مسوولین باغ گیاه شناسی را دریابند

عیسی مومن در نشستی خبری در ارتباط با فعالیت های باغ گیاه شناسی ملی اشاره داشت: این باغ به مدت پنج سال با مبلغ 10 میلیارد و 500 میلیون تومان به یک شرکت خصوصی اجاره داده شده است، این در حالی است که تنها سالی یک میلیارد تومان برای اداره این باغ داده می‌شود و باید 10 سال صبر کنیم تا بتوانیم چنین مبلغی را برای مدیریت و حل مشکلات باغ دریافت کنیم.

به گزارش عصرایران باغ گیاهشناسی ملی ایران یکی از گنجینه های ذخایر توارثی گیاهان کشور محسوب شده و علاوه بر وظیفه تداوم،جمع آوری و غنی سازی بیولوژیک مجموعه های گیاهی ایجاد شده ،همواره مورد توجه دانش آموزان،دانشجویان و همچنین کارشناسان و محققین دستگاه های اجرایی و آموزشی- تحقیقاتی کشور به عنوان ابزار کمک آموزشی قرار داشته و همه روزه پذیرای خیل مشتاقان به طبیعت از اقصی نقاط کشور و حتی بازدیدکنندگان خارجی است.

با شروع دهه پنجم فعالیت های اجرایی باغ گیاهشناسی در سال1390 زمینه پذیرش هموطنان عزیز برای بازدیدهای عمومی از مجموعه های ارزشمند این باغ به صورت تورهای آموزشی-گردشی و تفریحی برای کلیه اقشار مردم و با هدف ترویج ارتقای فرهنگ جامعه در زمینه دانش زیست محیطی و آشنایی بیشتر با حفاظت از منابع طبیعی پایدار برای بازدیدکنندگان فراهم گردیده است.

طبق آمار ثبت شده در مورد تعداد بازدیدکنندگان در سالهای گذشته،نشانگر افزایش چشمگیر علاقه مردم به ویژه دانش آموزان و دانشجویان به گل و گیاه و طبیعت بوده است.

عیسی مومن در نشست خبری ارائه عملکرد باغ گیاه شناسی ملی، با بیان اینکه تا کنون به دلیل کم آبی آسیب‌های بسیاری به گونه‌های گیاهی این باغ وارد شده است، افزود: از سال 89 مساله بحران آب شدت پیدا کرده است چرا که آب چاه‌های این باغ از 10 سال پیش 42 متر افت کرده و با وجود حفر چهار چاه جدید به دلیل ساخت و سازهای اطراف باغ و افت آب‌های زیرزمینی نمی‌توانیم آب مورد نیاز باغ را تامین کنیم.

وی ادامه داد: در سال 89 اعلام کردیم برای حل تمام مشکلات باغ گیاه شناسی ملی به 6.5 میلیارد تومان پول احتیاج داریم اما اکنون با وجود افزایش مشکلات و تورم می‌توان گفت که چهار برابر این مبلغ یعنی حدود 26 میلیارد تومان لازم است.

مومن اضافه کرد: از سال 89 نگهداری و آبیاری باغ گیاه شناسی به 5 شرکت خصوصی واگذار شده است که سال گذشته به دلیل مشکلات مالی از پنج شرکت به یک شرکت رسیدیم و مجبور شدیم قراردادهای نگهداری را لغو کنیم که همین مساله مشکلات بسیاری را برای باغ به وجود آورد.

مدیر باغ گیاه شناسی ملی با اشاره به برخی گفته‌ها مبنی بر واگذاری کلی باغ گیاه شناسی ملی به بخش خصوصی و خارج کردن حاکمیت آن از دست دولت، تاکید کرد: مدیریت توسعه باغ در دست خودمان است و چون طراح اصلی این بخش ماییم نمی‌توان گفت که حاکمیت باغ گیاه شناسی ملی به بخش خصوصی داده شده است علاوه بر آن بر تمام کارهای بخش خصوصی شدیدا نظارت شده و این شرکت حق ندارد خارج از برنامه‌هایی گه توسط هیئت امنای باغ تعریف شده اقدامی انجام دهد.

