز علیرضا دبیر) را جذب کنند در دور دوم اخذ آرا در شورا، اسیر یارگیری حریف شدند تا با از دست دادن دو رای سرنوشت ساز، با نتیجه 16 بر 14، قافیه را به قالیباف ببازند: دو رایی که در روزهای پیش هم بارها مطرح شده بود و در رای گیری هیات رییسه شورا نیز به صندوق مهدی چمران، افتاده بود. اصلاح طلبان اما، این هشدارها را نادیده گرفتند تا سر بزنگاه، قافیه را به شهردار تهران ببازند. حتی یک رای مخدوش هم به نام قالیباف بود که چون نام محسن هاشمی نیز با خط خوردگی در برگه رای بود، رسما حساب نشد، ولی اگر هم محاسبه شده بود، باز هم قالیباف با فاصله 3 رای، از رقیب خود جلو افتاده بود. شاید همین تفاوت آرا بود که احمد حکیمی پور، رییس فراکسیون اصلاح طلبان شورا را واداشت با خبرنگاران درددل کند: «دوستان اصلاح طلب امروز همراهی نکردند.»

اما او پس از اعلام نتیجه هاشمی در بیانیه یی اعلام کرد «پس از مشورت با بزرگان و کارشناسان اقدام به تدوین برنامه یی برای بهبود عملکرد شهرداری تهران کرده که در نهایت این برنامه با حمایت فراکسیون اصلاح طلبان شورا مواجه شده و به عنوان گزینه اصلاح طلبان برای تصدی گری شهرداری تهران معرفی شدم.»او ادامه داد: لذا ضمن تشکر از کلیه اعضای شورا با تبریک به دکتر قالیباف به عنوان شهردار تهران و حمایت های افکار عمومی و رسانه ها از برنامه های اینجانب، امیدوارم در دوره جدید شهرداری تهران شهروندان تهرانی بهبود در کیفیت زندگی و مدیریت شهری را تجربه کنند.

 
روزنامه آفتاب یزد یکی دیگر از روزنامه‌های اصلاح‌طلب در واکنش به اتفاقات دیروز شورای شهر تهران گزارشی را با عنوان چرا محسن هاشمی رای نیاورد را تهیه کرده است.

بخش‌‌هایی از این گزارش به شرح زیر است:

محسن هاشمی نتوانست شهردار تهران شود و رقیبش یعنی محمدباقر قالیباف دوباره بر کرسی شهرداری نشست تا اصلاح طلبانی که تصور می‌شد می‌توانند اکثریت شورا را تصاحب کنند با یک اشتباه تاکتیکی، این کرسی را از دست بدهند بدین ترتیب اگر احمد مسجد جامی با یک نگاه فرهنگی و رویکردی اصلاح طلبانه و اعتدالگرا بر روی صندلی ریاست شورا تکیه زد و توانیت به حکومت 10 ساله اصولگرایان بر کرسی ریاست شورا پایان دهد کلید شهرداری یازدهم در دست یک اصولگرا باقی ماند

روزنامه شرق  نیز در واکنش به رای دادن برخی از چهره‌های اصلاح‌طلب به محمدباقر قالبیاف گزارشی را باعنوان اصلاح‌طلبان وانتخاب قالیباف  تهیه کرده است.

بخش‌‌هایی از این گزارش به شرح زیر است:

1-‌ ماراتن انتخاب شهردار به پایان رسید و در رقابتی نفس‌گیر، قالیباف برای سومین دوره متوالی در «بهشت» باقی ماند تا رتق‌وفتق امور شهرداری را برعهده گیرد. تمدید ریاست قالیباف، گزینه مطلوب اصلاح‌طلبان شورا نبود اما مطابق قاعده کلی احترام به نتایج رای‌گیری، همه و ازجمله اصلاح‌طلبان باید به رای اکثریت شورا احترام بگذارند و بپذیرند که پیروزی رقیب هم بخش گریزناپذیری از واقعیت رقابت سیاسی است.

2-‌ قالیباف امروز؛ قالیباف سالیان پیش و حتی قالیباف پیش از 24 خرداد نیست. واگذاری غافلگیر‌کننده نتیجه رقابت ریاست‌جمهوری و کسب فقط 700هزار رای در پایتخت و نیز پیروزی میلیمتری در رقابت با محسن هاشمی -که رای غیرتشکیلاتی دو عضو اصلاح‌طلب شورا از اراکان اصلی آن بود- وی را به این واقع بینی خواهد رساند که باید در کارنامه خویش بازنگری و نقاط ضعف خود را ترمیم کند تا بتواند همچنان در رقابت‌های جدی سیاسی آینده باقی بماند. از جمله اینکه وی در دوره جدید فعالیت خود باید مانع شکل‌گیری احساس و حتی شایبه زمینه‌سازی برای حضور در رقابت‌ ریاست‌جمهوری سال 96 از طریق رانت مدیریت شهرداری شود.

3-‌ حضور پررنگ اصلاح‌طلبان در شورا و ریاست مسجدجامعی اصلاح‌طلب بر آن و ناهمسویی آنان با شهردار منتخب، عاملی است که می‌تواند به‌کارآمدی بیشتر مدیریت شهری منجر شود؛ زیرا شهردار، خود را زیر ذره‌بین رقبایش در شورا احساس می‌کند و شورانشینان هم وادار می‌شوند وظایف نظارتی خود را با جدیت فزون‌تری پیگیری کنند. خروجی چنین تعاملی به کاهش مواردی نظیر عدم شفافیت مالی منتهی خواهد شد که تامین‌کننده منافع شهروندان است. آفت این ناهمسویی، اخلال شورا و شهرداری در انجام وظایف یکدیگر است که امید می‌رود با درایت موجود در طرفین، این تهدید، مهار شود.

4-‌ هر شکست، مقدمه‌ای است برای پیروزی، مشروط بر آنکه فرآیند منجر به ناکامی مورد بازبینی دقیق قرار گیرد و نواقص و اشتباهات شناسایی‌شده و تدابیری کارگشا برای علاج آن در آینده، اندیشیده شود. از این زاویه، مواردی نظیر عدم دقت کافی در گنجاندن اسامی برخی افراد در فهرست نامزدهای اصلاح‌طلب شورا و ضعف تشکیلاتی در همسو‌سازی آرای اصلاح‌طلبان شورا در رای‌گیری دیروز، از مواردی است که باید در تجربه‌های آتی مورد توجه قرار گیرد.

لینک کوتاهلینک کپی شد!
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

  ×  4  =  20