وزیر نفت هند به زنگنه نامه نوشت/ تدوین پیش‌نویس قرارداد توسعه میدان گازی فرزادB به‌زودی

وزیر نفت هند با ارسال نامه‌ای برای همتای ایرانی خود با تأکید بر تمایل کشورش برای توسعه میدان گازی فرزاد‌ ب نوشت: «دو طرف باید پیش‌نویس قرارداد مشارکت در تولید را برای توسعه این میدان در آینده نزدیک نهایی کنند».

به گزارش پایگاه خبری بانکداری الکترونیک،به نقل از هندوستان تایمز، به‌رغم اقدامات ضدایرانی غرب و اعمال تحریم‌های آمریکا و اتحادیه اروپا علیه این کشور، دولت هند رسماً تصمیم گرفته است تا روابط اقتصادی خود با جمهوری اسلامی ایران را تقویت کند.
ویراپا مویلی، وزیر نفت هند در روز 9 سپتامبر [18 شهریور ماه]، در نامه‌ای به همتای ایرانی‌اش، بیژن نامدار زنگنه، خواستار «همکاری مثمر ثمر و تجاری» بین دو کشور شد. مویلی همچنین خواستار دخالت زنگنه برای رسمی کردن مشارکت شرکت‌های نفت و گاز هندی در میدان گازی فرزاد ب در بلوک فارسی شد.
مویلی در این نامه نوشته است: «من اطمینان دارم که روابط بین کشورهای ما در مسیر تقویت قرار دارد و در دوران مدیریت باکفایت شما بیش از پیش توسعه خواهد یافت».
با توجه به نگرانی دهلی‌نو از تأثیر تحریم‌های واشنگتن بر شرکت‌های هندی، این اقدام مویلی قابل توجه به نظر می‌رسد. مشارکت هند در میدان گازی فرزاد ب، امکان دسترسی این کشور به یک ذخیره گازی عظیم را فراهم می‌کند. این در حالی است که مذاکرات در مورد انعقاد قرارداد مشارکت در تولید که سهمی تضمین‌شده از تولید گاز ایران را برای شرکت‌های هندی به‌همراه دارد در جریان است.
اکتشاف و استخراج گاز از بلوک فارسی ممکن است نیاز به سرمایه گذاری 15 میلیارد دلاری داشته باشد. سرمایه گذاری مورد نیاز برای اکتشاف گاز، 5.5 میلیارد دلار تخمین زده شده و توسعه میدان و ساخت پایانه ال‌ان‌جی و تأسیسات انتقال گاز به هند، نیازمند 8 تا 9 میلیارد دلار سرمایه گذاری دیگر است.
شرکت‌های هندی از سال 2009 برای توسعه میدان گازی فرزاد ب که بر اساس برآوردها بیش از 13 تریلیون فوت مکعب گاز را در خود جای داده است، در حال مذاکره با تهران هستند.
در نامه اخیر وزیر نفت هند به همتای ایرانی‌اش به نشست دو طرف در 27 ماه می [6 خرداد ماه] اشاره شده است که در آن دو طرف برای مذاکره و نهایی کردن قرارداد مشارکت در تولید ظرف مدت سه ماه توافق کرده‌اند.

در بخش دیگری از این نامه آمده است: «نباید اجازه بدهیم، چنین سطحی از فهم متقابل که به‌سختی به دست آمده است، به‌هدر رود… دو طرف باید پیش‌نویس قرارداد مشارکت در تولید را برای توسعه این میدان در آینده نزدیک نهایی کنند».
 

لینک کوتاهلینک کپی شد!
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

  −  4  =  5