به گفته وی اجاره باغ گیاهشناسی ملی بر اساس آیین نامه‌ها و مقررات جاری کشور انجام شده و تمام موارد نگهداری و نقشه اجرای برنامه‌های گردشگری در یک مجلد 32 صفحه ای ذکر شده است که شرکت خصوصی باید به تمام جزئیات آن عمل کند.

وی یکی از مشکلات اصلی باغ گیاهشناسی ملی ایران را نبود نیروی کارآمد اعلام کرد و گفت:در حال حاضر این مجموعه با 95 نفر اداره می شود ولی به دلیل مشکلات مالی توانایی به کارگیری افراد بیشتر برای نگهداری هر بهتر مجموعه مقدور نیست.

مومن همچنین مشکلات دیگر این مجموعه را صرف هزینه های بی مورد و بدون کارشناسی در سالهای 82 تا 84 اعلام کرد و گفت: به دلیل عدم رعایت اصولی طراحی گیاهان و به کارگیری مصالح زیربنایی نامرغوب به خیلی از تاسیسات و راههای عبوری مجموعه آسیب جدی وارد آمده که برای تجهیز و بازسازی آنها نیاز به منابع مالی هنگفتی است.

مومن با بیان اینکه در سال‌های 82 تا 84 سالانه 2.5 میلیارد تومان برای مدیریت باغ گیاه‌شناسی ملی، تخصیص داده می‌شد، افزود: با وجود آنکه با این میزان اعتبارمسئولین وقت می‌توانستند علاوه بر باغ گیاه شناسی ملی، شش باغ اقماری دیگر را نیز تکمیل کنند نه تنها چنین کاری انجام نشد بلکه همین بودجه نیز در جاهایی که اصلا مورد نیاز نبود خرج شد. به عنوان مثال در آن زمان برای خرید تقریبا 80 گلدان سنگی یک میلیون و 800 هزار تومان هزینه شد که هر کدام از این گلدان‌ها در واقع 600 میلیون تومان ارزش داشتند.

مدیر باغ گیاه شناسی ملی گفت: قبلا برخی مسئولین با ماشین‌های متعدد در این باغ گشت می‌زدند و خساراتی را به وجود می‌آوردند اما با این وجود نمی‌توانستیم هیچ خسارتی از این افراد بگیریم؛ که با اجاره باغ به بخش خصوصی با آمدن مردم به باغ گیاه شناسی پای این افراد نیز قطع خواهد شد.

وی ادامه داد: سال گذشته از تمام همین افرادی که بارها آمدند و رفتند برای تامین هزینه‌های باغ درخواست کمک کردیم اما تنها توانستیم 30 میلیون تومان جمع کنیم.

مومن گفت: در قطعات قدیمی باغ که قدمت آنها به بیش از 20 سال می‌رسد همه مصالح به کار برده شده سالم مانده است اما از سال 82 تا 84 که اوج شکوفایی این باغ از لحاظ مال محسوب می‌شود، تمام پیاده روها و امکاناتی که ساخته شده به دلیل استفاده از مصالح نامرغوب خراب شده و باید مجددا ساخته شود.

مدیر باغ گیاهشناسی ملی تصریح کرد: اکنون با وجود تمام مشکلاتی که به وجود آمده همان کسانی که از سال 82 تا 84 هزینه‌های بسیاری را به باغ تحمیل کردند نسبت به واگذاری بخش گردشگری به یک شرکت خصوصی اعتراض کرده و جنجال‌های بسیاری را به وجود آورده‌اند. در حالیکه با این کار تنها در پی فراهم کردن اعتبارات مورد نیاز برای مدیریت باغ گیاه شناسی ملی هستیم.

مومن در پایان خواستار شد:دولت جدید باید برای حفظ این گنجینه گران قیمت تلاش بسیاری انجام دهد و برای بازسازی چاهها و تامین آب مورد نیاز مجموعه سرمایه و بودجه مناسبی را در نظر بگیرد تا در آینده نزدیک شاهد نابودی درختان و گیاهان ارزشمند پرورش یافته در این باغ نباشیم.

لینک کوتاهلینک کپی شد!
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

69  −  64  =